Loading...

Groene stroom Wassenaar Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand via milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht, zon, biomassa. Meer daarover vind je via veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is aanmerkelijk beter voor het milieu wanneer je het vergelijkt met grijze elektriciteit dat wordt gegenereerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, aardolie of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie is enorm toegenomen. Met behulp van de duurzame energie check kunnen jullie spoedig alle groene energieleveranciers in Wassenaar vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Bekijk direct onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Wassenaar of doorzoek de actuele ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter nauwelijks duurder dan grijze stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeker mogelijk. Dit heet salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Wassenaar

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Wassenaar vergelijken (december 2023)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. Aansluitend check je de meest populaire groene stroom bedrijven. Is groene stroom / energie prijziger dan grijze stroom? Gelukkig is dat niet waar! Dankzij subsidies voor groene stroom en forse welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene energie zeer aantrekkelijk. Direct groene stroom in Wassenaar vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen variëren per postcode in Zuid-Holland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektriciteit & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Verreken dit dan direct.
 4. Klik op het kopje “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonne-energie.
 6. Denk na of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (je weet dan zeker dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het abonnement wat je interessant vindt. Maak een keuze voor het goedkoopste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: maandelijkse kosten Greenchoice.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als onder andere aardwarmte, windenergie, bodemwarmte, zonne-energie, biomassa veroorzaken geen luchtvervuiling en de CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Daarnaast, deze alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is een ander verhaal dan petroleum, aardolie, kolen, aardgas (vuile elektriciteit). Het toepassen van onze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kies jij bewust voor een milieuvriendelijk Nederland? Doorzoek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Ook interessant: groene energie Liessel vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder de lucht te vervuilen. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Gebruik maken van windenergie? Kies voor een energieaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of kies voor een collectieve windmolen zoals De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Wassenaar

Energie van de zon is het type energie die altijd aanwezig is. Profiteer zelf van zonnekracht, en kies voor zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene stroom checker de duurzame “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa kent z’n oorsprong in de verbranding / gassing van organische materialen als groente-, fruit- en tuinafval. Dit produceert warmte. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, zo ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Wassenaar.

groene-stroom-wassenaar

Een energieneutrale woning in Wassenaar rond december 2023

Door middel van deze webpagina vind je praktische details over groene stroom Wassenaar. Maar, waarom betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een lage of geen energielasten markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Wassenaar is onderwerp van gesprek. Deze woningen bewerkstellig je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je woning redelijk tot goed isoleren.
 • De energieconsumptie verminderen.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

De energieconsumptie verlagen bereik je door te kiezen voor producten met A++ label en dagelijks te focussen op je verbruik. Dan kun je denken aan “alleen wassen met volle wasmachine” en was op een lagere temperatuur. Energie opwekken kan met zonnepanelen, een boiler plus een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is neem je stroom af bij een energie-aanbieder. Maar, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de oude en vertrouwde hr-ketel (AWB, Atag, Nefit, Vaillant of Intergas) niet meer toegestaan. De klassieke cv-ketel mag je dan uitsluitend omruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt vervoerd. De energie die dat genereert wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het aansturen van de verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Feitelijk is dit een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) profiteert van energie uit plaatselijke lucht. Deze warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp binnen in huis. Het systeem transformeert de koude lucht naar heet water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem neemt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie zet dit om naar naar toepasbare warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie appartement en gebruikswater. Deze setup werkt op 2 manieren: verwarming in de koude maanden, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Wassenaar is kostbaar. Goed nieuws, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. Voordelig, en zonder moeite te plaatsen. Verder verminder jij de uitstoot van CO2 en besparen jullie op de energiekosten. De investering ligt zo tussen de €2900 – €7800. Mede door de huidige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Folsgare afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Vandaag de dag is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Specifieke leveranciers zoals Engie, Eneco, Greenchoice, Pure Energie, Powerpeers, Van de Bron zijn hierin gespecialiseerd. Op basis van je postcode spot jij spoedig welke groene stroom aanbieders in Wassenaar operationeel zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is erg simpel. De bedoeling is: je actuele levering beëindigen en hierna een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom behoeft geen verdere actie van jou kant. Jouw volgende leverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weaantrekkelijk. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Wassenaar aantrekkelijker in vergelijking met jaren geleden. We horen van veel huizeneigenaren die mede hierdoor switchen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Met behulp van onze groene energie vergelijker reken je ’t zelf uit.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van verschillende energiepakketten tref je in het overzicht hieronder enkele abonnementen. Update: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Middels onze groene stroom checker vind je à la minute welke pakketten duurzaam en schoon zijn.

Actuele contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Wassenaar vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor gas en elektra.