Loading...

Groene stroom Folsgare Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we via milieubewuste, toekomstbestendige bronnen als waterkracht, wind, biomassa, bodemwarmte, aardwarmte. Lees ook het kopje over populaire alternatieve energiebronnen in november 2022. Het is significant duurzamer in vergelijking met grijze energie dat wordt gegenereerd op basis van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. Aan de hand van onze groene stroom checker kunnen jullie meteen alle groene energieleveranciers in Folsgare vergelijken. Is jouw doel ook geen gasververbruik meer? Spring dan direct naar het stappenplan voor energieneutraal wonen in Folsgare en check de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en zakelijke gebruikers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend middels zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Op het moment dat je gaat voor hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans net zo goedkoop als grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren is een optie. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Folsgare

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Folsgare vergelijken (november 2022)? Begin direct met de energievergelijker! Vul jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Hierna vergelijk je de meest relevante groene stroom maatschappijen. Is groene energie / stroom kostbaarder i.v.m. normale stroom? Dit is niet het geval! Dankzij subsidies en royale welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom aantrekkelijker dan ooit. Snel groene stroom in Folsgare vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Start met je postcode en huisnummer (de actuele tarieven variëren per woonplaats in Friesland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en stroom).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Zoek het menu “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Dit kan zijn Nederlandse windparken of zonnepanelen.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (je mag er dan op vertrouwen dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Klik op het aanbod wat je interessant vindt. Kies meteen voor het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: opzeggen Pure Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld waterkracht, aardwarmte, biomassa, zonne-energie, bodemwarmte zijn niet zo luchtvervuilend en ook de schadelijke CO-2 uitstoot blijft beperkt. Het leukste is, deze alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot kolen, steenkool, aardgas, aardolie (grijze stroom). Het huidige verbranden van fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kies jij bewust voor een schonere lucht? Lees dan over de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in november 2022. Lees nu verder over groene energie Toldijk vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een energieleverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Folsgare

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie die oneindig gebruikt kan worden. Ontdek zelf de voordelen van zonnekracht, en neem zonnepanelen en zonneboilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de duurzame “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Energie uit biomassa komt tot stand door de verbranding / gassing van organische stoffen als etensresten. Dit produceert warmte. De oorsprong van de biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit is in feite bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor het opwarmen van onze woning. Dit kan je doen met een warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Súdwest-Fryslân.

groene-stroom-folsgare

Een energieneutrale woning in Folsgare rond november 2022

Middels deze webpagina ontdek je bruikbare info over groene stroom Folsgare. Interessant, hoezo betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een woonhuis met nauwelijks tot geen energienota beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Folsgare wordt steeds populairder. Deze woningen kan jij bereiken op de volgende manier:

 • Jouw huis redelijk tot goed isoleren.
 • De energieconsumptie reduceren.
 • De benodigde energiemet eigen materiaal genereren.

De consumptie van elektriciteit reduceren is mogelijk door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op energie. Bijvoorbeeld “gebruik uitsluiten A+ apparaten” en zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden. Energie opwekken doe je met zonnecellen, een zonne-boiler plus een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen heb je wel stroom nodig van het aanbieder. Evengoed, in de warmte maanden kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de ouderwetse CV-ketel op gas (van bijv. Intergas, Atag, AWB, Remeha of Vaillant) verboden. De klassieke gasgestookte ketel mag je dan alleen nog maar inruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker het lijstje hieronder met de installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte uit de lucht wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het opwarmen van je huis en voor het efficiënt opwarmen van water. Dit noemen we ook een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) onttrekt de energie uit de lucht buiten. De gewonnen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp in de woning. Dit systeem zet de koude lucht om in naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie verwerkt dit naar toepasbare warmte voor de centrale verwarming van je woning en water om te gebruiken. Het systeem kent 2 toepassingen: warmte in de herfst en winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Folsgare is duur. Gelukkig, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. Niet al te duur, en eenvoudig te plaatsen. Verder verklein je het negatieve CO2 effect en bezuinig je op de energierekening. Het tarief ligt zo tussen de €2800 en €7800. Dankzij de actuele ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Nu ook online: groene stroom in Nutter afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Met name aanbieders zoals Eneco, Greenchoice, Pure Energie, Engie, Powerpeers, Qurrent maken dit mogelijk. Door te adres te gebruiken detecteer je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Folsgare operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zeer eenvoudig. Wat jij moet doen: je actuele contract stopzetten en aansluitend een groene leverancier kiezen. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om verdere woningaanpassingen. Jouw nieuwe leverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker schappelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Folsgare flink lager in verhouding tot jaren geleden. Er zijn veel families die om deze reden kiezen voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels onze “groene” vergelijker reken je ’t zelf uit.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van enkele abonnementen vergelijk je onderstaand veel gekozen pakketten. Aantekening: hiertussen zitten ook een aantal contracten op basis van grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie check check je zonder problemen welke abonnementen echt “schoon” zijn.

Huidige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Folsgare vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en kortingen voor elektra en gas.