Loading...

Groene stroom Posterholt Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand middels niet vervuilende, onuitputbare bronnen als zon, bodemwarmte, waterkracht, biomassa, wind. Spring voor meer info naar veel gebruikte alternatieve energiebronnen in november 2023. Het is significant toekomstbestendiger wanneer je het vergelijkt met grijze elektra dat wordt opgewekt via fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, steenkool of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het assortiment echte groene energie wordt steeds beter. Door de duurzame energie check kan jij snel alle groene energieleveranciers in Posterholt vergelijken. Kijk je ook uit naar een gasloze woning? Raadpleeg hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Posterholt en check de recente ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en bedrijven kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in vergelijking met grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Wanneer je gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel net zo goedkoop als grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeker mogelijk. Dit heet salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Posterholt

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Posterholt vergelijken (november 2023)? Start met onze energievergelijker! Voer jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend ontdek je de beste groene stroom bedrijven. Is groene energie hoger geprijsd i.v.m. grijze energie? Dat hoeft niet zo te zijn! Via subsidies vanuit de overheid en royale welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom aantrekkelijker dan ooit. À la minute groene stroom in Posterholt vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Voer je woonplaats in (tarieven zijn weer anders per regio in Limburg).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektriciteit & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Trek dit daarvan af.
 4. Gebruik de keuze “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit is vaak een garantie dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Selecteer het abonnement dat je wensen dekt. Selecteer direct een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Oxxio voor gas en stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. aardwarmte, windenergie, zonne-energie, biomassa, bodemwarmte zijn niet zo luchtvervuilend en het effect van CO-2 zijn heel minimaal. Bovendien, alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is een ander verhaal dan kolen, aardgas, petroleum, steenkool (grijze stroom). Het toepassen van alle fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kiezen jullie ook voor een prettig leefklimaat? Hieronder vind je de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Lees nu verder over groene energie Folsgare vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het broeikaseffect is minimaal. Gebruik maken van windenergie? Selecteer een energieleverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Posterholt

Zonnestroom is een vorm van hernieuwbare energie waar we in de toekomst van profiteren. Ontdek zelf de voordelen van zonnekracht, en kies voor zonneboilers of panelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in de groene stroom vergelijker de milieuvriendelijke “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle duurzame energie. Energie vanuit biomassa ontstaat door het verbrandingsproces van organisch afval zoals aardappelschillen. Hiermee genereert men warmte. De herkomst van biomassa is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), zo ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit wenden we aan voor ons verwarmingssysteem. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Roerdalen.

groene-stroom-posterholt

Een energieneutrale woning in Posterholt rond november 2023

Op basis van Groenestroomaanbieding.nl lees je uitgebreide info over groene stroom Posterholt. Echter, hoezo betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een bescheiden of geen energierekening classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Posterholt wint aan interesse. Deze woningen verwezenlijk jij aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energiebehoefte reduceren.
 • De stroom die je verbruikt opwekking middels panelen.

De consumptie van elektriciteit verminderen is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en wekelijks een analyse te maken van stroom. Veel gehoord is “een efficiënte douchekop kopen” en hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten. Energie opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonne-boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter neem je stroom af bij een energiebedrijf. Aan de andere kant, in de zomer lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de gebruikelijke verwarmingsketel (als Intergas, AWB, Nefit, Vaillant of Remeha) niet meer toegestaan. De welbekende mono cv-ketel mag je dan enkel vervangen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride systeem worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut (warmte) ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgezogen. De warmte die hieruit ontstaat gaat naar je cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en heet tapwater (douche/bad). Feitelijk is dit een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) neemt energie uit de lucht buiten. Deze warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem transformeert de koude lucht naar warm water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem transformeert dit naar hogere temperatuur warmte voor de verwarming van jouw huis en kraanwater. Het apparaat heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Posterholt is kostbaar. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op jouw huidige cv-ketel. De investering is relatief klein, en eenvoudig te installeren. Trouwens, ook verklein je de CO-2 uitstoot en kan je bezuinigen op energienota. De prijs ligt tussen de €4100 en €6100. Via de interessante ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Nu ook online: groene stroom in Ammerzoden afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Op dit moment is dat geen optie bij alle leveranciers. Specifieke leveranciers als Qurrent, Eneco, Pure Energie, Van de Bron, Powerpeers, Engie faciliteren dit. Op basis van je postcode zie jij vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Posterholt aanwezig zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Wat jij moet doen: het huidige levering annulerenen hierna een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom vergt geen complexe acties. Jouw aanstaande aanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend goed. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Posterholt flink lager in verhouding tot enkele jaren geleden. Er zijn steeds meer huizeneigenaren op basis daarvan kiezen voor deze vorm van schone energie. Aan de hand van de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een gevoel te geven van diverse abonnementen ontdek je bijgaand de meest populaire stroom abonnementen. Opmerking: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van onze groene energie check zie je binnen no-time welke van deze contracten duurzaam en schoon zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar

Energieprijzen Posterholt vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energie-aanbieders en aanbiedingen voor gas en elektra.