Loading...

Groene stroom Nutter Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd op basis van milieubewuste, stabiele bronnen als wind, waterkracht, biomassa, bodemwarmte, aardwarmte. Spring voor meer info naar populaire alternatieve energiebronnen in september 2022. Dit is beduidend duurzamer wanneer je het vergelijkt met grijze elektriciteit dat wordt gefabriceerd middels fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie wordt steeds beter. Middels de groene stroom vergelijker kun je moeiteloos alle groene energieleveranciers in Nutter vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Raadpleeg hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Nutter en overweeg de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom dankzij zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in vergelijking met grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Indien je overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld net zo goedkoop als grijze “vuile” stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan interessant zijn. We hebben het dan over salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Nutter

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Nutter vergelijken (september 2022)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. In de volgende stap vind je de meest populaire groene stroom aanbieders. Is groene energie prijziger i.v.m. grijze energie? Dit valt reuze mee! Mede door subsidies en royale welkomstpremies en acties is overstappen naar groene stroom aantrekkelijker dan ooit. Snel groene stroom in Nutter vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen verschillen per postcode in Overijssel).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektra & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Selecteer het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Dit kan zijn Nederlandse windparken of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het abonnement dat in jullie behoeftes voorziet. Bijvoorbeeld het meest aantrekkelijk geprijsde abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Allure Energie kosten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld windenergie, waterkracht, bodemwarmte, zonne-energie, biomassa zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Het mooiste is, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot aardolie, aardgas, kolen, petroleum (vuile elektriciteit). De verwerking van fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een schonere wereld? Ontdek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Zoek ook naar groene energie Dieren vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. De CO-2 uitstoot is tot 100 keer lager. Gebruik maken van windenergie? Stap over naar een energiemaatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of schrijf je in voor een wind-energieproject (collectief) als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Nutter

De zon is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Profiteer zelf van zonnekracht, en investeer in zonnepanelen en zonneboilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene stroom checker de mogelijkheid “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa energie levert ruim 55% van de huidige voorradige duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door het branden / vergissen van organische natuur resten zoals tuinbouwafval. Hiermee genereert men warmte. De samenstelling van biomassa is vaak onduidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit is in feite bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor verwarming + warm tapwater. Dit kan je doen met een warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Dinkelland.

groene-stroom-nutter

Een energieneutrale woning in Nutter rond september 2022

Met behulp van onze website vergelijk je bruikbare info over groene stroom Nutter. Echter, waarom elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met nauwelijks tot geen energienota kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Nutter is onderwerp van gesprek. Zo’n woning verwezenlijk jij door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je appartement redelijk tot goed isoleren.
 • De energiebehoefte onder controle krijgen.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

De energieconsumptie beperken bereik je door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met energie. Onder andere beperkt elektrisch bijverwarmen” en zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt. Energie opwekken gaat middels zonnepanelen, een zonne-boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie aanbieder. Evengoed, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de oude en vertrouwde CV-ketel op gas (van bijv. AWB, Atag, Intergas, Remeha of Nefit) verbannen. De “oude” verwarmingsketel mag je dan uitsluitend omwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Is het een optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor de centrale verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Installateurs spreken hier over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) neemt warmte uit de lucht buiten. De warmte uit de lucht gaat naar de warmtepomp in de woning. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem converteert dit naar toepasbare warmte voor de vloerverwarming van je woning en het tapwater. Deze setup werkt 2 kanten op: verwarming in de koude maanden, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Nutter is kostbaar. Goed nieuws, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en gemakkelijk toe te passen. Overigens verklein je de uitstoot van CO2 en kan je bezuinigen op de energiekosten. De inkoopprijs varieert tussen de €3500 – €6800. Geholpen door de actuele ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Wittelte afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Hedendaags kan dit niet bij alle bedrijven. Met name organisaties zoals Engie, Greenchoice, Pure Energie, Van de Bron, Powerpeers, Eneco bieden deze service. Door je postcode in te vullen spot je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Nutter aanwezig zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is erg gemakkelijk. De beste manier: jullie bestaande verbintenis stopzetten en nadien een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom behoeft geen aanpassingen in de meterkast. Je volgende leverancier handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg aantrekkelijk. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Nutter sterk verlaagd wanneer je dit vergelijkt met een paar jaar terug. Er zijn behoorlijk wat families die daarom oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Middels onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van beschikbare pakketten ontdek je hierna de meest populaire stroomcontracten. Commentaar: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Dankzij de duurzame energie checker ontdek je snel welke van deze contracten milieuvriendelijk zijn.

Geldige contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen Nutter vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiemaatschappijen en welkomstacties voor gas en stroom.