Loading...

Groene stroom Oentsjerk Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand aan de hand van milieuvriendelijke, stabiele bronnen als bodemwarmte, biomassa, aardwarmte, wind, waterkracht. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in oktober 2022. Vele malen beter voor het milieu wanneer je het vergelijkt met grijze energie dat wordt geproduceerd middels fossiele brandstoffen zoals aardolie, steenkool of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie wordt steeds beter. Met behulp van onze groene energie check kan jij vlug alle groene energieleveranciers in Oentsjerk vergelijken. Streven jullie ook naar geen gasververbruik meer? Spring dan direct naar de details aangaande energieneutraal wonen in Oentsjerk of doorzoek de recente duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huizeneigenaren en ZZP’ers stappen over naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Ben jij bezig met de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in verhouding tot grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je de productie van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is meestal niet duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeer lucratief. We spreken hier over “salderen”, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Oentsjerk

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Oentsjerk vergelijken (oktober 2022)? Begin direct met de energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat jouw verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daaropvolgend bekijk je de beste groene stroomleveranciers. Is groene stroom hoger geprijsd dan grijze elektriciteit? Dit valt reuze mee! Dankzij subsidies en aantrekkelijke cash-back acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom aantrekkelijker dan ooit. Probleemloos groene stroom in Oentsjerk vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra schommelen per woonplaats in Friesland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en stroom).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Check het menu “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld windmolens uit NL of zonneparken.
 6. Selecteer of je schone energie uit Nederland wilt (je mag er dan op vertrouwen dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Ga voor het aanbod wat je interessant vindt. Bijvoorbeeld het voordeligste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Essent kosten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als onder andere water, wind, bodem, bio, zon vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de uitstoot van CO2 wordt flink gereduceerd. En wat je niet mag vergeten, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met kolen, aardgas, steenkool, aardolie (vuile stroom). Het verbranden van fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kies jij bewust voor een prettig leefklimaat? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2022. Ook interessant: groene energie Dodewaard vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een stroomaanbieder met groene windstroom. Of neem een aandeel in een wind-energieproject (collectief) als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Oentsjerk

Zonne-energie is een vorm van hernieuwbare energie die oneindig gebruikt kan worden. Ervaar de kracht van zonnecellen, en kies voor zonneboilers of panelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in de groene stroom vergelijker de optie “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie bezorgt ons meer dan de helft van alle duurzame energie. Energie uit biomassa ontstaat door het branden / vergissen van organische materialen als tuinbouwafval. Hier komt warmte uit voort. De oorsprong van de biomassa is vaak onduidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor een warm huis en warm water. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Tytsjerksteradiel.

groene-stroom-oentsjerk

Een energieneutrale woning in Oentsjerk rond oktober 2022

Door middel van deze webpagina lees je bruikbare toelichting op groene stroom Oentsjerk. Alleen, hoezo betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met een nihile of geen energierekening heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Oentsjerk wil natuurlijk iedereen. Deze woningen kan jij bereiken via het volgende model:

 • Jouw appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Gas en stroom gebruik verlagen.
 • De stroom die je verbruikt zelf opwekken.

Het energieverbruik verminderen doe je door te kiezen voor producten met A++ label en bewuster om te gaan met jullie gebruik. Bijvoorbeeld “let op het energielabel” en draai geen warm programma als dit niet nodig is. Het zelf opwekken van stroom kan met zonnepanelen, een zonne-boiler of een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is koop je stroom in bij jouw leverancier. Aan de andere kant, in de warmte maanden kun jij (energie) terugleveren (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de ouderwetse cv-ketel (van AWB, Atag, Vaillant, Intergas of Remeha) niet langer toegestaan. De huidige mono cv-ketel mag je dan alleen nog maar inwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de volgende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Technisch gezien een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort airco) onttrekt de energie uit de lucht. De opgevangen warmte gaat naar de warmtepomp in de woning. De installatie zet de koude lucht om in naar heet gebruikswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp vormt dit om naar naar toepasbare warmte voor de vloerverwarming van jouw huis en douchewater. De installatie kan twee dingen doen: warmte in de herfst en winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Oentsjerk is kostbaar. Maar, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en probleemloos te installeren. Verder verlagen jullie schadelijke CO2 effecten en bezuinig je op stroomkosten. De aanschafprijs schommelt tussen €3900 en €7300. Met behulp van de actuele ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Start nu ook met groene stroom in Wolphaartsdijk afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. Specifieke aanbieders zoals Pure Energie, Engie, Greenchoice, Van de Bron, Powerpeers, Qurrent maken dit mogelijk. Door te adres te gebruiken check jij binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Oentsjerk aanwezig zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is heel eenvoudig. Wat jij moet doen: jullie actuele abonnement annulerenen natuurlijk een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Op groene stroom overstappen vereist geen complexe acties. Jullie nieuwe aanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend goed. Op het moment zijn prijzen van groene energie Oentsjerk flink lager als je het afzet tegen enkele jaren geleden. Er zijn steeds meer families die om deze reden switchen naar duurzaam geproduceerde energie. Door middel van de groene energievergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een voorbeeld te geven van enkele energiepakketten ontdek je hierna toonaangevende abonnementen. Voetnoot: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Dankzij de duurzame energie checker bekijk je snel welke van deze contracten duurzaam en schoon zijn.

Geldige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Oentsjerk vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energie-aanbieders en kortingen voor gas en stroom.