Loading...

Groene stroom Giethoorn Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt op basis van milieuvriendelijke, toekomstbestendige bronnen als bodemwarmte, biomassa, aardwarmte, zon, waterkracht. Meer daarover vind je via top-4 alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is aanmerkelijk toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt voortgebracht via fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aantal aanbieders van groene energie van Nederlandse bodem is enorm toegenomen. Met behulp van onze groene stroom checker kun je zonder problemen alle groene energieleveranciers in Giethoorn vergelijken. Streven jullie ook naar 0 op de meter? Raadpleeg hiervoor het stukje over energieneutraal wonen in Giethoorn en overweeg de recente ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel gezinnen en bedrijven stappen over naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom via zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Overweeg jij het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Op het moment dat je de keuze maakt voor hernieuwbare energie draag je bij aan verdere uitbreiding van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal nauwelijks duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan interessant zijn. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Giethoorn

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Giethoorn vergelijken (juni 2024)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan ontdek je de best matchende groene stroom maatschappijen. Is groene energie hoger geprijsd dan grijze elektriciteit? Dat hoeft niet zo te zijn! Mede door subsidies vanuit de overheid en aantrekkelijke welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene stroom beslist aan te raden. Snel groene stroom in Giethoorn vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen zijn weer anders per regio in Overijssel).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Check het onderwerp “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonneparken.
 6. Selecteer of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het abonnement wat je interessant vindt. Maak een keuze voor een goedkoop pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: oversluiten Energieflex.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals waterkracht, aardwarmte, windenergie, bodemwarmte, biomassa zijn niet zo luchtvervuilend en het effect van CO-2 is nauwelijks aanwezig. Daarbij komt, deze alternatieve energie is niet uitputbaar. Heel anders i.v.m. petroleum, aardolie, aardgas, kolen (vuile stroom). Het toepassen van deze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Zet jij je in voor een milieuvriendelijk Nederland? Check snel alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Veenklooster vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom op een hele verantwoorde manier. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Kies voor een energiemaatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een gezamenlijk windmolenproject als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Giethoorn

Energie van de zon is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van de mogelijkheden van onze zon, en neem boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in de vergelijkingstool de filter “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa energie beslaat meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa-energie wordt geproduceerd door de verbranding / gassing van organisch afval zoals etensresten. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, zo ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Steenwijkerland.

groene-stroom-giethoorn

Een energieneutrale woning in Giethoorn rond juni 2024

Middels deze webpagina detecteer je bruikbare details over groene stroom Giethoorn. Interessant, hoezo een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met een bescheiden of geen energienota markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Giethoorn wordt steeds populairder. Zo’n woning implementeer je op basis van 3 factoren:

 • Jullie appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Gas en stroom gebruik zo laag mogelijk houden.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

De stroomconsumptie stabiliseren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op energie. Dan kun je denken aan “niet alle radiatoren open zetten” en niet een te grote koelkast kopen. Zelfstandig energie-opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij je energiebedrijf. Evenwel, als je te veel opwekt kan je stroom terugleveren (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de “gewone” hr-ketel (Intergas, AWB, Atag, Vaillant of Nefit) verboden. De huidige mono cv-ketel mag je dan alleen inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron warmte uit de ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt vervoerd. De energie die dat genereert gaat naar je cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het opwarmen van je huis en heet tapwater (douche/bad). Dit noemen we ook een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) profiteert van energie uit de lucht buiten. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp in de woning. De warmtepomp transformeert de koude lucht naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp nuttigt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De warmtepomp verandert dit naar bruikbare warmte voor het aansturen van de verwarming van je appartement en het tapwater. De warmtepomp heeft 2 functies: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Giethoorn is kostbaar. Gelukkig, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite te plaatsen. Trouwens, ook verlagen jullie schadelijke CO2 effecten en besparen jullie op de energiekosten. De aanschafprijs varieert tussen €2300 tot +/- €6800. Via de toepasbare ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Oosterwolde afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags kan dit niet bij alle bedrijven. Vooral leveranciers zoals Engie, Powerpeers, Van de Bron, Qurrent, Greenchoice, Eneco maken dit mogelijk. Wanneer je jouw postcode invoert detecteer jij probleemloos welke groene stroom aanbieders in Giethoorn operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Het stappenplan is: je lopende abonnement ontbinden en aansluitend een groene leverancier kiezen. Naar groene stroom overstappen vergt geen aanpassingen in de meterkast. Je toekomstige maatschappij regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend verleidelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Giethoorn fors lager wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. Er zijn steeds meer consumenten die daardoor voorkeur hebben voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Op basis van de groene energievergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een indruk te geven van enkele energie-abonnementen ontdek je hieronder de meest populaire stroom abonnementen. Info: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie checker zie je vandaag nog welke maatschappijen “groen” zijn.

Populaire contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Giethoorn vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor stroom en gas.