Loading...

Groene stroom Heemstede Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we op basis van schone, stabiele bronnen als bodemwarmte, biomassa, waterkracht, wind, aardwarmte. Lees ook het kopje over populaire alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is een stuk duurzamer in vergelijking met grijze energie dat wordt geproduceerd via fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardgas of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie wordt alsmaar beter. Aan de hand van onze groene energie check kun jij rap alle groene energieleveranciers in Heemstede vergelijken. Wil jij ook geen gasververbruik meer? Check daarvoor onze informatie over energieneutraal wonen in Heemstede en overweeg de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Interesse in een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen wanneer met dit legt naast grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie draag je bij aan de ontwikkeling van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeker mogelijk. Dit heet salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Heemstede

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Heemstede vergelijken (april 2024)? Start met onze groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. In de volgende stap check je alle groene stroom aanbieders. Is groene energie / stroom prijziger i.v.m. grijze elektra? Dit valt reuze mee! Via subsidies vanuit de overheid en royale welkomstpremies is het overstappen naar duurzame energie zeer aantrekkelijk. Probleemloos groene stroom in Heemstede vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Vul jouw postcode in (de actuele tarieven verschillen per woonplaats in Noord-Holland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektriciteit & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Trek dit daarvan af.
 4. Gebruik het kopje “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonnepanelen.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het aanbod met de beste voorwaarden. Dat kan zijn het voordeligste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Essent contract april 2024.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals water, bio, aarde, wind, zon zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 wordt flink gereduceerd. Het goede nieuws is, deze vorm van alternatieve energie is onuitputtelijk. Dit in tegenstelling tot kolen, steenkool, aardgas, aardolie (grijze elektriciteit). Het gebruik van deze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Streef jij naar een beter milieu? Ontdek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Wassenaar vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom op een hele verantwoorde manier. De CO-2 uitstoot blijft zeer beperkt. Switchen naar windenergie? Kies voor een leverancier met groene stroom van de wind. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Heemstede

De zon is het type energie die onuitputtelijk is. Kies ook voor de mogelijkheden van onze zon, en bestel zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in onze groene energie vergelijker de mogelijkheid “zonne-energie”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa-energie ontstaat door de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals etensresten. Dit produceert warmte. De afkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Heemstede.

groene-stroom-heemstede

Een energieneutrale woning in Heemstede rond april 2024

Door middel van onze website detecteer je bruikbare informatie over groene stroom Heemstede. Alleen, waarom zou ik betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een woonhuis met een beperkte of geen energienota noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Heemstede wint aan interesse. Zo’n woning kan jij bereiken aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Gas en stroom gebruik reduceren.
 • De vereiste energie zelfstandig producten.

Het verbruik van energie laag houden doe je door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van energie. O.a. “bewust met de waterkoker omgaan” en zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is. Het zelf opwekken van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler of een warmtepompsysteem. In koude periodes koop je stroom in bij jouw energieleverancier. Echter, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de gebruikelijke gasgestookte ketel (zoals Intergas, Remeha, Atag, AWB of Nefit) verboden. De huidige CV-ketel op gas mag je dan uitsluitend vervangen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden als opvolgers gezien. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. De energie die dat genereert komt bij de CV terecht. De HR-ketel past deze warmte toe voor verwarming (vloer / radiator) en heet tapwater (douche/bad). Installateurs spreken hier over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) profiteert van energie uit omgevingslucht. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp transformeert de buitenlucht naar verwarmingswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp neemt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verandert dit naar hogere temperatuur warmte voor de opwarming van jullie appartement en het tapwater. De installatie werkt op 2 manieren: verwarming in de koude maanden, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Heemstede kan veel geld kosten. Echter, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met jullie gas-ketel. Niet al te duur, en probleemloos te plaatsen. Verder verminder jij de CO-2 uitstoot en bezuinig je op de energiekosten. De inkoopprijs ligt tussen de €3600 tot €6800. Dankzij de interessante ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Posterholt afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Met name leveranciers als Eneco, Powerpeers, Greenchoice, Van de Bron, Engie, Pure Energie verzorgen dit voor je. Via jullie adresgegevens check je ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Heemstede beschikbaar zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Wat jij moet doen: je actuele pakket annulerenen daarna een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom vraagt niet om verdere actie van jou kant. Jullie aanstaande aanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer aantrekkelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Heemstede een stuk lager als je het afzet tegen de beginperiode. Er zijn steeds meer klanten die om deze reden neigen naar deze vorm van schone energie. Dankzij de groene energievergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een voorbeeld te geven van diverse energiecontracten vergelijk je bijgaand enkele abonnementen. Update: daartussen vind je ook enkele contracten op basis van grijze gas en stroom. Dankzij de duurzame energie check zie je simpelweg welke van deze contracten “groen” zijn.

Geldige contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Heemstede vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energie-aanbieders en kortingsacties voor gas en elektriciteit.