Loading...

Groene stroom Jislum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt middels schone, stabiele bronnen als aardwarmte, bodemwarmte, wind, biomassa, waterkracht. Of lees direct meer over populaire alternatieve energiebronnen in mei 2024. Dit is beduidend duurzamer als je het afzet tegen grijze elektra dat wordt voortgebracht op basis van fossiele brandstoffen als aardolie, aardgas of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aanbod met echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. D.m.v. onze groene energie check kunnen jullie probleemloos alle groene energieleveranciers in Jislum vergelijken. Streef jij naar een gasloze woning? Bekijk direct onze toelichting op energieneutraal wonen in Jislum en overweeg de actuele ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Meer en meer huizeneigenaren en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom dankzij zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Interesse in een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaliter niet veel duurder dan grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren behoort tot de mogelijkheden. Dit heet salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Jislum

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Jislum vergelijken (mei 2024)? Open dan onze energievergelijker! Vul jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder detecteer je de meest populaire groene bedrijven. Is groene energie / stroom prijziger i.v.m. grijze elektra? Dat hoeft niet zo te zijn! Via subsidieregelingen en hoge welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie zeer aantrekkelijk. Simpel groene stroom in Jislum vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen zijn weer anders per woongebied in Friesland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Ga naar de keuze “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonneparken.
 6. Kies of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (je weet dan zeker dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Selecteer het aanbod met de beste voorwaarden. Opties zijn het meest aantrekkelijk geprijsde contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Enduris variabel tarief.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bodemwarmte, waterkracht, windenergie, biomassa, aardwarmte veroorzaken geen luchtvervuiling en de invloed op broeikaseffect wordt flink gereduceerd. Het leukste is, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. steenkool, kolen, aardgas, petroleum (grijze elektriciteit). De verwerking van fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een beter milieu? Ontdek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Zevenhuizen vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het effect van CO-2 blijft zeer beperkt. Overstappen naar windenergie? Ga voor een stroomaanbieder met groene stroom van de wind. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Jislum

Zonne-energie is een schone energiebron die oneindig gebruikt kan worden. Ontdek zelf de voordelen van zonnestroom, en neem zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de optie “zonne-energie”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa-energie wordt geproduceerd door het verbranden van organische stoffen als groente-, fruit- en tuinafval. Dit genereert warme lucht. De samenstelling van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, we noemen dat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Daarnaast kennen we stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Ferwerderadiel.

groene-stroom-jislum

Een energieneutrale woning in Jislum rond mei 2024

Met behulp van Groenestroomaanbieding.nl lees je bruikbare details over groene stroom Jislum. Interessant, waarom eigenlijk een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energierekening bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Jislum is onderwerp van gesprek. Zo’n woning kan jij bereiken op de volgende manier:

 • Jouw appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • De energieconsumptie verminderen.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

Het gebruik van elektra verlagen is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en bewuster om te gaan met je verbruik. Voorbeelden zijn “bewust met de waterkoker omgaan” en tijdig de afzuigkap uitzetten. Energie opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). In de winter heb je wel stroom nodig van je energiebedrijf. Intussen, als de zon schijnt lever jij terug aan het net (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de oude en vertrouwde CV-ketel op gas (van bijv. Remeha, Vaillant, Atag, AWB of Intergas) uitgefaseerd. De “gewone” cv-ketel mag je dan slechts inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is de opvolger van de CV. Overweeg jij de optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker het lijstje hieronder met de installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt (warmte) ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. De warmte uit de lucht gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het opwarmen van je huis en voor warm tapwater. In dit geval hebben we het over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort van airco-installatie) haalt energie uit de buitenlucht. De gewonnen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem transformeert de koude lucht naar warm water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp nuttigt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie vormt dit om naar naar praktische warmte voor het opwarmen van je woning en douchewater. Het apparaat kent 2 toepassingen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Jislum is prijzig. Goed nieuws, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. Voordelig, en eenvoudig toe te passen. Bovendien verlagen jullie de CO-2 uitstoot en besparen jullie op kosten van energie. De totaalprijs varieert tussen de €4400 tot +/- €7200. Geholpen door de toe te passen ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Siegerswoude afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Op dit moment is dit niet mogelijk bij alle aanbieders. Unieke bedrijven zoals Powerpeers, Van de Bron, Qurrent, Eneco, Engie, Greenchoice focussen hierop. Via jullie adresgegevens ontdek jij simpelweg welke groene stroom aanbieders in Jislum voorhanden zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is kinderspel. Wat jij moet doen: jouw lopende verbintenis opzeggen en aansluitend een groene leverancier kiezen. Op groene stroom overstappen vraagt niet om aanpassingen in de meterkast. Je toekomstige maatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend verleidelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Jislum aantrekkelijker als je het afzet tegen de beginperiode. Er zijn behoorlijk wat consumenten die mede hierdoor oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Middels onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een indruk te geven van enkele energiepakketten tref je bijgaand vaak bestelde contracten. Aantekening: daartussen vind je ook enkele contracten op basis van grijze gas en stroom. Door middel van de duurzame energie checker bekijk je rap welke maatschappijen milieuvriendelijk zijn.

Geldige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel

Energieprijzen Jislum vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor gas en elektra.