Loading...

Groene stroom Hegebeintum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd d.m.v. reine, onuitputbare bronnen als waterkracht, zon, wind, biomassa, aardwarmte. Of lees direct meer over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Vele malen beter voor het milieu vergeleken met grijze elektriciteit dat wordt gegenereerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? De keuze m.b.t. echte groene energie wordt alsmaar beter. Middels onze groene stroom checker kunnen jullie binnen no-time alle groene energieleveranciers in Hegebeintum vergelijken. Is jouw doel ook 0 op de meter? Bekijk direct de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Hegebeintum en check de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Verrassend veel mensen en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op via zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij gaat voor hernieuwbare energie vergroot je innovatie op het gebied van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken niet veel duurder dan grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is een optie. Dit heet salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Hegebeintum

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Hegebeintum vergelijken (december 2022)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. Verder bekijk je de relevante groene leveranciers. Is groene energie prijziger dan grijze elektra? Dat hoeft niet zo te zijn! Aan de hand van subsidies voor duurzame energie en aantrekkelijke cash-back acties is switchen naar duurzame stroom zeer aantrekkelijk. Vandaag nog groene stroom in Hegebeintum vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra schommelen per postcode in Friesland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en stroom).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Selecteer het kopje “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijvoorbeeld windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Selecteer of je schone energie uit Nederland wilt (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het pakket wat jullie geschikt vinden. Maak een keuze voor een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Qurrent contract december 2022.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als wind, bio, zon, bodem, aarde vervuilen de lucht nauwelijks en de invloed op broeikaseffect wordt flink gereduceerd. Het goede nieuws is, deze alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is wel wat anders dan petroleum, aardolie, aardgas, steenkool (vuile stroom). De verwerking van onze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Zet jij je in voor een prettig leefklimaat? Ontdek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Lees nu verder over groene energie Weiteveen vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder de lucht te vervuilen. Uitstoot van CO-2 is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Selecteer een energieaanbieder met groene stroom van de wind. Of kies voor een winddeel van een windmolen als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Hegebeintum

Zonne-energie is een vorm van hernieuwbare energie die onuitputtelijk is. Ervaar de kracht van energie van de zon, en installeer zonneboilers en zonnecellen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in de groene stroom vergelijker de optie “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie beslaat meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa-energie kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organische materialen als akkerbouw afval. Dit genereert warme lucht. De samenstelling van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Ferwerderadiel.

groene-stroom-hegebeintum

Een energieneutrale woning in Hegebeintum rond december 2022

Door middel van Groenestroomaanbieding.nl ontdek je bruikbare uitleg over groene stroom Hegebeintum. Maar, waarom nog een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met nauwelijks tot geen energielasten bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Hegebeintum wil natuurlijk iedereen. Een huis als dit implementeer je op de volgende manier:

 • Jouw woning redelijk tot goed isoleren.
 • Elektra en gas afname onder controle krijgen.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

Het verbruik van elektra minimaliseren is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en actief te letten op energie. Denk aan “led-lampen gebruiken” en spouwmuren isoleren. De productie van energie doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler of een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jouw leverancier. Evenwel, in de zomer lever je stroom terug (salderen). Wanneer je dit verrekent heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de traditionele verwarmingsketel (als Intergas, Remeha, AWB, Atag of Vaillant) verbannen. De huidige mono cv-ketel mag je dan slechts inwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt (warmte) ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert wordt gebruik door de CV-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en heet tapwater (douche/bad). Technisch gezien een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een airco-achtig apparaat) haalt energie uit lokale luchtstromen. De opgevangen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp in de woning. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het systeem vormt dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor de verwarming van jullie huis en kraanwater. De installatie kent 2 toepassingen: warmte in de herfst en winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Hegebeintum kan duur uitvallen. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met jullie gas-ketel. Niet al te duur, en probleemloos te installeren. Daarnaast beperk je de bijdrage aan het broeikaseffect en kan jij besparen op maandelijkse energielasten. Het tarief ligt zo tussen de €4500 tot €7300. Mede door de ruime ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Nu ook online: groene stroom in Raard afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. In het bijzonder leveranciers zoals Powerpeers, Greenchoice, Engie, Pure Energie, Van de Bron, Qurrent bieden deze service. Op basis van je postcode tref jij binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Hegebeintum aanwezig zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is niet ingewikkeld. Wat je moet doen is: je lopende verbintenis ontbinden en daarna een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen vraagt niet om verdere actie van jou kant. Jouw toekomstige leverancier regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg schappelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Hegebeintum aantrekkelijker in verhouding tot de introductieprijs. Er zijn veel mensen die kiezen voor deze vorm van schone energie. Middels de groene energie checker reken je ’t zelf uit.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van huidige contracten tref je hierna vaak bestelde stroomcontracten. Voetnoot: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Geholpen door de groene stroom vergelijker vergelijk je moeiteloos welke pakketten duurzaam zijn.

Populaire contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Hegebeintum vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor elektra en gas.