Loading...

Groene stroom Heteren Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met schone, toekomstbestendige bronnen als aardwarmte, zon, wind, biomassa, bodemwarmte. Spring voor meer info naar veel gebruikte alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is veel toekomstbestendiger dan grijze stroom dat wordt gecreëerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Door middel van onze groene energie check kun jij moeiteloos alle groene energieleveranciers in Heteren vergelijken. Wil jij ook geen gasververbruik meer? Bekijk direct het stappenplan voor energieneutraal wonen in Heteren en check de recente ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Meer en meer Nederlanders en ZZP’ers kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Interesse in een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het maken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je switcht naar hernieuwbare energie stimuleer je de ontwikkeling van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaal amper duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Heteren

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Heteren vergelijken (mei 2024)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat jouw verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Verder vind je de best matchende groene aanbieders. Is groene energie / stroom prijziger dan grijze elektra? Gelukkig is dat niet waar! Aan de hand van subsidies voor duurzame energie en forse cash-back acties is switchen naar duurzame stroom helemaal niet zo gek. À la minute groene stroom in Heteren vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom schommelen per regio in Gelderland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektra).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Ga naar het onderwerp “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het voorstel dat in jullie behoeftes voorziet. Opties zijn het meest aantrekkelijk geprijsde energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Stedin contract afsluiten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere bodemwarmte, zonne-energie, waterkracht, windenergie, aardwarmte veroorzaken geen luchtvervuiling en de uitstoot van CO2 wordt flink gereduceerd. Vergeet niet, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Dit in tegenstelling tot kolen, aardolie, steenkool, petroleum (grijze energie). Het gebruik van deze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een milieuvriendelijk Nederland? Bekijk dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Zoek ook naar groene energie Wezep vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder luchtvervuiling effecten. De CO-2 uitstoot is 50 keer lager dan grijze stroom. Switchen naar windenergie? Switch naar een stroomaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of participeer in een winddeel van een windmolen als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Heteren

Energie van de zon is een schone energiebron die oneindig gebruikt kan worden. Ervaar de kracht van zonnekracht, en investeer in zonnepanelen en boilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in onze groene energie checker de filter “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa energie ontstaat door het verbrandingsproces van organische natuur resten zoals etensresten. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit wenden we aan voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Overbetuwe.

groene-stroom-heteren

Een energieneutrale woning in Heteren rond mei 2024

Met deze website check je belangrijke details over groene stroom Heteren. Maar, hoezo een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energiekosten betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Heteren wil natuurlijk iedereen. Een woning als dat bereiken jullie op de volgende manier:

 • Jouw woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Elektra en gas afname zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je consumeert zelf opwekken.

De stroomconsumptie laag houden is mogelijk door te letten op het A++ label en actief te letten op jouw apparaten. Bijvoorbeeld “een goede thermoskan gebruiken” en de gevels isoleren. De productie van energie kan met zonnepanelen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen heb je wel stroom nodig van je maatschappij. Desondanks, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de klassieke verwarmingsketel (als Intergas, Vaillant, Nefit, Remeha of AWB) verboden. De welbekende cv-ketel mag je dan slechts omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden als opvolgers gezien. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de diverse types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van de afgevoerde warme ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt geventileerd. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het aansturen van de verwarming en heet tapwater (douche/bad). We spreken dus over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een speciale buitenventilator) onttrekt de warmte uit de lucht. De warmte uit de lucht wordt vervoerd naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De warmtepomp transformeert de buitenlucht naar heet water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem nuttigt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat verandert dit naar praktische warmte voor het opwarmen van je huis en water om te gebruiken. Het product kan twee dingen doen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Heteren is kostbaar. Gelukkig, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op de HR-ketel. Voordelig, en zonder moeite toe te passen. Daarnaast minimaliseer jij schadelijke CO2 effecten en bespaart men op de energierekening. De inkoopprijs schommelt tussen €4200 t/m €6500. Geholpen door de interessante ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Rijsbergen afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Hedendaags is dat geen optie bij alle maatschappijen. Juist leveranciers zoals Qurrent, Engie, Eneco, Van de Bron, Pure Energie, Powerpeers maken dit mogelijk. Door je postcode in te vullen lees je snel welke groene stroom aanbieders in Heteren voorhanden zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is kinderspel. Twee acties zijn belangrijk: je bestaande abonnement ontbinden en vervolgens een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom behoeft geen complexe acties. Jouw nieuwe energiemaatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best aanlokkelijk. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Heteren aantrekkelijker in verhouding tot enkele jaren geleden. Er zijn steeds meer gezinnen op basis daarvan neigen naar deze vorm van schone energie. Dankzij de groene energie checker zie je zelf wat het verschil is.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een impressie te geven van diverse energie-abonnementen tref je in het overzicht hieronder vaak bestelde abonnementen. Commentaar: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. Door middel van onze groene energie check detecteer je eenvoudig welke contracten daadwerkelijk “schoon” zijn.

Geldige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Heteren vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en kortingsacties voor stroom en gas.