Loading...

Groene stroom Middelharnis Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met niet vervuilende, duurzame bronnen zoals zon, biomassa, aardwarmte, bodemwarmte, wind. Spring voor meer info naar voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is aanmerkelijk schoner als je het afzet tegen grijze stroom dat tot stand komt door middel van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie begint steeds serieuzer te worden. Dankzij de duurzame energie checker kun je meteen alle groene energieleveranciers in Middelharnis vergelijken. Streef jij naar geen gasververbruik meer? Raadpleeg hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Middelharnis en overweeg de actuele ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Verrassend veel families en zakelijke gebruikers kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je de ontwikkeling van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan interessant zijn. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Middelharnis

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Middelharnis vergelijken (december 2023)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daarna vergelijk je de meest populaire groene stroomleveranciers. Is groene stroom / energie hoger geprijsd dan grijze stroom? Dit is niet het geval! Door subsidies vanuit de overheid en aantrekkelijke welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene energie voor iedereen aan te raden. Simpel groene stroom in Middelharnis vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven zijn weer anders per woonplaats in Zuid-Holland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en stroom).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Zoek het menu “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonne-energie.
 6. Denk na of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Selecteer het voorstel dat je wensen dekt. Selecteer direct het meest aantrekkelijk geprijsde contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Qurrent groene stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bijv. waterkracht, biomassa, bodemwarmte, zonne-energie, aardwarmte vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de invloed op broeikaseffect is nauwelijks aanwezig. Het leukste is, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is een ander verhaal dan aardolie, steenkool, kolen, aardgas (grijze energie). Het toepassen van onze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Streef jij naar een beter milieu? Lees dan over de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Mensen zochten ook naar: groene energie Boschoord vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Stap jij over op windenergie? Selecteer een energiemaatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een gezamenlijk windmolenproject als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Middelharnis

Onze zon is een bron die onuitputtelijk is. Profiteer zelf van de mogelijkheden van onze zon, en installeer zonneboilers en zonnecellen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in de groene stroom vergelijker de milieuvriendelijke “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van de huidige voorradige duurzame energie. Stroom uit biomassa kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organisch afval zoals resten uit de tuin. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor het verwarmen van woningen. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Goeree-Overflakkee.

groene-stroom-middelharnis

Een energieneutrale woning in Middelharnis rond december 2023

Middels deze pagina vind je praktische toelichting op groene stroom Middelharnis. Interessant, waarom elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met een bescheiden of geen energierekening kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Middelharnis is een wens van vele. Deze woningen implementeer je op de volgende manier:

 • Jouw huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik zo laag mogelijk houden.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

De elektra consumptie verlagen bereik je door te kiezen voor producten met A++ label en bewuster om te gaan met stroom. Denk aan “het huis verwarmen met kookwarmte” en niet een te grote vriezer kopen. Het opwekken van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonneboiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter zul je elektriciteit inkopen bij een energieleverancier. Evengoed, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de gebruikelijke gasgestookte ketel (zoals Nefit, Intergas, Atag, Vaillant of AWB) niet langer toegestaan. De klassieke verwarmingsketel mag je dan enkel omwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in het lijstje hieronder met de installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. De warmte die hieruit ontstaat komt bij de CV terecht. De HR-ketel past deze warmte toe voor de centrale verwarming en warm water (keuken / badkamer). In dit geval hebben we het over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort airco) haalt energie uit de buitenlucht. Deze warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp binnen in huis. Het systeem zet de koude lucht om in naar verwarmingswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat converteert dit naar hogere temperatuur warmte voor het aansturen van de verwarming van je woning en water om te gebruiken. De installatie kent 2 toepassingen: verwarming in de koude maanden, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Middelharnis is kostbaar. Goed nieuws, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en zonder problemen te installeren. Daarbij verminder jij het negatieve CO2 effect en bespaart men op energielasten. De prijs schommelt tussen €4300 tot +/- €6200. Dankzij de toe te passen ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Nu ook online: groene stroom in Vorden afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Op dit moment is dat geen optie bij alle aanbieders. Specifieke leveranciers zoals Van de Bron, Powerpeers, Qurrent, Pure Energie, Eneco, Engie focussen hierop. Wanneer je jouw postcode invoert detecteer jij probleemloos welke groene stroom aanbieders in Middelharnis actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is verrassend eenvoudig. De bedoeling is: je bestaande contract annulerenen natuurlijk een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom benodigt geen verdere actie van jou kant. De nieuwe energieleverancier regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg aantrekkelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Middelharnis fors lager als je het afzet tegen een paar jaar terug. We zien meer en meer huizeneigenaren op basis daarvan kiezen voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. D.m.v. de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een impressie te geven van diverse abonnementen ontdek je hierna veel gekozen energiepakketten. Kanttekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van onze groene stroom checker detecteer je moeiteloos welke leveranciers milieuvriendelijk zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar

Energieprijzen Middelharnis vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energie-aanbieders en kortingen voor stroom en gas.