Loading...

Groene stroom De Moer Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we aan de hand van milieubewuste, onuitputbare bronnen als zon, wind, bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht. Lees ook het kopje over top-4 alternatieve energiebronnen in september 2022. Dit is beduidend duurzamer vergeleken met grijze stroom dat wordt gecreëerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aantal aanbieders van groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. D.m.v. onze groene energie check kan jij simpelweg alle groene energieleveranciers in De Moer vergelijken. Streef jij naar gasvrij wonen? Bekijk hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in De Moer en check de recente ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend dankzij zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Denk jij na over een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in verhouding tot grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je switcht naar hernieuwbare energie motiveer je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans nauwelijks duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeker mogelijk. We hebben het dan over salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in De Moer

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in De Moer vergelijken (september 2022)? Gebruik onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Hierna detecteer je alle beschikbare groene energiebedrijven. Is groene stroom duurder dan normale stroom? Helemaal niet! Mede door subsidies vanuit de overheid en aantrekkelijke welkomstpremies is overstappen naar groene stroom zeer interessant. À la minute groene stroom in De Moer vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Start met je postcode en huisnummer (de actuele tarieven zijn weer anders per woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektriciteit & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Klik op de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn windmolens of zonne-energie.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het contract dat in jullie behoeftes voorziet. Onder andere het goedkoopste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: ervaringen Vandebron.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijv. zonne-energie, bodemwarmte, biomassa, waterkracht, windenergie vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot blijft beperkt. Bovendien, deze vorm van alternatieve energie is niet uitputbaar. Totaal niet te vergelijken met steenkool, petroleum, aardolie, aardgas (grijze energie). Het toepassen van de fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een schonere wereld? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Ook interessant: groene energie Scharendijke vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. De CO-2 uitstoot kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Selecteer een aanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Een alternatief is een wind-energieproject (collectief) als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie De Moer

De zon is een bron die onuitputtelijk is. Kies ook voor zonnekracht, en kies voor zonnepanelen en boilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in onze groene stroom checker de variant “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door het verbranden van organische natuur resten zoals hout en gft-afval. Het restproduct hiervan is warmte. De oorsprong van de biomassa is doorgaans twijfelachtig. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Loon op Zand.

groene-stroom-de-moer

Een energieneutrale woning in De Moer rond september 2022

Met onze website detecteer je alle toelichting op groene stroom De Moer. Alleen, waarom zou ik betalen voor stroom, als je ook zelf kan genereren. Een appartement met een verwaarloosbare of geen energielasten classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in De Moer wordt steeds populairder. Een huis als dit kan jij bereiken via het volgende model:

 • Je huis uitrusten met een goede isolatie.
 • De energiebehoefte zo laag mogelijk houden.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

Het energieverbruik minimaliseren is te realiseren door A++ apparaten aan te schaffen, en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. Denk aan “niet alle radiatoren open zetten” en je vriezer waterpas zetten. Het opwekken van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (zonne) boiler of een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jouw energie-aanbieder. Alleen, in de warmte maanden kun jij (energie) terugleveren (salderen). Uiteindelijk bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de klassieke gasgestookte ketel (zoals Nefit, Atag, Intergas, Vaillant of Remeha) uitgesloten. De klassieke hr-ketel mag je dan uitsluitend inwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Ben jij ook bezig met de kwestie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron energie uit ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het verwarmen van de woning en warm water (keuken / badkamer). Feitelijk is dit een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) profiteert van energie uit omgevingslucht. Deze warmte gaat naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp nuttigt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem verandert dit naar praktische warmte voor het opwarmen van jouw woning en het tapwater. Het apparaat kent 2 toepassingen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in De Moer vergt een hele investering. Gelukkig, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. Goedkoop, en zonder moeite te plaatsen. Trouwens, ook verklein je de uitstoot van CO2 en besparen jullie op energielasten. De totaalprijs schommelt tussen €3000 t/m €6700. Mede door de actuele ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Maassluis afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Tegenwoordig is dat geen optie bij alle bedrijven. In het bijzonder partijen als Eneco, Greenchoice, Pure Energie, Engie, Van de Bron, Powerpeers maken dit mogelijk. Wanneer je jouw postcode invoert spot jij onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in De Moer beschikbaar zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Wat je moet doen is: je huidige abonnement stopzetten en daarna een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen vergt geen aanpassingen in de meterkast. Jouw nieuwe aanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best schappelijk. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie De Moer flink lager als je het afzet tegen een paar jaar terug. We horen van veel families die om deze reden voorkeur hebben voor dit milieuvriendelijke alternatief. Met behulp van de groene energie checker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een indruk te geven van enkele contracten ontdek je in het overzicht hieronder enkele stroomcontracten. Info: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. D.m.v. onze groene energie check check je ogenblikkelijk welke van deze contracten duurzaam zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen De Moer vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energie-aanbieders en contracten voor gas en elektra.