Loading...

Groene stroom Botlek Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt via reine, onuitputbare bronnen als aardwarmte, bodemwarmte, wind, waterkracht, biomassa. Zie ook alle erkende alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is een stuk duurzamer in vergelijking met grijze energie dat tot stand komt door middel van fossiele brandstoffen als aardolie, aardgas of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland wordt alsmaar beter. Geholpen door onze groene energie check kan jij zonder problemen alle groene energieleveranciers in Botlek vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Spring dan direct naar onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Botlek en check de actuele duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huishoudens en ZZP’ers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in verhouding tot grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het maken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie bevorder je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk nauwelijks duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren is zeker mogelijk. Dit heet salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Botlek

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Botlek vergelijken (juni 2024)? Begin direct met de groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. In de volgende stap ontdek je de best matchende groene energie-aanbieders. Is groene energie prijziger dan reguliere stroom? Gelukkig is dat niet waar! Aan de hand van subsidies voor duurzame energie en hoge welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene stroom zeer interessant. Zonder moeite groene stroom in Botlek vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra variëren per regio in Zuid-Holland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (stroom & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Klik op de keuze “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn windmolens of zonneweides.
 6. Denk na of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het pakket dat bij jou past. Selecteer direct het meest aantrekkelijk geprijsde contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: besparen bij Liander.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld waterkracht, biomassa, windenergie, aardwarmte, bodemwarmte veroorzaken geen luchtvervuiling en de invloed op broeikaseffect is minimaal. Goed om te noemen, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan aardolie, petroleum, steenkool, kolen (grijze elektra). De verwerking van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een prettig leefklimaat? Lees dan over de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Zoek ook naar groene energie Raard vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het CO-2 effect is 50 keer lager dan grijze stroom. Gebruik maken van windenergie? Kies voor een maatschappij met groene stroom van de wind. Of neem een aandeel in een winddeel van bijvoorbeeld De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Botlek

Zonnestroom is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar zonnestroom, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene stroom checker de mogelijkheid “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa energie ontstaat door de verbranding / gassing van organisch afval zoals tuinbouwafval. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is ontransparant. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, zo ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Daarnaast kennen we stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Rotterdam.

groene-stroom-botlek

Een energieneutrale woning in Botlek rond juni 2024

D.m.v. deze website detecteer je belangrijke informatie over groene stroom Botlek. Interessant, waarom nog een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een woonhuis met een lage of geen energierekening betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Botlek wint aan interesse. Zo’n huis kan jij bereiken op de volgende manier:

 • Je huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Het verbruik van energie onder controle krijgen.
 • De energie die je verbruikt zelfstandig producten.

De elektra consumptie beperken is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewuster om te gaan met jullie gebruik. Bijvoorbeeld “zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent” en een modulerende thermostaat gebruiken. Het opwekken van energie doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler plus een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is koop je stroom in bij een energieleverancier. Daartegenover, als de zon schijnt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de oude en vertrouwde CV-ketel op gas (van bijv. Vaillant, Atag, Nefit, Remeha of Intergas) uitgefaseerd. De welbekende verwarmingsketel mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride installatie is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor het lijstje hieronder met de modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor verwarming (vloer / radiator) en heet tapwater (douche/bad). Een typisch voorbeeld van een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een airco-achtig apparaat) neemt warmte uit plaatselijke lucht. De warmte uit de lucht wordt vervoerd naar de warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp converteert de buitenlucht van 5 graden naar opgewarmd water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem haalt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het systeem verandert dit naar hogere temperatuur warmte voor het verwarmen van jouw appartement en kraanwater. Deze setup werkt 2 kanten op: warmte in de herfst en winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Botlek kan duur uitvallen. Echter, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en zonder moeite toe te passen. Bovendien verminder jij de uitstoot van CO2 en kan je bezuinigen op de energiekosten. De prijs ligt zo tussen de €3300 tot +/- €6200. Mede door de actuele ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Laren afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Vandaag de dag is dit niet mogelijk bij alle maatschappijen. Unieke partijen als Greenchoice, Qurrent, Eneco, Van de Bron, Pure Energie, Engie verzorgen dit voor je. Op basis van je postcode spot jij meteen welke groene stroom aanbieders in Botlek actief zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is heel makkelijk. De bedoeling is: het actuele abonnement ontbinden en natuurlijk een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vraagt niet om verdere woningaanpassingen. Jouw nieuwe aanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg verleidelijk. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Botlek een stuk lager als je het afzet tegen jaren geleden. We horen van veel families die om deze reden switchen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Door gebruik te maken van onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van beschikbare energiecontracten vind je hierna enkele abonnementen. Opmerking: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie checker detecteer je ogenblikkelijk welke abonnementen echt “schoon” zijn.

Geldige contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Botlek vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiemaatschappijen en kortingsacties voor stroom en gas.