Loading...

Groene stroom Koedijk Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we met behulp van reine, onuitputbare bronnen als zon, bodemwarmte, wind, biomassa, aardwarmte. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in november 2023. Het is veel milieuvriendelijker dan grijze stroom dat wordt gegenereerd via fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardgas of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aanbod met 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. Middels onze groene energie check kun je gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Koedijk vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Bekijk hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Koedijk of doorzoek de actuele duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel woningeigenaren en bedrijven sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Als je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je de ontwikkeling van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel niet veel duurder dan grijze elektra.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeer lucratief. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Koedijk

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Koedijk vergelijken (november 2023)? Start met onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Hierna vind je de meest relevante groene energiemaatschappijen. Is groene energie / stroom hoger geprijsd dan reguliere stroom? Helemaal niet! Door subsidies voor duurzame energie en royale cash-back acties is het overstappen naar duurzame energie aantrekkelijker dan ooit. Binnen een paar minuten groene stroom in Koedijk vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven schommelen per postcode in Noord-Holland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektra).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Ga naar het kopje “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld windturbines of zonneweides.
 6. Denk na of jij schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het abonnement dat in jullie behoeftes voorziet. Bijvoorbeeld het goedkoopste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: MAIN Energie korting.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. aarde, wind, bodem, zon, bio vervuilen de lucht nauwelijks en het effect van CO-2 blijft beperkt. En wat je niet mag vergeten, alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan aardolie, petroleum, kolen, aardgas (grijze elektra). De verwerking van deze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Wil jij ook een groene leefomgeving? Check snel de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Aagtekerke vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder de lucht te vervuilen. Het broeikaseffect is minimaal. Overstappen naar windenergie? Selecteer een energieleverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Of schrijf je in voor een winddeel van bijvoorbeeld De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Koedijk

Energie van de zon is het type energie die altijd aanwezig is. Stap ook over naar energie van de zon, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in onze groene energie vergelijker de mogelijkheid “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa wordt gemaakt door het verbranden van organische stoffen als groente-, fruit- en tuinafval. Dit genereert warme lucht. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, we noemen dat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Langedijk.

groene-stroom-koedijk

Een energieneutrale woning in Koedijk rond november 2023

Met behulp van onze website lees je bruikbare info over groene stroom Koedijk. Maar, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een woonhuis met een beperkte of geen energielasten betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Koedijk wil natuurlijk iedereen. Deze woningen verwezenlijk jij aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Energieverbruik verlagen.
 • De vereiste energie zelf opwekken.

De stroomconsumptie beperken bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met jullie gebruik. O.a. “wassen op 30 graden” en tijdig de afzuigkap uitzetten. Het opwekken van energie is eenvoudig via zonnecellen, een zonneboiler of een warmtepomp. In koude periodes koop je stroom in bij het energie-aanbieder. Niettemin, als de zon schijnt kan je stroom terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de gebruikelijke hr-ketel (Atag, Intergas, AWB, Vaillant of Remeha) verboden. De huidige cv-ketel kun je dan enkel vervangen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride systeem worden als opvolgers gezien. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de volgende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. Deze warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor vloerverwarming en warm water (keuken / badkamer). Installateurs spreken hier over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort van airco-installatie) onttrekt de energie uit de lucht. De gewonnen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar verwarmingswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De warmtepomp verwerkt dit naar geschikte warmte voor het verwarmen van jullie huis en douchewater. Het product heeft een dubbele functie: een warm huis in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Koedijk is prijzig. Echter, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en zonder moeite toe te passen. Tevens beperk je het negatieve CO2 effect en bezuinig je op maandelijkse energielasten. De aanschafprijs ligt in de range tussen de €2600 tot €7700. Via de huidige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Spankeren afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Momenteel tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Unieke aanbieders zoals Qurrent, Eneco, Powerpeers, Greenchoice, Pure Energie, Engie verzorgen dit voor je. Wanneer je jouw postcode invoert check je gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Koedijk operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Wat jij moet doen: jouw lopende levering annulerenen natuurlijk een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Op groene stroom overstappen behoeft geen aanpassingen aan de woning. Je toekomstige aanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg aanlokkelijk. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Koedijk sterk verlaagd in verhouding tot enkele jaren geleden. Er zijn steeds meer mensen die daarom switchen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Geholpen door de groene energievergelijker reken je ’t zelf uit.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een gevoel te geven van enkele energiepakketten tref je hieronder toonaangevende pakketten. Kanttekening: hiertussen zitten ook een aantal aanbieders van grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie checker check je vandaag nog welke abonnementen echt duurzaam en schoon zijn.

Geldige contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Koedijk vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en deals voor gas en stroom.