Loading...

Groene stroom Gaast Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met behulp van schone, onuitputbare bronnen als wind, biomassa, waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is veel toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt geproduceerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aantal leveranciers van groene Nederlandse energie wordt steeds beter. Met behulp van de duurzame energie check kunnen jullie zonder problemen alle groene energieleveranciers in Gaast vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Raadpleeg hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Gaast en overweeg de huidige ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Verrassend veel gezinnen en ZZP’ers kiezen voor een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op geholpen door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Als je gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal amper duurder dan grijze energie.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren behoort tot de mogelijkheden. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Gaast

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Gaast vergelijken (december 2022)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens bekijk je de meest relevante groene stroom aanbieders. Is groene energie / stroom duurder i.v.m. grijze elektra? Helemaal niet! Dankzij subsidies vanuit de overheid en royale welkomstpremies en acties is overstappen naar groene stroom beslist aan te raden. Eenvoudig groene stroom in Gaast vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Voer je woonplaats in (de actuele tarieven schommelen per regio in Friesland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en stroom).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Trek dit daarvan af.
 4. Selecteer het onderwerp “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Dit kan zijn windturbines of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het contract met de beste voorwaarden. Maak een keuze voor het meest aantrekkelijk geprijsde pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: opzeggen Endinet Groep.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld zonne-energie, biomassa, windenergie, aardwarmte, bodemwarmte zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 zijn amper meetbaar. Vergeet niet, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan aardgas, steenkool, petroleum, kolen (grijze stroom). Het toepassen van deze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een groene leefomgeving? Ontdek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Tuk vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Kies voor een energiemaatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Gaast

Onze zon is een duurzame bron die oneindig gebruikt kan worden. Kies ook voor zonnecellen, en neem zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in onze groene energie checker de duurzame “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie zorgt voor ruim 50% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa kent z’n oorsprong in het branden / vergissen van organische natuur resten zoals hout en gft-afval. Dit genereert warme lucht. De oorsprong van de biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), we noemen dat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Súdwest-Fryslân.

groene-stroom-gaast

Een energieneutrale woning in Gaast rond december 2022

Op deze webpagina ontdek je belangrijke toelichting op groene stroom Gaast. Maar, waarom een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf kan genereren. Een woning met een verwaarloosbare of geen energienota markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Gaast is een wens van vele. Zo’n huis implementeer je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Elektra en gas afname onder controle krijgen.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

Het energieverbruik minimaliseren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op energie. Veel gehoord is “niet alle radiatoren open zetten” en zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden. Het zelf opwekken van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp. In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie aanbieder. Daartegenover, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Uiteindelijk spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de klassieke verwarmingsketel (als Intergas, Vaillant, Atag, Nefit of AWB) niet meer toegestaan. De huidige gasgestookte ketel mag je dan enkel omruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden als opvolgers gezien. Is het een optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt gestuurd. De warmte die hieruit ontstaat komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor het aansturen van de verwarming en warm water (keuken / badkamer). Oftewel: een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (met een soort ventilator) neemt warmte uit de buitenlucht. De opgevangen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp binnen in huis. De installatie transformeert de koude lucht naar warm water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie converteert dit naar geschikte warmte voor de verwarming van jouw appartement en water om te gebruiken. Het apparaat kent 2 toepassingen: verwarmen in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Gaast is prijzig. Maar, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. Voordelig, en zonder moeite te plaatsen. Daarnaast verlagen jullie de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaar jij op de energierekening. De investering ligt zo tussen de €2700 tot +/- €6500. Via de actuele ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Oentsjerk afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Tegenwoordig is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Unieke organisaties zoals Greenchoice, Van de Bron, Pure Energie, Qurrent, Engie, Eneco zijn hierin gespecialiseerd. Door te adres te gebruiken ontdek jij ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Gaast actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is erg simpel. De beste manier: jouw lopende abonnement annulerenen daarna een groene leverancier kiezen. Op groene stroom overstappen vereist geen verdere woningaanpassingen. Jullie aanstaande leverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker interessant. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Gaast sterk verlaagd dan de introductieprijs. We horen van veel gezinnen die om deze reden oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Met behulp van onze groene stroom vergeljker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van huidige energiepakketten vergelijk je hierna enkele stroompakketten. Aantekening: daartussen vind je ook enkele acties met grijze gas en stroom. Aan de hand van de duurzame energie check zie je ogenblikkelijk welke abonnementen echt duurzaam en schoon zijn.

Populaire contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen Gaast vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiebedrijven en kortingsacties voor stroom en gas.