Loading...

Groene stroom Langeweg Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met reine, stabiele bronnen als aardwarmte, zon, wind, waterkracht, bodemwarmte. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juli 2024. Vele malen toekomstbestendiger dan grijze elektra dat wordt gecreëerd met behulp van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, steenkool of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aanbod met echte groene energie groeit snel. Door onze groene energie check kan jij onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Langeweg vergelijken. Streven jullie ook naar een huis zonder gas? Scroll meteen naar onze informatie over energieneutraal wonen in Langeweg en overweeg de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Opvallend veel families en bedrijven kiezen voor een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met behulp van zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Indien je overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je de productie van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld niet veel duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Langeweg

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Langeweg vergelijken (juli 2024)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap vergelijk je de meest relevante groene stroom bedrijven. Is groene energie / stroom duurder i.v.m. grijze stroom? Helemaal niet! Via subsidies en aantrekkelijke welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene energie beslist aan te raden. À la minute groene stroom in Langeweg vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen zijn weer anders per woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en stroom).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Zoek het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van Nederlandse windparken of zonnepanelen.
 6. Denk na of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het contract wat jullie geschikt vinden. Opties zijn het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Clean Energy actie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bodem, aarde, zon, water, wind zijn niet zo luchtvervuilend en ook de schadelijke CO-2 uitstoot blijft beperkt. Bovendien, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Totaal niet te vergelijken met steenkool, kolen, petroleum, aardgas (vuile elektra). Het huidige verbranden van alle fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Zet jij je in voor een schonere wereld? Ontdek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Ane vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder luchtvervuiling effecten. Het broeikaseffect is minimaal. Stap jij over op windenergie? Switch naar een leverancier met groene windstroom. Of kies voor een winddeel van een windmolen als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Langeweg

Zonne-energie is een duurzame bron die nooit opraakt. Stap ook over naar energie van de zon, en bestel zonneboilers en zonnecellen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in de groene stroom vergelijker de variant “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie levert ruim 55% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie kent z’n oorsprong in de verbranding / gassing van organische stoffen als tuinbouwafval. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Moerdijk.

groene-stroom-langeweg

Een energieneutrale woning in Langeweg rond juli 2024

Op basis van onze website bekijk je nuttige informatie over groene stroom Langeweg. Maar, waarom eigenlijk elektriciteit inkopen, als je ook zelf kan produceren. Een woonhuis met een beperkte of geen energierekening duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Langeweg wint aan interesse. Een huis als dit kan jij bereiken op de volgende manier:

 • Je huis uitrusten met een goede isolatie.
 • De energiebehoefte onder controle krijgen.
 • De stroom die je verbruikt zelf opwekken.

Het energieverbruik verminderen bereik je door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op energie. Voorbeelden zijn “de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken” en laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk. Zelfstandig energie-opwekken doe je met zonnecellen, een zonneboiler of een warmtepompsysteem. In de winter koop je stroom in bij een maatschappij. Echter, als je te veel opwekt lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de “oude” hr-ketel (Atag, Vaillant, Remeha, AWB of Nefit) niet meer toegestaan. De klassieke gasgestookte ketel mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de volgende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert wordt gebruik door de CV-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het aansturen van de verwarming en warm water (keuken / badkamer). Een typisch voorbeeld van een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) benut de energie uit de lucht. Deze warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De installatie verandert de koude buitenlucht naar heet gebruikswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie verwerkt dit naar toepasbare warmte voor het verwarmen van je huis en kraanwater. De warmtepomp kan twee dingen doen: een warm huis in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Langeweg is prijzig. Maar, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op de gasgestookte ketel. Goedkoop, en eenvoudig toe te passen. Bovendien reduceer je de CO-2 uitstoot en bespaar jij op de energierekening. Het tarief varieert tussen €4000 en €7800. Met behulp van de actuele ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in t Goy afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Tegenwoordig is dat geen optie bij alle bedrijven. In het bijzonder partijen zoals Engie, Qurrent, Powerpeers, Greenchoice, Van de Bron, Pure Energie bieden deze service. Via jullie adresgegevens detecteer jij rap welke groene stroom aanbieders in Langeweg actief zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is erg simpel. Het stappenplan is: het actuele contract ontbinden en daarna een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vergt geen verdere woningaanpassingen. Jullie volgende energieleverancier handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker aantrekkelijk. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Langeweg flink lager als je het afzet tegen enkele jaren geleden. We horen van veel huizeneigenaren die om deze reden switchen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door onze groene stroom vergeljker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een indruk te geven van diverse contracten vind je hieronder enkele stroompakketten. Belangrijk: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook acties met grijze gas en stroom. D.m.v. de groene stroom vergelijker zie je moeiteloos welke leveranciers milieuvriendelijk zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Langeweg vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiemaatschappijen en kortingen voor elektriciteit en gas.