Loading...

Groene stroom Wolphaartsdijk Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op op basis van niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als bodemwarmte, biomassa, zon, waterkracht, wind. Of lees direct meer over populaire alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is significant beter voor het milieu in vergelijking met grijze stroom dat wordt voortgebracht door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aantal leveranciers van echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. Middels de duurzame energie check kan je à la minute alle groene energieleveranciers in Wolphaartsdijk vergelijken. Is jouw doel ook geen gasververbruik meer? Scroll meteen naar onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Wolphaartsdijk of doorzoek de huidige duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer huizeneigenaren en bedrijven stappen over naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom via zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in vergelijking met grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Op het moment dat je switcht naar hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken amper duurder dan grijze energie.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeker mogelijk. We noemen dat salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Wolphaartsdijk

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Wolphaartsdijk vergelijken (mei 2024)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Hierna check je de meest relevante groene energiebedrijven. Is groene stroom / energie hoger geprijsd dan normale stroom? Gelukkig is dat niet waar! Via subsidies vanuit de overheid en hoge welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom voor iedereen aan te raden. Simpel groene stroom in Wolphaartsdijk vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra variëren per postcode in Zeeland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektriciteit & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Check het filter “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit geeft je de zekerheid dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Kies het abonnement wat je interessant vindt. Onder andere het meest aantrekkelijk geprijsde contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: contract Oxxio.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere biomassa, bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht, zonne-energie vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Daarbij komt, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is een ander verhaal dan aardgas, petroleum, steenkool, aardolie (vuile energie). Het gebruik van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een schonere wereld? Doorzoek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Middenbeemster vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het effect van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Overstappen naar windenergie? Ga voor een energieleverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Of neem een aandeel in een wind-energieproject (collectief) als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Wolphaartsdijk

De zon is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Ervaar de kracht van zonne energie, en installeer zonneboilers en zonnecellen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de filter “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa komt tot stand door het branden / vergissen van organische dingen als afval van landbouw. Dit genereert warme lucht. Waar biomassa precies vandaan komt is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit is in feite bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Goes.

groene-stroom-wolphaartsdijk

Een energieneutrale woning in Wolphaartsdijk rond mei 2024

Met Groenestroomaanbieding.nl ontdek je bruikbare uitleg over groene stroom Wolphaartsdijk. Interessant, hoezo stroom afnemen, als je ook zelf kan genereren. Een woning met een lage of geen energielasten bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Wolphaartsdijk is een wens van vele. Zo’n woning realiseren jullie op de volgende manier:

 • Jouw huis redelijk tot goed isoleren.
 • De energiebehoefte minimaal houden.
 • De energie die je verbruikt lokaal opwekken.

Het energieverbruik stabiliseren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met energie. O.a. “een afwasteil gebruiken” en radiatorfolie gebruiken. De productie van energie kan met zonnepanelen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepomp. In koude periodes heb je wel stroom nodig van jouw leverancier. Intussen, als je te veel opwekt lever jij terug aan het net (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de gebruikelijke verwarmingsketel (als Intergas, Vaillant, Atag, Remeha of Nefit) uitgesloten. De “oude” hr-ketel mag je dan alleen nog maar inruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht gaat naar je cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het aansturen van de verwarming en warm water (keuken / badkamer). Oftewel: een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een speciale buitenventilator) benut de energie uit plaatselijke lucht. De warmte uit de lucht wordt vervoerd naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De warmtepomp transformeert de buitenlucht naar verwarmingswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp transformeert dit naar praktische warmte voor het opwarmen van je huis en het tapwater. De warmtepomp werkt 2 kanten op: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Wolphaartsdijk is prijzig. Goed nieuws, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. Het is betaalbaar en gemakkelijk te plaatsen. Tevens minimaliseer jij schadelijke CO2 effecten en besparen jullie op de energierekening. De kostprijs ligt in de range tussen de €3500 tot +/- €6700. Dankzij de actuele ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Haastrecht afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag tref je de groene abonnementen niet bij alle leveranciers. Vooral partijen als Qurrent, Pure Energie, Engie, Van de Bron, Eneco, Powerpeers zijn hierin gespecialiseerd. Door je postcode in te vullen achterhaal je à la minute welke groene stroom aanbieders in Wolphaartsdijk beschikbaar zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zeer eenvoudig. De bedoeling is: jouw lopende contract beëindigen en daarna een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom vereist geen complexe acties. Jullie toekomstige maatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker schappelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Wolphaartsdijk fors lager in verhouding tot jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat gezinnen op basis daarvan kiezen voor duurzaam geproduceerde energie. Door de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een idee te geven van huidige energie-abonnementen vind je in het overzicht hieronder de meest populaire stroomcontracten. Opmerking: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Dankzij de groene stroom vergelijker zie je binnen no-time welke pakketten “schoon” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd

Energieprijzen Wolphaartsdijk vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energie-aanbieders en aanbiedingen voor elektriciteit en gas.