Loading...

Groene stroom Middenbeemster Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we d.m.v. reine, stabiele bronnen als waterkracht, wind, biomassa, bodemwarmte, aardwarmte. Zie ook alle populaire alternatieve energiebronnen in december 2022. Vele malen milieuvriendelijker dan grijze energie dat wordt gegenereerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Dankzij de duurzame energie checker kun jij à la minute alle groene energieleveranciers in Middenbeemster vergelijken. Streef jij naar een gasloze woning? Bekijk direct onze informatie over energieneutraal wonen in Middenbeemster en overweeg de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Opvallend veel families en zakelijke gebruikers kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten als je het vergelijkt met grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je de productie van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is standaard nauwelijks duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren behoort tot de mogelijkheden. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Middenbeemster

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Middenbeemster vergelijken (december 2022)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat jouw verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna detecteer je de beste groene stroom aanbieders. Is groene stroom / energie kostbaarder dan normale stroom? Dit is niet het geval! Dankzij subsidies voor groene stroom en royale cash-back acties is het overstappen naar duurzame energie zeer aantrekkelijk. À la minute groene stroom in Middenbeemster vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra zijn weer anders per woonplaats in Noord-Holland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (stroom & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Ga naar het kopje “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld windturbines of zonne-energie.
 6. Beslis of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Kies het abonnement wat jullie geschikt vinden. Onder andere het meest aantrekkelijk geprijsde energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Vandebron groene stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. wind, bio, aarde, zon, bodem vervuilen de lucht nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is minimaal. Het leukste is, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan steenkool, petroleum, aardolie, aardgas (vuile elektra). Het gebruik van onze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kies jij bewust voor een schonere lucht? Bekijk dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Botlek vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder de lucht te vervuilen. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Ga voor een stroomaanbieder met groene stroom van de wind. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Middenbeemster

Onze zon is een bron die nooit opraakt. Profiteer zelf van zonnecellen, en bestel zonnepanelen en boilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in de vergelijkingstool de milieuvriendelijke “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa-energie komt tot stand door het verbranden van organische stoffen als etensresten. Hiermee genereert men warmte. De herkomst van biomassa is ontransparant. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor het opwarmen van onze woning. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Beemster.

groene-stroom-middenbeemster

Een energieneutrale woning in Middenbeemster rond december 2022

Op basis van onze website bekijk je uitgebreide uitleg over groene stroom Middenbeemster. Interessant, waarom stroom afnemen, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een nihile of geen energiekosten duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Middenbeemster is een wens van vele. Zo’n huis realiseren jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Je appartement voorzien van goede isolatie.
 • De energieconsumptie minimaal houden.
 • De energie die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van elektra verlagen is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en actief te letten op energie. Onder andere nemen van ledverlichting” en de kachel `s nachts uit zetten. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een (zonne) boiler en steeds vaker met een warmtepomp. In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij het energie-aanbieder. Niettemin, in de warmte maanden lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de oude en vertrouwde cv-ketel (van Nefit, Intergas, Atag, Remeha of AWB) uitgesloten. De “gewone” mono cv-ketel mag je dan slechts vervangen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride systeem worden als opvolgers gezien. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor het lijstje hieronder met de modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht net voor het naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht gaat naar je cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het opwarmen van je huis en voor warm tapwater. Dit noemen we ook een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort van airco-installatie) profiteert van warmte uit omgevingslucht. De opgevangen warmte gaat naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De warmtepomp converteert de buitenlucht van 5 graden naar verwarmingswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het systeem converteert dit naar bruikbare warmte voor de centrale verwarming van jouw appartement en kraanwater. Het product werkt 2 kanten op: verwarming in de koude maanden, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Middenbeemster is prijzig. Maar, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en simpel te installeren. Trouwens, ook minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en bespaart men op energienota. De aanschafprijs ligt in de range tussen de €4500 tot +/- €6100. Met behulp van de toepasbare ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Vragender afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Specifieke maatschappijen als Eneco, Engie, Qurrent, Van de Bron, Pure Energie, Powerpeers maken dit mogelijk. Wanneer je jouw postcode invoert lees je à la minute welke groene stroom aanbieders in Middenbeemster operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is zeer eenvoudig. De beste manier: je huidige levering opzeggen en hierna een groene leverancier kiezen. Op groene stroom overstappen behoeft geen aanpassingen in de meterkast. Jullie aanstaande aanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg aanlokkelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Middenbeemster fors lager dan de beginperiode. Er zijn veel huizeneigenaren die om deze reden neigen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Op basis van de groene energievergelijker reken je ’t zelf uit.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een idee te geven van diverse contracten ontdek je onderstaand toonaangevende stroompakketten. Belangrijk: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker detecteer je vandaag nog welke aanbieders milieuvriendelijk zijn.

Populaire contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel

Energieprijzen Middenbeemster vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor gas en elektra.