Loading...

Groene stroom Boschoord Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door gebruik te maken van milieuvriendelijke, duurzame bronnen zoals waterkracht, zon, wind, biomassa, aardwarmte. Meer daarover vind je via top-4 alternatieve energiebronnen in december 2022. Dit is beduidend duurzamer wanneer je het vergelijkt met grijze elektra dat wordt gegenereerd op basis van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, steenkool of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het assortiment Hollandse groene energie wordt steeds beter. Geholpen door onze groene energie check kun je moeiteloos alle groene energieleveranciers in Boschoord vergelijken. Is jouw doel ook 0 op de meter? Scroll meteen naar onze toelichting op energieneutraal wonen in Boschoord en check de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en ondernemers stappen over naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom middels zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie motiveer je de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze energie.
 • Reststroom terugleveren is zeer lucratief. Dit heet salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Boschoord

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Boschoord vergelijken (december 2022)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. In de volgende stap vind je alle beschikbare groene energiebedrijven. Is groene energie / stroom kostbaarder dan normale stroom? Gelukkig is dat niet waar! Door subsidies vanuit de overheid en aantrekkelijke welkomstbonussen is overstappen naar groene stroom zeer interessant. Gelijk groene stroom in Boschoord vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (tarieven zijn weer anders per regio in Drenthe).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en stroom).
 3. Heb je zonnepanelen? Verreken dit dan direct.
 4. Check de keuze “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Denk na of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het abonnement dat bij jou past. Ga voor het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: besparen bij UnitedConsumers.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijv. biomassa, bodemwarmte, aardwarmte, zonne-energie, waterkracht vervuilen de lucht nauwelijks en de invloed op broeikaseffect wordt flink gereduceerd. Vergeet niet, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is een ander verhaal dan petroleum, steenkool, kolen, aardgas (vuile stroom). Het toepassen van onze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kies jij bewust voor een schonere wereld? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Raalte vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Gebruik maken van windenergie? Selecteer een maatschappij met groene stroom van de wind. Of schrijf je in voor een winddeel van bijvoorbeeld De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Boschoord

Onze zon is een vorm van hernieuwbare energie die onuitputtelijk is. Ervaar de kracht van energie van de zon, en kies voor zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de variant “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Energie uit biomassa ontstaat door het branden / vergissen van organisch afval zoals tuinbouwafval. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Westerveld.

groene-stroom-boschoord

Een energieneutrale woning in Boschoord rond december 2022

Aan de hand van onze website vind je praktische details over groene stroom Boschoord. De vraag is, hoezo stroom afnemen, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met een nihile of geen energienota typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Boschoord wint aan interesse. Zo’n huis bereiken jullie op de volgende manier:

 • Jouw appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • De energieconsumptie minimaliseren.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

De energieconsumptie verlagen is te realiseren door te letten op het A++ label en bewuster om te gaan met jouw apparaten. Denk aan “beperkt elektrisch bijverwarmen” en de gevels isoleren. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. In koude periodes heb je wel stroom nodig van je energiemaatschappij. Echter, in de warmte maanden kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de welbekende gasgestookte ketel (zoals Vaillant, Atag, Nefit, AWB of Intergas) uitgefaseerd. De klassieke verwarmingsketel mag je dan slechts inwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is sterk in opkomst. Ben jij ook bezig met de kwestie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt gestuurd. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor het opwarmen van je huis en heet tapwater (douche/bad). Het is dus een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) nuttigt energie uit omgevingslucht. De opgevangen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar warm water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem converteert dit naar praktische warmte voor het opwarmen van je huis en het tapwater. Het systeem heeft een dubbele functie: verwarming in de koude maanden, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Boschoord is prijzig. Gelukkig, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op de op gas draaiende ketel. Niet al te duur, en probleemloos toe te passen. Daarbij verklein je de CO-2 uitstoot en bespaar jij op energienota. De aanschafprijs varieert tussen de €2500 tot +/- €7400. Via de huidige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Nu ook online: groene stroom in Langeweg afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle bedrijven. Vooral aanbieders zoals Powerpeers, Pure Energie, Engie, Greenchoice, Qurrent, Eneco zijn hierin gespecialiseerd. Op basis van je postcode spot jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Boschoord operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is een eitje. Het stappenplan is: je bestaande levering opzeggen en hierna een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vereist geen verdere woningaanpassingen. Jouw aanstaande energieleverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend verleidelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Boschoord aantrekkelijker wanneer je dit vergelijkt met een paar jaar terug. We zien meer en meer families die mede hierdoor overstappen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Door gebruik te maken van de groene energie checker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van verschillende energie-abonnementen bekijk je hierna toonaangevende pakketten. Opmerking: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Aan de hand van onze groene stroom checker detecteer je vlug welke pakketten “schoon” zijn.

Actuele contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar

Energieprijzen Boschoord vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiemaatschappijen en welkomstpremies voor elektra en gas.