Loading...

Groene stroom Raard Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand door middel van reine, duurzame bronnen zoals biomassa, zon, aardwarmte, wind, bodemwarmte. Of lees direct meer over erkende alternatieve energiebronnen in december 2022. Dit is beduidend beter voor het milieu dan grijze stroom dat wordt voortgebracht op basis van fossiele brandstoffen zoals aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het aanbod met echte groene energie wordt steeds beter. Door middel van onze groene stroom checker kunnen jullie probleemloos alle groene energieleveranciers in Raard vergelijken. Is jouw doel ook een gasloze woning? Scroll meteen naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Raard en overweeg de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je verdere uitbreiding van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk niet veel duurder dan grijze stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan natuurlijk ook. We spreken hier over “salderen”, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Raard

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Raard vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), voer het geschatte verbruik in en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. In de volgende stap detecteer je alle groene energie-aanbieders. Is groene stroom prijziger i.v.m. reguliere stroom? Helemaal niet! Middels subsidies en royale welkomstpremies en acties is het overstappen naar duurzame energie een goed idee. Vandaag nog groene stroom in Raard vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van groene stroom zijn weer anders per woongebied in Friesland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (stroom & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Breng dat in mindering.
 4. Check het kopje “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Denk na of jij schone energie wenst van eigen bodem (dit geeft je de zekerheid dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het pakket dat bij jou past. Maak een keuze voor het meest betaalbare contract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: RENDO Netwerken voor gas en stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bodemwarmte, windenergie, waterkracht, biomassa, aardwarmte veroorzaken geen luchtvervuiling en het effect van CO-2 wordt flink gereduceerd. Daarnaast, deze vorm van alternatieve energie is niet uitputbaar. Heel anders i.v.m. aardgas, steenkool, aardolie, kolen (grijze stroom). Het gebruik van alle fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een schonere wereld? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Zoek ook naar groene energie Gameren vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Overstappen naar windenergie? Selecteer een energiemaatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Een alternatief is een wind-energieproject (collectief) als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Raard

Onze zon is een bron waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor zonne energie, en bestel zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in onze groene stroom checker de filter “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie komt tot stand door het verbrandingsproces van organische dingen als hout en gft-afval. Hiermee genereert men warmte. De afkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, zo ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor het verwarmen van woningen. Dit kan je doen met een warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Dongeradeel.

groene-stroom-raard

Een energieneutrale woning in Raard rond december 2022

Met deze website vind je alle details over groene stroom Raard. Maar, hoezo betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een lage of geen energierekening noemen we een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Raard is een wens van vele. Deze woningen kan jij bereiken op basis van 3 factoren:

 • Je woning voorzien van goede isolatie.
 • De energieconsumptie zo laag mogelijk houden.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

Het gebruik van elektra verminderen is te realiseren door te kiezen voor producten met A++ label en bewuster om te gaan met jullie gebruik. Bijvoorbeeld “kouder douchen” en de gordijnen dicht doen. Energie opwekken gaat middels zonnepanelen, een boiler plus een warmtepompsysteem. In het najaar en winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij het maatschappij. Alleen, als de zon schijnt lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de welbekende cv-ketel (van Remeha, Intergas, Atag, Nefit of Vaillant) uitgefaseerd. De welbekende mono cv-ketel mag je dan alleen inwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is de opvolger van de CV. Is het een optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het aansturen van de verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Installateurs spreken hier over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een airco-achtig apparaat) nuttigt warmte uit omgevingslucht. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie converteert de buitenlucht van 5 graden naar verwarmingswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem haalt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De warmtepomp verwerkt dit naar bruikbare warmte voor het opwarmen van jullie huis en douchewater. Het systeem heeft 2 functies: verwarming in de koude maanden, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Raard is duur. Maar, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jullie gas-ketel. Goedkoop, en zonder problemen te plaatsen. Verder minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en bezuinig je op kosten van energie. De kostprijs varieert tussen de €2500 tot €7100. Met behulp van de aantrekkelijk ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Angeren afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Momenteel tref je de groene abonnementen niet bij alle aanbieders. Juist bedrijven als Powerpeers, Pure Energie, Van de Bron, Greenchoice, Eneco, Engie maken dit mogelijk. Door je postcode in te vullen detecteer je simpelweg welke groene stroom aanbieders in Raard aanwezig zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is kinderspel. Wat jij moet doen: jullie actuele contract stopzetten en vervolgens een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom behoeft geen verdere actie van jou kant. De nieuwe energieleverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg uitnodigend. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Raard fors lager in vergelijking met een paar jaar terug. Er zijn veel klanten die om deze reden oversluiten naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Geholpen door de groene energievergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een indruk te geven van beschikbare energie-abonnementen vergelijk je hierna vaak bestelde energiepakketten. Kanttekening: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. Op basis van onze groene energie check check je simpelweg welke abonnementen echt duurzaam en schoon zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Raard vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en deals voor elektriciteit en gas.