Loading...

Groene stroom Ane Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door gebruik te maken van milieuvriendelijke, onuitputbare bronnen als zon, biomassa, aardwarmte, waterkracht, bodemwarmte. Meer daarover vind je via veel gebruikte alternatieve energiebronnen in mei 2024. Vele malen toekomstbestendiger in vergelijking met grijze energie dat wordt gecreëerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals aardgas, steenkool of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het assortiment groene Nederlandse energie groeit snel. Aan de hand van onze groene energie check kunnen jullie vandaag nog alle groene energieleveranciers in Ane vergelijken. Is jouw doel ook geen gasververbruik meer? Check daarvoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Ane of bekijk de populaire ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en ZZP’ers switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in verhouding tot grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie vergroot je de productie van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Ane

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Ane vergelijken (mei 2024)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daaropvolgend ontdek je de best matchende groene energieleveranciers. Is groene energie hoger geprijsd dan grijze elektra? Dit valt reuze mee! Mede door subsidieregelingen en aantrekkelijke welkomstbonussen is overstappen naar groene energie voor iedereen aan te raden. Zonder moeite groene stroom in Ane vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen zijn weer anders per woonplaats in Overijssel).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (stroom & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Trek dit daarvan af.
 4. Klik op het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonneparken.
 6. Selecteer of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je mag er dan op vertrouwen dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Ga voor het voorstel dat in jullie behoeftes voorziet. Opties zijn het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: goedkope tarieven DELTA.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. waterkracht, aardwarmte, biomassa, zonne-energie, windenergie zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect is minimaal. Bovendien, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met aardgas, aardolie, steenkool, kolen (vuile elektra). Het gebruik van alle fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Streef jij naar een beter milieu? Lees dan over alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Ook interessant: groene energie Oentsjerk vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. De CO-2 uitstoot is 50 keer lager dan grijze stroom. Stap jij over op windenergie? Switch naar een stroomaanbieder met groene windstroom. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Ane

De zon is een bron die onuitputtelijk is. Profiteer zelf van zonnekracht, en investeer in boilers en zonnepanelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene energie vergelijker de mogelijkheid “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie levert ruim 55% van de huidige voorradige duurzame energie. Stroom uit biomassa kent z’n oorsprong in het branden / vergissen van organisch afval zoals groente-, fruit- en tuinafval. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, zo ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor het verwarmen van woningen. Dit kan je doen met een warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Hardenberg.

groene-stroom-ane

Een energieneutrale woning in Ane rond mei 2024

Met behulp van onze website vergelijk je uitgebreide uitleg over groene stroom Ane. Alleen, waarom nog betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf kan produceren. Een woning met een verwaarloosbare of geen energienota duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Ane is een wens van vele. Deze woningen verwezenlijk jij op de volgende manier:

 • Jullie huis uitrusten met een goede isolatie.
 • De energiebehoefte reduceren.
 • De energie die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

De stroomconsumptie reduceren is te realiseren door te kiezen voor producten met A++ label en dagelijks te focussen op je verbruik. Voorbeelden zijn “een goede thermoskan gebruiken” en de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer. Het opwekken van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (zonne) boiler en natuurlijk een warmtepomp. Als het buiten koud is zul je elektriciteit inkopen bij jullie aanbieder. Echter, als de zon schijnt lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de oude en vertrouwde hr-ketel (Remeha, AWB, Vaillant, Intergas of Nefit) verboden. De welbekende hr-ketel kun je dan enkel omruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden veel toegepast. Overweeg jij de optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en warm water dat je kunt gebruiken. Technisch gezien een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een airco-achtig apparaat) profiteert van energie uit de lucht buiten. De opgevangen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp neemt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De installatie transformeert dit naar praktische warmte voor het aansturen van de verwarming van je woning en water om te gebruiken. Deze setup kent 2 toepassingen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Ane vergt een hele investering. Goed nieuws, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met jullie gas-ketel. Niet al te duur, en eenvoudig toe te passen. Trouwens, ook beperk je de bijdrage aan het broeikaseffect en bezuinig je op energienota. De inkoopprijs schommelt tussen €3800 t/m €7800. Mede door de toepasbare ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Start nu ook met groene stroom in Hoorn afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. Unieke aanbieders zoals Engie, Eneco, Van de Bron, Qurrent, Powerpeers, Pure Energie maken dit mogelijk. Op basis van je postcode check je spoedig welke groene stroom aanbieders in Ane operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is heel eenvoudig. Wat je moet doen is: je lopende abonnement opzeggen en aansluitend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom vereist geen aanpassingen aan de woning. Jouw volgende maatschappij regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weverleidelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Ane een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat families die kiezen voor deze vorm van schone energie. D.m.v. onze “groene” vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van diverse energiepakketten vind je onderstaand vaak bestelde contracten. Update: daartussen vind je ook enkele contracten op basis van grijze gas en stroom. Aan de hand van de duurzame energie checker vind je à la minute welke leveranciers milieuvriendelijk zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Ane vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en aanbiedingen voor gas en elektriciteit.