Loading...

Groene stroom Rijswijk Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door middel van milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals bodemwarmte, wind, waterkracht, zon, aardwarmte. Spring voor meer info naar voorbeelden van alternatieve energiebronnen in mei 2024. Dit is beduidend beter voor het milieu vergeleken met grijze elektra dat wordt gefabriceerd aan de hand van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, aardgas of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aanbod met echte groene energie is enorm toegenomen. Middels onze groene energie check kan jij rap alle groene energieleveranciers in Rijswijk vergelijken. Is jouw doel ook geen gasververbruik meer? Zie ook onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Rijswijk of doorzoek de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel Nederlanders en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in verhouding tot grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je de keuze maakt voor hernieuwbare energie draag je bij aan de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is standaard amper duurder dan grijze stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan interessant zijn. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Rijswijk

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Rijswijk vergelijken (mei 2024)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Nadien vergelijk je de relevante groene maatschappijen. Is groene energie prijziger dan grijze energie? Helemaal niet! Middels subsidieregelingen en royale welkomstpremies is het overstappen naar duurzame energie voor iedereen aan te raden. Nu groene stroom in Rijswijk vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven zijn weer anders per woonplaats in Zuid-Holland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (stroom & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Trek dit daarvan af.
 4. Klik op de keuze “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Denk na of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het contract met de beste voorwaarden. Opties zijn het meest aantrekkelijk geprijsde pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: energie vergelijken bij Eneco.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals zon, wind, aarde, bio, bodem veroorzaken geen luchtvervuiling en de uitstoot van CO2 zijn amper meetbaar. Bovendien, de genoemde alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is een ander verhaal dan petroleum, steenkool, aardolie, kolen (vuile elektra). De verwerking van onze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een schonere lucht? Lees dan over alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Giethoorn vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Switchen naar windenergie? Ga voor een stroomaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Rijswijk

Zonnestroom is een schone energiebron die nooit opraakt. Ervaar de kracht van de mogelijkheden van onze zon, en kies voor zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in de vergelijkingstool de optie “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energie uit biomassa beslaat meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Stroom uit biomassa kent z’n oorsprong in het branden / vergissen van organische stoffen als mest en maïs. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa is ontransparant. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook populair is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Rijswijk.

groene-stroom-rijswijk

Een energieneutrale woning in Rijswijk rond mei 2024

Op deze pagina lees je belangrijke toelichting op groene stroom Rijswijk. Echter, hoezo betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf kan produceren. Een appartement met een beperkte of geen energiekosten classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Rijswijk wordt steeds populairder. Zo’n huis kan jij bereiken door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energiebehoefte verlagen.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

De stroomconsumptie beperken is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op stroom. Onder andere gebruik alleen A++ producten” en zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken. Het genereren van stroom gaat middels zonnepanelen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij je energiebedrijf. Daarentegen, wanneer je overhoud lever je stroom terug (salderen). Wanneer je dit verrekent spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de welbekende verwarmingsketel (als Remeha, Vaillant, Intergas, Atag of AWB) niet langer toegestaan. De klassieke CV-ketel op gas mag je dan alleen vervangen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. Deze warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor de centrale verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. In dit geval hebben we het over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een speciale buitenventilator) nuttigt warmte uit lokale luchtstromen. De gewonnen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar verwarmingswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp neemt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verandert dit naar toepasbare warmte voor de opwarming van jouw huis en gebruikswater. De warmtepomp werkt 2 kanten op: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Rijswijk is kostbaar. Maar, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. Niet al te duur, en eenvoudig te installeren. Overigens minimaliseer jij het negatieve CO2 effect en besparen jullie op maandelijkse energielasten. De aanschafprijs schommelt tussen €2800 tot +/- €6000. Via de geldige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Balgoij afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags kan dit niet bij alle aanbieders. In het bijzonder partijen als Greenchoice, Van de Bron, Engie, Qurrent, Powerpeers, Eneco focussen hierop. Op basis van je postcode detecteer jij vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Rijswijk actief zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is een eitje. De beste manier: je lopende levering stopzetten en natuurlijk een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom vergt geen complexe acties. De nieuwe leverancier regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker schappelijk. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Rijswijk flink lager in verhouding tot een paar jaar terug. We zien meer en meer klanten die hierom switchen naar deze vorm van schone energie. Middels onze “groene” vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een gevoel te geven van huidige contracten vergelijk je in het overzicht hieronder de meest populaire energiecontracten. Voetnoot: daartussen vind je ook enkele aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Aan de hand van de duurzame energie checker bekijk je meteen welke leveranciers “schoon” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Rijswijk vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiebedrijven en welkomstpremies voor elektriciteit en gas.