Loading...

Groene stroom Heumen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd d.m.v. schone, onuitputbare bronnen als biomassa, waterkracht, bodemwarmte, zon, wind. Meer daarover vind je via populaire alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is significant schoner wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt geproduceerd door middel van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, steenkool of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland wordt alsmaar beter. Middels onze groene stroom checker kun jij ogenblikkelijk alle groene energieleveranciers in Heumen vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Bekijk direct het stukje over energieneutraal wonen in Heumen en overweeg de populaire ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Interesse in een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in verhouding tot grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij kiest voor hernieuwbare energie vergroot je verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is meestal verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren is zeker mogelijk. We spreken hier over “salderen”, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Heumen

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Heumen vergelijken (december 2023)? Start met onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Aansluitend detecteer je de beste groene aanbieders. Is groene energie hoger geprijsd i.v.m. grijze elektra? Helemaal niet! Middels subsidies vanuit de overheid en hoge welkomstbonussen is het overstappen naar duurzame energie voor iedereen aan te raden. Gelijk groene stroom in Heumen vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven variëren per woonplaats in Gelderland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Ga naar het onderwerp “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (jij mag er van vanuit gaan dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Ga voor het voorstel wat jullie geschikt vinden. Opties zijn het meest aantrekkelijk geprijsde contract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Endinet Groep contract afsluiten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. aarde, zon, bio, water, bodem zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 zijn amper meetbaar. Het mooiste is, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is een ander verhaal dan aardolie, steenkool, kolen, petroleum (vuile elektra). Het toepassen van fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Wil jij ook een groene leefomgeving? Doorzoek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Ook interessant: groene energie Wichmond vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het CO-2 effect is 50 keer lager dan grijze stroom. Stap jij over op windenergie? Selecteer een energieaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Heumen

Zonne-energie is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Stap ook over naar zonne energie, en kies voor zonnepanelen en zonneboilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene stroom checker de mogelijkheid “zonne-energie”.

Biomassa

Energie uit biomassa levert ruim 55% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie ontstaat door vergissing en vergassing van organische stoffen als mest en maïs. Hiermee genereert men warmte. De oorsprong van de biomassa kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit wenden we aan voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Heumen.

groene-stroom-heumen

Een energieneutrale woning in Heumen rond december 2023

Op basis van Groenestroomaanbieding.nl ontdek je handige info over groene stroom Heumen. Echter, hoezo betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een huis met een lage of geen energiekosten typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Heumen zien we steeds meer. Deze woningen kan jij bereiken op basis van 3 factoren:

 • Jouw woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het afnemen van energie verminderen.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van energie stabiliseren is mogelijk door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. Dan kun je denken aan “let op het energielabel” en het dak isoleren. Energie opwekken kan met zonnepanelen, een boiler of uiteraard een warmtepomp. In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van jullie aanbieder. Evengoed, als het warm is kun jij (energie) terugleveren (salderen). Al met al bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de ouderwetse verwarmingsketel (als Intergas, Vaillant, AWB, Nefit of Remeha) uitgesloten. De klassieke CV-ketel op gas mag je dan uitsluitend omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte wordt geleid naar de cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het verwarmen van de woning en voor warm tapwater. Dit noemen we ook een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) neemt warmte uit de lucht. De warmte uit de lucht wordt geleidt naar een warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp transformeert de koude lucht naar opgewarmd water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie haalt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het apparaat verandert dit naar geschikte warmte voor het verwarmen van je appartement en douchewater. De warmtepomp werkt op 2 manieren: warmte in de herfst en winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Heumen is duur. Gelukkig, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de gasgestookte ketel. Goedkoop, en eenvoudig te installeren. Verder verminder jij de CO-2 uitstoot en besparen jullie op maandelijkse energielasten. De inkoopprijs ligt zo tussen de €2400 en €6100. Mede door de toepasbare ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Start nu ook met groene stroom in Rijswijk afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Met name aanbieders als Pure Energie, Engie, Van de Bron, Eneco, Greenchoice, Qurrent zijn hierin gespecialiseerd. Door je postcode in te vullen achterhaal jij à la minute welke groene stroom aanbieders in Heumen operationeel zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is erg gemakkelijk. Twee acties zijn belangrijk: je lopende verbintenis ontbinden en daaropvolgend een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom vergt geen complexe acties. Jullie aanstaande energiemaatschappij regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend interessant. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Heumen sterk verlaagd dan jaren geleden. We zien meer en meer klanten die mede hierdoor oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Middels onze “groene” vergelijker reken je ’t zelf uit.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een impressie te geven van beschikbare pakketten tref je hieronder de meest populaire stroom abonnementen. Info: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. Door middel van onze groene energie check achterhaal je meteen welke leveranciers duurzaam en schoon zijn.

Populaire contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast

Energieprijzen Heumen vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energie-aanbieders en welkomstpremies voor gas en elektriciteit.