Loading...

Groene stroom Zevenhuizen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand op basis van milieuvriendelijke, duurzame bronnen zoals biomassa, zon, bodemwarmte, wind, waterkracht. Zie ook alle voorbeelden van alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is significant duurzamer in vergelijking met grijze elektriciteit dat wordt gegenereerd d.m.v. fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, steenkool of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. Geholpen door onze groene energie check kun je probleemloos alle groene energieleveranciers in Zevenhuizen vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Scroll meteen naar onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Zevenhuizen of doorzoek de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer families en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met behulp van zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Als je de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je de ontwikkeling van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeer lucratief. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Zevenhuizen

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Zevenhuizen vergelijken (april 2024)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap vergelijk je de best matchende groene bedrijven. Is groene stroom kostbaarder dan normale stroom? Helemaal niet! Mede door subsidies voor duurzame energie en forse welkomstbonussen is overstappen naar groene energie voor iedereen aan te raden. Direct groene stroom in Zevenhuizen vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen verschillen per regio in Zuid-Holland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektra & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Trek dit daarvan af.
 4. Klik op het kopje “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan windturbines of zonnepanelen.
 6. Selecteer of je schone energie uit Nederland wilt (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het aanbod met de beste voorwaarden. Ga voor het meest aantrekkelijk geprijsde abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: vergelijk direct Endinet Groep.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld zonne-energie, waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte, biomassa vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de invloed op broeikaseffect zijn heel minimaal. Bovendien, deze alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is een ander verhaal dan aardolie, kolen, aardgas, steenkool (grijze elektriciteit). Het verbranden van alle fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kies jij bewust voor een milieuvriendelijk Nederland? Doorzoek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Nederweert vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan op een hele verantwoorde manier. Het effect van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Kies voor een energiemaatschappij met groene stroom van de wind. Of kies voor een winddeel van een windmolen als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Zevenhuizen

De zon is een schone energiebron die oneindig gebruikt kan worden. Ervaar de kracht van energie van de zon, en installeer zonneboilers of panelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de optie “zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt gemaakt door vergissing en vergassing van organische materialen als etensresten. Het restproduct hiervan is warmte. De oorsprong van de biomassa is vaak onduidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, zo ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Zuidplas.

groene-stroom-zevenhuizen

Een energieneutrale woning in Zevenhuizen rond april 2024

D.m.v. deze webpagina bekijk je nuttige toelichting op groene stroom Zevenhuizen. Echter, waarom eigenlijk een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met nauwelijks tot geen energierekening markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Zevenhuizen is een wens van vele. Een huis als dit realiseren jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw huis voorzien van goede isolatie.
 • Het afnemen van energie verlagen.
 • De energie die je consumeert lokaal opwekken.

Het energieverbruik verlagen is mogelijk door te letten op het A++ label en bewuster om te gaan met jouw apparaten. Dan kun je denken aan “een afwasteil gebruiken” en zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken. Het zelf opwekken van stroom doe je met zonnecellen, een zonne-boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. In koude periodes zul je elektriciteit inkopen bij jullie maatschappij. Evengoed, in de warmte maanden lever je stroom terug (salderen). Wanneer je dit verrekent heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de traditionele cv-ketel (van Intergas, AWB, Vaillant, Remeha of Atag) niet meer toegestaan. De oude & vertrouwde mono cv-ketel mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt energie uit ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het aansturen van de verwarming en heet tapwater (douche/bad). Een typisch voorbeeld van een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een speciale buitenventilator) nuttigt warmte uit de lucht. De gewonnen warmte gaat naar de warmtepomp in de woning. Het apparaat converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem neemt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem vormt dit om naar naar bruikbare warmte voor het aansturen van de verwarming van je woning en het tapwater. Het systeem werkt 2 kanten op: verwarmen in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Zevenhuizen kan duur uitvallen. Maar, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en gemakkelijk te installeren. Tevens minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en kan je bezuinigen op energielasten. Het tarief schommelt tussen €2900 tot €7700. Dankzij de ruime ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Start nu ook met groene stroom in Heemstede afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Unieke bedrijven als Van de Bron, Greenchoice, Powerpeers, Qurrent, Eneco, Pure Energie bieden deze service. Wanneer je jouw postcode invoert lees jij spoedig welke groene stroom aanbieders in Zevenhuizen voorhanden zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is een eitje. Het stappenplan is: jouw lopende levering opzeggen en nadien een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom vereist geen aanpassingen aan de woning. Jullie nieuwe leverancier handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg aantrekkelijk. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Zevenhuizen fors lager wanneer je dit vergelijkt met enkele jaren geleden. Er zijn veel klanten die mede hierdoor overstappen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Geholpen door de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van enkele energiecontracten tref je in het overzicht hieronder toonaangevende stroom abonnementen. Aantekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Op basis van de duurzame energie checker bekijk je vandaag nog welke van deze contracten “schoon” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Zevenhuizen vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en kortingsacties voor gas en elektra.