Loading...

Groene stroom Dodewaard Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met reine, onuitputtelijke bronnen zoals waterkracht, bodemwarmte, zon, wind, aardwarmte. Spring voor meer info naar erkende alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is significant beter voor het milieu in vergelijking met grijze stroom dat wordt voortgebracht met fossiele brandstoffen als aardgas, steenkool of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het assortiment echte groene energie wordt steeds beter. Door onze groene stroom checker kan jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Dodewaard vergelijken. Wil jij ook geen gasververbruik meer? Check daarvoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Dodewaard en overweeg de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in verhouding tot grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Op het moment dat je switcht naar hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is standaard net zo goedkoop als grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan interessant zijn. We spreken hier over “salderen”, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Dodewaard

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Dodewaard vergelijken (september 2022)? Start met onze groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat jouw verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend check je alle groene stroom aanbieders. Is groene energie / stroom kostbaarder i.v.m. grijze energie? Dit is niet het geval! Middels subsidies en aantrekkelijke welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom helemaal niet zo gek. Gelijk groene stroom in Dodewaard vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom zijn weer anders per woonplaats in Gelderland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektriciteit & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Trek dit daarvan af.
 4. Gebruik de optie “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Je kunt denken aan windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het aanbod met de beste voorwaarden. Ga voor een goedkoop pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: beoordeling Greenchoice.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bodemwarmte, waterkracht, windenergie, biomassa, zonne-energie vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en het effect van CO-2 zijn heel minimaal. Het leukste is, dit type alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is wel wat anders dan kolen, aardolie, steenkool, aardgas (vuile elektriciteit). De verwerking van fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Streef jij naar een schonere wereld? Hieronder vind je alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Lees nu verder over groene energie Sint Kruis vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder de lucht te vervuilen. De CO-2 uitstoot is 50 keer lager dan grijze stroom. Interesse in windenergie? Kies voor een energiemaatschappij met groene windstroom. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Dodewaard

Energie van de zon is een duurzame bron die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar de mogelijkheden van onze zon, en bestel zonneboilers en zonnecellen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in de vergelijkingstool de mogelijkheid “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa energie kent z’n oorsprong in het verbranden van organische stoffen als etensresten. Dit genereert warme lucht. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Neder-Betuwe.

groene-stroom-dodewaard

Een energieneutrale woning in Dodewaard rond september 2022

Via Groenestroomaanbieding.nl lees je belangrijke details over groene stroom Dodewaard. De vraag is, hoezo elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een woning met een verwaarloosbare of geen energierekening beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Dodewaard wint aan interesse. Dit soort huizen implementeer je op basis van 3 factoren:

 • Jouw huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Energieverbruik verminderen.
 • De vereiste energie lokaal opwekken.

Het verbruik van elektra laag houden is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewuster om te gaan met energie. Bijvoorbeeld “het huis verwarmen met kookwarmte” en tochtstrips gebruiken. Het zelf opwekken van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een boiler plus een warmtepomp. In het najaar en winter koop je stroom in bij een energiemaatschappij. Evenwel, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “gewone” hr-ketel (Nefit, AWB, Vaillant, Remeha of Atag) niet langer toegestaan. De welbekende CV-ketel op gas mag je dan alleen nog maar omruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden als opvolgers gezien. Ben jij ook bezig met de kwestie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt geventileerd. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het opwarmen van je huis en warm water dat je kunt gebruiken. We spreken dus over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een airco-achtig apparaat) haalt warmte uit lokale luchtstromen. Deze warmte gaat naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie transformeert de buitenlucht naar warm water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem vormt dit om naar naar praktische warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie woning en gebruikswater. Deze setup werkt 2 kanten op: warmte in de herfst en winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Dodewaard kan veel geld kosten. Goed om te weten, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met jullie gas-ketel. Goedkoop, en eenvoudig te installeren. Verder verklein je het negatieve CO2 effect en kan je bezuinigen op energienota. Het tarief varieert tussen de €3600 t/m €6900. Mede door de huidige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Start nu ook met groene stroom in Middenbeemster afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Vandaag de dag tref je de groene abonnementen niet bij alle aanbieders. Met name organisaties zoals Powerpeers, Engie, Eneco, Qurrent, Greenchoice, Van de Bron bieden deze service. Wanneer je jouw postcode invoert spot je zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Dodewaard operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is erg gemakkelijk. De bedoeling is: je actuele verbintenis beëindigen en natuurlijk een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom behoeft geen verdere actie van jou kant. Jullie toekomstige energieleverancier regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend uitnodigend. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Dodewaard flink lager in verhouding tot jaren geleden. We horen van veel gezinnen die hierom switchen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Middels de groene energie checker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een indruk te geven van diverse abonnementen bekijk je hierna enkele energiepakketten. Aantekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Door onze groene energie check vind je à la minute welke maatschappijen “schoon” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen Dodewaard vergelijken Vergelijk de beste groene energie-aanbieders en aanbiedingen voor elektriciteit en gas.