Loading...

Groene stroom Oosterwolde Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op op basis van schone, toekomstbestendige bronnen als wind, biomassa, zon, aardwarmte, bodemwarmte. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is een stuk duurzamer dan grijze energie dat wordt geproduceerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, steenkool of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aantal aanbieders van Hollandse groene energie groeit snel. Middels de groene stroom vergelijker kun je moeiteloos alle groene energieleveranciers in Oosterwolde vergelijken. Streef jij naar gasvrij wonen? Check daarvoor het stukje over energieneutraal wonen in Oosterwolde en check de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Opvallend veel Nederlanders en ZZP’ers stappen over naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Overweeg jij een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen wanneer met dit legt naast grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Als je gaat voor hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken net zo goedkoop als grijze “vuile” stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is een optie. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Oosterwolde

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Oosterwolde vergelijken (december 2023)? Start met onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. In de volgende stap check je de relevante groene stroom bedrijven. Is groene energie prijziger i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Dat hoeft niet zo te zijn! Door subsidieregelingen en hoge cash-back acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom een goed idee. Zonder problemen groene stroom in Oosterwolde vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen verschillen per woongebied in Friesland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (stroom & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Verreken dit dan direct.
 4. Klik op de keuze “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonneparken.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het aanbod wat jullie geschikt vinden. Onder andere het meest aantrekkelijk geprijsde energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Pure Energie oversluiten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als aardwarmte, zonne-energie, waterkracht, bodemwarmte, biomassa vervuilen de lucht nauwelijks en het effect van CO-2 wordt flink gereduceerd. Daarbij komt, deze alternatieve energie is onuitputtelijk. Dit in tegenstelling tot petroleum, aardolie, kolen, aardgas (vuile energie). De verwerking van fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een prettig leefklimaat? Check snel de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Vind alles uit over groene energie Eastermar vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Gebruik maken van windenergie? Stap over naar een aanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Oosterwolde

De zon is een schone energiebron die oneindig gebruikt kan worden. Profiteer zelf van energie van de zon, en bestel zonnepanelen en boilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in onze groene stroom checker de duurzame “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa wordt geproduceerd door het verbranden van organische materialen als afval van landbouw. Hiermee genereert men warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en gebruiken dit voor het verwarmen van woningen. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Ooststellingwerf.

groene-stroom-oosterwolde

Een energieneutrale woning in Oosterwolde rond december 2023

Middels onze website check je praktische info over groene stroom Oosterwolde. Alleen, waarom een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf kan produceren. Een huis met een beperkte of geen energielasten markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Oosterwolde wordt steeds populairder. Deze woningen realiseren jullie op basis van 3 factoren:

 • Jouw woning voorzien van goede isolatie.
 • Het afnemen van energie zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je verbruikt lokaal opwekken.

Het gebruik van elektra verlagen bereik je door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op je verbruik. Voorbeelden zijn “let op het energielabel” en bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen. Het zelf opwekken van stroom kan met zonnepanelen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij een aanbieder. Desondanks, als de zon schijnt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Uiteindelijk spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “gewone” CV-ketel op gas (van bijv. Intergas, Remeha, Atag, Vaillant of Nefit) uitgefaseerd. De “oude” cv-ketel mag je dan slechts inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden veel toegepast. Overweeg jij de optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt energie uit ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor verwarming (vloer / radiator) en warm water (keuken / badkamer). Het is dus een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een speciale buitenventilator) benut de warmte uit de omgevingslucht. De onttrokken warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem transformeert de buitenlucht naar warm water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie profiteert van warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het systeem vormt dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor het verwarmen van je woning en gebruikswater. De warmtepomp kent 2 toepassingen: een warm huis in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Oosterwolde vergt een hele investering. Goed nieuws, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en eenvoudig toe te passen. Daarnaast reduceer je het negatieve CO2 effect en bespaar jij op stroomkosten. De aanschafprijs schommelt tussen €3500 tot +/- €7900. Met behulp van de interessante ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Zevenhuizen afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle leveranciers. Vooral leveranciers zoals Engie, Greenchoice, Eneco, Qurrent, Powerpeers, Pure Energie faciliteren dit. Door je postcode in te vullen achterhaal jij probleemloos welke groene stroom aanbieders in Oosterwolde beschikbaar zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zeer eenvoudig. Twee acties zijn belangrijk: je actuele verbintenis opzeggen en uiteraard een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vergt geen verdere woningaanpassingen. Jouw volgende energiemaatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg aanlokkelijk. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Oosterwolde aantrekkelijker als je het afzet tegen jaren geleden. Er zijn veel woningeigenaren die hierom oversluiten naar duurzaam geproduceerde energie. Middels onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een impressie te geven van diverse abonnementen tref je bijgaand vaak bestelde contracten. Let op: hiertussen zitten ook een aantal contracten op basis van grijze gas en stroom. Aan de hand van de duurzame energie checker bekijk je nu welke maatschappijen duurzaam zijn.

Populaire contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Oosterwolde vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor gas en elektriciteit.