Loading...

Groene stroom Flevoland Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op d.m.v. schone, onuitputtelijke bronnen zoals bodemwarmte, biomassa, zon, waterkracht, aardwarmte. Spring voor meer info naar erkende alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is veel beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze energie dat tot stand komt middels fossiele brandstoffen zoals aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aantal aanbieders van 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Door onze groene stroom checker kun jij gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Flevoland vergelijken. Wil jij ook een huis zonder gas? Bekijk hiervoor het stukje over energieneutraal wonen in Flevoland en snuffel tussen de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in verhouding tot grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het genereren van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Op het moment dat je kiest voor hernieuwbare energie draag je bij aan de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld niet duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We noemen dat salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Flevoland

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Flevoland vergelijken (december 2022)? Start met onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna vind je alle groene stroom maatschappijen. Is groene stroom / energie prijziger i.v.m. reguliere stroom? Gelukkig is dat niet waar! Middels subsidies voor duurzame energie en royale welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom helemaal niet zo gek. Gelijk groene stroom in Flevoland vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van groene stroom zijn afhankelijk van woonplaats in Flevoland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektra & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Zoek het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Mogelijkheden zijn hier o.a. windturbines of zonneweides.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het contract dat in jullie behoeftes voorziet. Dat kan zijn het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: gas van Leon Zeewolde.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. zonne-energie, biomassa, windenergie, waterkracht, bodemwarmte zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 wordt flink gereduceerd. Het goede nieuws is, dit type alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is wel wat anders dan kolen, petroleum, aardolie, steenkool (grijze elektriciteit). Het verbranden van fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Wil jij ook een groene leefomgeving? Lees dan over de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Nieuwvliet vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. De CO-2 uitstoot is 50 keer lager dan grijze stroom. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een leverancier met groene stroom van de wind. Een alternatief is een winddeel van een windmolen als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Flevoland

Energie van de zon is het type energie die oneindig gebruikt kan worden. Kies ook voor zonne energie, en ga voor boilers en zonnepanelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in onze groene stroom checker de variant “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa wordt gemaakt door het branden / vergissen van organisch afval zoals akkerbouw afval. Dit genereert warme lucht. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Flevoland.

groene-stroom-flevoland

Een energieneutrale woning in Flevoland rond december 2022

D.m.v. deze webpagina bekijk je alle info over groene stroom Flevoland. Echter, hoezo stroom afnemen, als je ook zelf kan realiseren. Een woning met een lage of geen energierekening bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Flevoland wint aan interesse. Een woning als dat implementeer je via het volgende model:

 • Jouw woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het afnemen van energie minimaliseren.
 • De benodigde energieopwekking middels panelen.

Het gebruik van elektra stabiliseren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met je verbruik. Bijvoorbeeld “wassen op 30 graden” en zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet. Het zelf opwekken van stroom gaat middels zonnepanelen, een boiler plus een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is heb je wel stroom nodig van jouw energiemaatschappij. Intussen, in de zomer lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de “oude” CV-ketel op gas (van bijv. Remeha, Vaillant, AWB, Intergas of Atag) niet meer toegestaan. De huidige gasgestookte ketel mag je dan alleen omruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is sterk in opkomst. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de volgende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt (warmte) ventilatielucht net voor het naar buiten wordt vervoerd. De energie die dat genereert komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor verwarming (vloer / radiator) en warm water (keuken / badkamer). Technisch gezien een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) benut de energie uit lokale luchtstromen. De opgevangen warmte gaat naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem verandert de koude buitenlucht naar heet gebruikswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem nuttigt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat vormt dit om naar naar toepasbare warmte voor de vloerverwarming van je appartement en kraanwater. De installatie heeft 2 functies: een warm huis in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Flevoland kan veel geld kosten. Maar, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en probleemloos te installeren. Daarnaast verklein je schadelijke CO2 effecten en kan je bezuinigen op de energierekening. De investering varieert tussen de €4400 tot €7700. Dankzij de geldige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Start nu ook met groene stroom in Heteren afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags kan dit niet bij alle bedrijven. In het bijzonder maatschappijen als Qurrent, Eneco, Greenchoice, Pure Energie, Van de Bron, Engie zijn hierin gespecialiseerd. Door je postcode in te vullen achterhaal je snel welke groene stroom aanbieders in Flevoland beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is heel eenvoudig. De bedoeling is: jullie bestaande pakket annulerenen daarna een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom behoeft geen aanpassingen in de meterkast. De volgende energieleverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden wegoed. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Flevoland fors lager in vergelijking met enkele jaren geleden. Er zijn steeds meer huizeneigenaren die mede hierdoor switchen naar deze vorm van schone energie. Door gebruik te maken van onze groene stroom vergeljker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van diverse contracten tref je hierna de meest populaire pakketten. Belangrijk: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Dankzij onze groene energie check zie je moeiteloos welke contracten daadwerkelijk “groen” zijn.

Populaire contracten in de provincie Flevoland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie

Energieprijzen Flevoland vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiemaatschappijen en welkomstacties voor elektriciteit en gas.