Loading...

Groene stroom Raalte Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand d.m.v. milieubewuste, toekomstbestendige bronnen als wind, zon, aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht. Meer daarover vind je via populaire alternatieve energiebronnen in juni 2023. Dit is beduidend milieuvriendelijker vergeleken met grijze elektriciteit dat wordt geproduceerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardgas of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Aan de hand van de duurzame energie check kan je snel alle groene energieleveranciers in Raalte vergelijken. Wil jij ook een gasloze woning? Spring dan direct naar het stukje over energieneutraal wonen in Raalte of bekijk de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en zakelijke gebruikers kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom middels zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Wanneer je gaat voor hernieuwbare energie bevorder je de ontwikkeling van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel niet duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan interessant zijn. In de volksmond heet dat ‘salderen’, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Raalte

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Raalte vergelijken (juni 2023)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna detecteer je de meest populaire groene maatschappijen. Is groene stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze stroom? Dit valt reuze mee! Dankzij subsidieregelingen en hoge welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene stroom beslist aan te raden. Binnen een paar minuten groene stroom in Raalte vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen verschillen per woonplaats in Overijssel).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektriciteit & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Ga naar het menu “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijvoorbeeld windturbines of zonnestroom uit NL.
 6. Selecteer of je schone energie uit Nederland wilt (je weet dan zeker dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Selecteer het contract wat je interessant vindt. Onder andere het meest aantrekkelijk geprijsde pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Enduris voor gas en stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. waterkracht, bodemwarmte, zonne-energie, aardwarmte, windenergie veroorzaken geen luchtvervuiling en de invloed op broeikaseffect zijn amper meetbaar. Daarbij komt, deze alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan petroleum, aardgas, steenkool, kolen (grijze energie). Het gebruik van de fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een milieuvriendelijk Nederland? Lees dan over alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in juni 2023. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Gaast vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder de lucht te vervuilen. Uitstoot van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Overstappen naar windenergie? Switch naar een aanbieder met groene stroom van de wind. Of kies voor een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Raalte

Onze zon is een duurzame bron die onuitputtelijk is. Ervaar de kracht van zonnecellen, en investeer in zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in de vergelijkingstool de mogelijkheid “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie levert ruim 55% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie uit biomassa wordt geproduceerd door de verbranding / gassing van organisch afval zoals etensresten. Dit genereert warme lucht. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, we noemen dat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Dit kan je doen met een warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Raalte.

groene-stroom-raalte

Een energieneutrale woning in Raalte rond juni 2023

Aan de hand van deze pagina bekijk je alle informatie over groene stroom Raalte. De vraag is, waarom zou ik elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met een nihile of geen energierekening bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Raalte wint aan interesse. Zo’n huis bereiken jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Het verbruik van energie zo laag mogelijk houden.
 • De vereiste energie lokaal opwekken.

De elektra consumptie verlagen is mogelijk door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op jouw apparaten. Veel gehoord is “korter douchen” en haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt. Het zelf opwekken van stroom kan met zonnepanelen, een boiler en steeds vaker met een warmtepomp. In koude periodes zul je elektriciteit inkopen bij jullie aanbieder. Daarentegen, wanneer je overhoud lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de oude en vertrouwde hr-ketel (Remeha, Intergas, Atag, Vaillant of AWB) niet langer toegestaan. De welbekende mono cv-ketel mag je dan slechts vervangen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden als opvolgers gezien. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de warmte uit de afvoer-ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt gestuurd. Deze warmte komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor het opwarmen van je huis en warm water (keuken / badkamer). Eigenlijk een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) onttrekt de energie uit de lucht. De onttrokken warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De warmtepomp transformeert de koude lucht naar warm water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp neemt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat converteert dit naar praktische warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie appartement en kraanwater. Het apparaat kent 2 toepassingen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Raalte kan veel geld kosten. Echter, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op de HR-ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite te plaatsen. Trouwens, ook beperk je de bijdrage aan het broeikaseffect en kan jij besparen op de energierekening. De investering ligt in de range tussen de €3700 en €6800. Met behulp van de actuele ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Ane afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Hedendaags is dit niet mogelijk bij alle aanbieders. Met name partijen zoals Qurrent, Van de Bron, Eneco, Powerpeers, Greenchoice, Pure Energie maken dit mogelijk. Door je postcode in te vullen tref jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Raalte operationeel zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zo gedaan. Twee acties zijn belangrijk: je bestaande verbintenis annulerenen vervolgens een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom benodigt geen aanpassingen aan de woning. Jullie toekomstige energiemaatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend aanlokkelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Raalte een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. Er zijn behoorlijk wat consumenten die mede hierdoor switchen naar duurzaam geproduceerde energie. Door de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een gevoel te geven van enkele energiepakketten vergelijk je onderstaand enkele stroompakketten. Aantekening: daartussen vind je ook enkele acties met grijze gas en stroom. Door de duurzame energie check bekijk je eenvoudig welke aanbieders “schoon” zijn.

Huidige contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Raalte vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiemaatschappijen en welkomstpremies voor elektra en gas.