Loading...

Groene stroom Balgoij Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand aan de hand van niet vervuilende, stabiele bronnen als wind, bodemwarmte, aardwarmte, zon, biomassa. Spring voor meer info naar populaire alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is een stuk beter voor het milieu vergeleken met grijze stroom dat wordt gegenereerd via fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardgas of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie wordt alsmaar beter. Door middel van de groene stroom vergelijker kunnen jullie à la minute alle groene energieleveranciers in Balgoij vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Scroll meteen naar onze informatie over energieneutraal wonen in Balgoij of bekijk de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huizeneigenaren en ondernemers stappen over naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met behulp van zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen wanneer met dit legt naast grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Als je gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je de ontwikkeling van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld net zo goedkoop als grijze energie.
 • Reststroom terugleveren is zeer lucratief. We noemen dat salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Onze duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Balgoij

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Balgoij vergelijken (juni 2024)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap check je de best matchende groene bedrijven. Is groene stroom hoger geprijsd dan grijze stroom? Gelukkig is dat niet waar! Dankzij subsidies en hoge welkomstpremies is overstappen naar groene energie zeer interessant. Eenvoudig groene stroom in Balgoij vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven zijn afhankelijk van regio in Gelderland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektra & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Gebruik het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonneweides.
 6. Kies of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het voorstel met de beste voorwaarden. Ga voor het goedkoopste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: voordelig tarief MAIN Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. wind, bodem, zon, bio, aarde zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 zijn heel minimaal. Bovendien, alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is een ander verhaal dan petroleum, kolen, aardolie, steenkool (grijze elektriciteit). Het gebruik van deze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een milieuvriendelijk Nederland? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Vind alles uit over groene energie Oosterwolde vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het broeikaseffect is minimaal. Overstappen naar windenergie? Ga voor een energieleverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Een alternatief is een collectieve windmolen zoals De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Balgoij

Zonnestroom is een duurzame bron die onuitputtelijk is. Kies ook voor zonnekracht, en neem zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de filter “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa-energie levert ruim 55% van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa ontstaat door het verbrandingsproces van organische stoffen als etensresten. Het restproduct hiervan is warmte. De oorsprong van de biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Wijchen.

groene-stroom-balgoij

Een energieneutrale woning in Balgoij rond juni 2024

Met behulp van deze website vind je belangrijke details over groene stroom Balgoij. Alleen, hoezo betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een woonhuis met een bescheiden of geen energielasten heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Balgoij is onderwerp van gesprek. Een huis als dit bereiken jullie via het volgende model:

 • Je woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Het afnemen van energie reduceren.
 • De stroom die je verbruikt opwekking middels panelen.

Het gebruik van elektra verminderen is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. Bijvoorbeeld “nemen van ledverlichting” en niet een te grote pan gebruiken. Het genereren van stroom kan met zonnepanelen, een boiler of uiteraard een warmtepomp. In koude periodes neem je stroom af bij jouw energiebedrijf. Maar, als de zon schijnt lever jij terug aan het net (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de oude en vertrouwde verwarmingsketel (als Atag, Vaillant, Nefit, AWB of Remeha) uitgesloten. De huidige mono cv-ketel mag je dan alleen nog maar inwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden veel toegepast. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt gestuurd. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en heet tapwater (douche/bad). Een typisch voorbeeld van een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort van airco-installatie) benut de energie uit lokale luchtstromen. De gewonnen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die je in de woning plaatst. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het apparaat verwerkt dit naar praktische warmte voor de vloerverwarming van jullie huis en gebruikswater. Het apparaat kent 2 toepassingen: verwarming in de koude maanden, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Balgoij kan veel geld kosten. Goed nieuws, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de gasgestookte ketel. Voordelig, en probleemloos te plaatsen. Daarnaast minimaliseer jij de CO-2 uitstoot en bezuinig je op de energierekening. De totaalprijs ligt in de range tussen de €4000 t/m €7500. Via de toe te passen ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Jislum afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags kan dit niet bij alle bedrijven. Juist organisaties zoals Greenchoice, Pure Energie, Qurrent, Van de Bron, Eneco, Powerpeers focussen hierop. Wanneer je jouw postcode invoert detecteer je gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Balgoij voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is erg gemakkelijk. Wat jij moet doen: het actuele pakket opzeggen en daaropvolgend een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom behoeft geen verdere actie van jou kant. Je nieuwe leverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend aantrekkelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Balgoij aantrekkelijker dan jaren geleden. Er zijn steeds meer families die om deze reden oversluiten naar duurzaam geproduceerde energie. D.m.v. onze groene stroom vergeljker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van huidige contracten vergelijk je in het overzicht hieronder de meest populaire stroompakketten. Commentaar: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Aan de hand van de duurzame energie check bekijk je zonder problemen welke van deze contracten “schoon” zijn.

Geldige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar

Energieprijzen Balgoij vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiebedrijven en kortingen voor gas en elektriciteit.