Loading...

Groene stroom Ouderkerk aan den IJssel Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt d.m.v. niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als wind, aardwarmte, biomassa, zon, bodemwarmte. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is een stuk duurzamer in vergelijking met grijze elektra dat wordt voortgebracht d.m.v. fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, steenkool of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het assortiment echte groene energie wordt steeds beter. Geholpen door onze groene energie check kan jij probleemloos alle groene energieleveranciers in Ouderkerk aan den IJssel vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Check daarvoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Ouderkerk aan den IJssel of doorzoek de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel families en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Wanneer je overstapt naar hernieuwbare energie draag je bij aan innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld amper duurder dan grijze elektra.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan interessant zijn. We spreken hier over “salderen”, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Ouderkerk aan den IJssel

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Ouderkerk aan den IJssel vergelijken (december 2023)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap detecteer je de beste groene leveranciers. Is groene stroom prijziger i.v.m. reguliere stroom? Dit valt reuze mee! Aan de hand van subsidies en interessante welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom voor iedereen aan te raden. À la minute groene stroom in Ouderkerk aan den IJssel vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van elektra schommelen per postcode in Zuid-Holland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektra).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Zoek de keuze “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Denk na of jij schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het abonnement met de beste voorwaarden. Ga voor het goedkoopste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: E.ON voor gas en licht.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. aardwarmte, windenergie, zonne-energie, waterkracht, biomassa vervuilen de lucht nauwelijks en de uitstoot van CO2 is minimaal. Het goede nieuws is, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Totaal niet te vergelijken met steenkool, kolen, aardolie, aardgas (vuile elektriciteit). De verbranding van deze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een beter milieu? Bekijk dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Ook interessant: groene energie Elst vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het broeikaseffect is minimaal. Overstappen naar windenergie? Selecteer een aanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of kies voor een winddeel van een windmolen als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Ouderkerk aan den IJssel

Energie van de zon is een bron die nooit opraakt. Stap ook over naar zonne energie, en bestel zonnepanelen en boilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in onze groene stroom checker de mogelijkheid “zonne-energie”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Energie uit biomassa ontstaat door de verbranding / gassing van organische stoffen als groente-, fruit- en tuinafval. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Ouderkerk.

groene-stroom-ouderkerk-aan-den-ijssel

Een energieneutrale woning in Ouderkerk aan den IJssel rond december 2023

Met behulp van Groenestroomaanbieding.nl check je alle toelichting op groene stroom Ouderkerk aan den IJssel. Alleen, waarom nog elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met een bescheiden of geen energiekosten duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Ouderkerk aan den IJssel wil natuurlijk iedereen. Een woning als dat realiseren jullie op basis van 3 factoren:

 • Jullie appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Gas en stroom gebruik reduceren.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van energie verminderen is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en wekelijks een analyse te maken van stroom. Denk aan “alleen wassen met volle wasmachine” en af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoon maken. Het genereren van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepomp installatie. In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij het aanbieder. Niettemin, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de gebruikelijke cv-ketel (van Intergas, Vaillant, Nefit, Atag of AWB) uitgefaseerd. De “oude” gasgestookte ketel kun je dan enkel inwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt (warmte) ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert gaat naar je cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het verwarmen van de woning en voor het efficiënt opwarmen van water. Het is dus een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) haalt energie uit plaatselijke lucht. Deze warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem zet de koude lucht om in naar heet gebruikswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp nuttigt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie converteert dit naar praktische warmte voor de centrale verwarming van jouw appartement en het tapwater. De warmtepomp werkt 2 kanten op: een warm huis in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Ouderkerk aan den IJssel is duur. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en zonder problemen toe te passen. Overigens beperk je de CO-2 uitstoot en bezuinig je op energielasten. De investering ligt in de range tussen de €3400 – €7700. Mede door de ruime ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Flevoland afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle aanbieders. Met name bedrijven zoals Qurrent, Engie, Pure Energie, Powerpeers, Greenchoice, Eneco verzorgen dit voor je. Wanneer je jouw postcode invoert detecteer je binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Ouderkerk aan den IJssel actief zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zo gepiept. Wat jij moet doen: je bestaande contract ontbinden en natuurlijk een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vergt geen aanpassingen aan de woning. Jouw toekomstige leverancier handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best aanlokkelijk. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Ouderkerk aan den IJssel sterk verlaagd als je het afzet tegen een paar jaar terug. We horen van veel huizeneigenaren die daarom kiezen voor duurzaam geproduceerde energie. Door onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een impressie te geven van enkele energie-abonnementen ontdek je bijgaand vaak bestelde abonnementen. Let op: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. Met behulp van de duurzame energie checker bekijk je snel welke maatschappijen “groen” zijn.

Geldige contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen Ouderkerk aan den IJssel vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiebedrijven en kortingen voor elektriciteit en gas.