Loading...

Groene stroom Beringe Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we aan de hand van schone, onuitputtelijke bronnen zoals zon, biomassa, aardwarmte, waterkracht, wind. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in oktober 2023. Het is significant duurzamer als je het afzet tegen grijze energie dat wordt voortgebracht met fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, steenkool of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aantal aanbieders van 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. Aan de hand van onze groene stroom checker kan je moeiteloos alle groene energieleveranciers in Beringe vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Bekijk hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Beringe of bekijk de actuele ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Verrassend veel mensen en ondernemingen ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom via zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Overweeg jij een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het maken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Wanneer je switcht naar hernieuwbare energie draag je bij aan innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard nauwelijks duurder dan grijze elektra.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is een optie. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Beringe

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Beringe vergelijken (oktober 2023)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder bekijk je de beste groene stroomleveranciers. Is groene energie / stroom duurder i.v.m. grijze stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Mede door subsidieregelingen en aantrekkelijke cash-back acties is switchen naar duurzame stroom zeer interessant. Vandaag nog groene stroom in Beringe vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Start met je postcode en huisnummer (de actuele tarieven zijn weer anders per postcode in Limburg).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (stroom & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Selecteer de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonneparken.
 6. Denk na of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Kies het abonnement wat je interessant vindt. Selecteer direct een goedkoop pakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: overstapbonus Clean Energy.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als onder andere zonne-energie, biomassa, waterkracht, aardwarmte, windenergie zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en het effect van CO-2 is minimaal. Het leukste is, alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is een ander verhaal dan petroleum, aardolie, kolen, steenkool (grijze stroom). Het huidige verbranden van deze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Zet jij je in voor een schonere lucht? Lees dan over alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2023. Mensen zochten ook naar: groene energie Oudeschip vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het CO-2 effect is 50 keer lager dan grijze stroom. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een energiemaatschappij met groene windstroom. Een alternatief is een collectieve windmolen zoals De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Beringe

Zonnestroom is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Ontdek zelf de voordelen van energie van de zon, en bestel zonneboilers en zonnecellen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene energie checker de duurzame “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door het branden / vergissen van organische dingen als tuinbouwafval. Hiermee genereert men warmte. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor verwarming + warm tapwater. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Peel en Maas.

groene-stroom-beringe

Een energieneutrale woning in Beringe rond oktober 2023

Met behulp van deze website ontdek je uitgebreide uitleg over groene stroom Beringe. De vraag is, waarom nog stroom afnemen, als je ook zelf kan produceren. Een woonhuis met een bescheiden of geen energierekening duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Beringe is onderwerp van gesprek. Een woning als dat kan jij bereiken aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw huis uitrusten met een goede isolatie.
 • De energiebehoefte minimaal houden.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

De energieconsumptie verminderen bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. Denk aan “haal opladers uit het stopcontact” en niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee. Energie opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een zonne-boiler of een warmtepomp (ketel). In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij een aanbieder. Niettemin, in de warmte maanden kan je stroom terugleveren (salderen). Al met al kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de ouderwetse mono cv-ketel (zoals o.a. Atag, AWB, Intergas, Vaillant of Nefit) verboden. De huidige cv-ketel mag je dan slechts inwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut (warmte) ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het verwarmen van de woning en heet tapwater (douche/bad). We spreken dus over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) haalt warmte uit plaatselijke lucht. De warmte uit de lucht wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De warmtepomp verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie haalt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem converteert dit naar praktische warmte voor het verwarmen van jouw appartement en gebruikswater. De warmtepomp kan twee dingen doen: een warm huis in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Beringe vergt een hele investering. Gelukkig, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met de HR-ketel. Voordelig, en zonder problemen te plaatsen. Trouwens, ook minimaliseer jij het negatieve CO2 effect en bezuinig je op de energiekosten. De aanschafprijs ligt tussen de €2800 en €7600. Via de toe te passen ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Koedijk afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Tegenwoordig is dat geen optie bij alle maatschappijen. Met name leveranciers als Engie, Powerpeers, Van de Bron, Pure Energie, Greenchoice, Eneco maken dit mogelijk. Door je postcode in te vullen achterhaal jij zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Beringe actief zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is verrassend eenvoudig. De bedoeling is: jullie huidige verbintenis stopzetten en uiteraard een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Op groene stroom overstappen vergt geen aanpassingen aan de woning. Jouw aanstaande maatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weverleidelijk. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Beringe aantrekkelijker wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. Er zijn behoorlijk wat woningeigenaren die mede hierdoor oversluiten naar dit milieuvriendelijke alternatief. Middels onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van beschikbare energiepakketten bekijk je hieronder de meest populaire energiepakketten. Aantekening: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Op basis van de duurzame energie check check je rap welke contracten daadwerkelijk “groen” zijn.

Geldige contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Beringe vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energie-aanbieders en kortingen voor stroom en gas.