Loading...

Groene stroom Sint Kruis Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand door middel van schone, toekomstbestendige bronnen als zon, waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte, wind. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in september 2023. Het is significant milieuvriendelijker in vergelijking met grijze energie dat wordt geproduceerd aan de hand van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aanbod met groene Nederlandse energie is enorm toegenomen. Dankzij onze groene energie check kunnen jullie vandaag nog alle groene energieleveranciers in Sint Kruis vergelijken. Is jouw doel ook een gasloze woning? Bekijk hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Sint Kruis of bekijk de huidige duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en ZZP’ers stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie motiveer je innovatie op het gebied van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is doorgaans net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is een optie. We spreken hier over “salderen”, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Sint Kruis

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Sint Kruis vergelijken (september 2023)? Open dan onze energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. Verder detecteer je de meest populaire groene aanbieders. Is groene stroom duurder dan grijze elektra? Dit is niet het geval! Door subsidies voor duurzame energie en forse cash-back acties is het overstappen naar duurzame energie beslist aan te raden. Gemakkelijk groene stroom in Sint Kruis vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (tarieven variëren per woonplaats in Zeeland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Klik op de optie “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens uit NL of zonneweides.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (jij mag er van vanuit gaan dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Kies het pakket wat je interessant vindt. Kies meteen voor het meest aantrekkelijk geprijsde pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: energie via NLE.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als windenergie, waterkracht, aardwarmte, zonne-energie, bodemwarmte zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 zijn amper meetbaar. Het leukste is, alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is een ander verhaal dan aardolie, steenkool, kolen, aardgas (grijze energie). Het toepassen van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een groene leefomgeving? Doorzoek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2023. Lees nu verder over groene energie Hegebeintum vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het broeikaseffect blijft zeer beperkt. Switchen naar windenergie? Ga voor een energieleverancier die stroom inkoopt van windmolens. Een alternatief is een winddeel van bijvoorbeeld De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Sint Kruis

Energie van de zon is een schone energiebron die nooit opraakt. Kies ook voor zonne energie, en neem zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in onze groene stroom checker de optie “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa wordt gemaakt door vergissing en vergassing van organisch afval zoals etensresten. Hiermee genereert men warmte. De afkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Sluis.

groene-stroom-sint-kruis

Een energieneutrale woning in Sint Kruis rond september 2023

Op deze website lees je nuttige uitleg over groene stroom Sint Kruis. Interessant, waarom nog betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een woning met een bescheiden of geen energienota duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Sint Kruis is onderwerp van gesprek. Zo’n woning verwezenlijk jij via het volgende model:

 • Jouw woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Gas en stroom gebruik verminderen.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

Het gebruik van elektra minimaliseren is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met jullie gebruik. Denk aan “wassen op 30 graden” en de warme kraan niet onnodig laten lopen. Het zelf opwekken van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een (zonne) boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. In koude periodes heb je wel stroom nodig van je leverancier. Niettemin, als de zon schijnt kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de oude en vertrouwde gasgestookte ketel (zoals Atag, Vaillant, Remeha, Nefit of AWB) verbannen. De “oude” verwarmingsketel mag je dan uitsluitend inruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de volgende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. De energie die dat genereert gaat rechtstreeks naar jouw CV. Je ketel verwerkt deze warmte voor vloerverwarming en heet tapwater (douche/bad). Feitelijk is dit een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) haalt warmte uit lokale luchtstromen. Deze warmte gaat naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie zet de koude lucht om in naar warm water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie haalt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp converteert dit naar hogere temperatuur warmte voor de verwarming van je woning en het tapwater. Deze setup kan twee dingen doen: warmte in de herfst en winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Sint Kruis is kostbaar. Maar, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op jullie gas-ketel. De investering is relatief klein, en simpel toe te passen. Daarnaast verklein je de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaar jij op energielasten. De investering ligt in de range tussen de €2400 t/m €7800. Via de actuele ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Nu ook online: groene stroom in Botlek afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. Juist partijen zoals Pure Energie, Engie, Powerpeers, Van de Bron, Qurrent, Eneco zijn hierin gespecialiseerd. Via jullie adresgegevens lees je onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Sint Kruis voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Het stappenplan is: jullie actuele levering opzeggen en daarna een groene leverancier kiezen. Op groene stroom overstappen benodigt geen verdere woningaanpassingen. Jullie aanstaande maatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend aantrekkelijk. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Sint Kruis fors lager in vergelijking met de beginperiode. We horen van veel families die mede hierdoor oversluiten naar deze vorm van schone energie. Door gebruik te maken van de groene energie checker reken je ’t zelf uit.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een gevoel te geven van verschillende abonnementen vind je in het overzicht hieronder toonaangevende stroom abonnementen. Info: daartussen vind je ook enkele acties met grijze gas en stroom. D.m.v. onze groene energie check detecteer je zonder problemen welke maatschappijen duurzaam en schoon zijn.

Actuele contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Sint Kruis vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiemaatschappijen en welkomstpremies voor stroom en gas.