Loading...

Groene stroom Aagtekerke Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we middels reine, duurzame bronnen zoals aardwarmte, biomassa, bodemwarmte, zon, waterkracht. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in december 2023. Dit is beduidend beter voor het milieu in vergelijking met grijze elektra dat wordt opgewekt op basis van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, aardgas of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland begint steeds serieuzer te worden. Door gebruik te maken van onze groene energie check kan jij rap alle groene energieleveranciers in Aagtekerke vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Bekijk direct de details aangaande energieneutraal wonen in Aagtekerke en snuffel tussen de populaire duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Meer en meer gezinnen en ondernemingen stappen over naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend middels zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie motiveer je de aanmaak van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is standaard verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeer lucratief. Dit heet salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Aagtekerke

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Aagtekerke vergelijken (december 2023)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend vind je de beste groene maatschappijen. Is groene energie duurder i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Dat hoeft niet zo te zijn! Mede door subsidies en forse welkomstpremies en acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom aantrekkelijker dan ooit. Gelijk groene stroom in Aagtekerke vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra verschillen per woonplaats in Zeeland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektra & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Verreken dit dan direct.
 4. Zoek het kopje “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijvoorbeeld windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (dit is vaak een garantie dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het aanbod dat je wensen dekt. Dat kan zijn het meest aantrekkelijk geprijsde contract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: gas van Noordelijk Lokaal Duurzaam.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals aardwarmte, biomassa, windenergie, bodemwarmte, waterkracht veroorzaken geen luchtvervuiling en de CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Het goede nieuws is, alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan petroleum, steenkool, aardolie, aardgas (grijze elektra). Het huidige verbranden van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een milieuvriendelijk Nederland? Ontdek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Nigtevecht vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom op een hele verantwoorde manier. Uitstoot van CO-2 is tot 100 keer lager. Switchen naar windenergie? Ga voor een maatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een collectieve windmolen zoals De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Aagtekerke

Zonnestroom is een duurzame bron die oneindig gebruikt kan worden. Profiteer zelf van zonnekracht, en ga voor zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in de vergelijkingstool de milieuvriendelijke “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie uit biomassa wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organische dingen als resten uit de tuin. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit is in feite bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor het verwarmen van woningen. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Veere.

groene-stroom-aagtekerke

Een energieneutrale woning in Aagtekerke rond december 2023

Middels deze webpagina detecteer je bruikbare uitleg over groene stroom Aagtekerke. Maar, waarom nog een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een beperkte of geen energierekening typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Aagtekerke wordt steeds populairder. Een huis als dit implementeer je aan de hand van drie aspecten:

 • Je appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Het verbruik van energie verlagen.
 • De vereiste energie opwekking middels panelen.

Het gebruik van elektra laag houden doe je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en actief te letten op energie. Bijvoorbeeld “gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas” en de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt. Het zelf opwekken van stroom kan met zonnepanelen, een zonneboiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij het energiebedrijf. Aan de andere kant, in de zomer kan je stroom terugleveren (salderen). Al met al kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de klassieke mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, Vaillant, Intergas, Nefit of Atag) verbannen. De klassieke verwarmingsketel kun je dan enkel omruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride opstelling is de opvolger van de CV. Ben jij ook bezig met de kwestie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt (warmte) ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. De warmte die hieruit ontstaat gaat naar je cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het opwarmen van je huis en warm water (keuken / badkamer). Dit noemen we ook een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) benut de energie uit omgevingslucht. De onttrokken warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp in de woning. Het apparaat converteert de buitenlucht van 5 graden naar opgewarmd water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem haalt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De installatie verwerkt dit naar toepasbare warmte voor de centrale verwarming van je woning en douchewater. Het systeem heeft 2 functies: een warm huis in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Aagtekerke kan duur uitvallen. Goed om te weten, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met de gasgestookte ketel. De investering is relatief klein, en zonder problemen toe te passen. Overigens reduceer je de CO-2 uitstoot en bespaar jij op energielasten. De inkoopprijs ligt tussen de €3300 tot €6400. Via de actuele ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Heumen afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. In het bijzonder aanbieders zoals Eneco, Powerpeers, Qurrent, Greenchoice, Van de Bron, Pure Energie bieden deze service. Door je postcode in te vullen spot jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Aagtekerke actief zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is zo gedaan. Wat je moet doen is: jullie actuele verbintenis opzeggen en daaropvolgend een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vraagt niet om aanpassingen aan de woning. Jouw aanstaande energieaanbieder regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best uitnodigend. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Aagtekerke aantrekkelijker als je het afzet tegen de introductieprijs. We horen van veel mensen die mede hierdoor kiezen voor duurzaam geproduceerde energie. Middels onze “groene” vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een voorbeeld te geven van diverse energiepakketten ontdek je bijgaand de meest populaire energiepakketten. Update: hiertussen zitten ook een aantal contracten op basis van grijze gas en stroom. Door onze groene energie check achterhaal je spoedig welke contracten daadwerkelijk milieuvriendelijk zijn.

Huidige contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar

Energieprijzen Aagtekerke vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiemaatschappijen en contracten voor elektriciteit en gas.