Loading...

Groene stroom Tuk Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand door gebruik te maken van milieubewuste, toekomstbestendige bronnen als biomassa, bodemwarmte, zon, waterkracht, wind. Lees ook het kopje over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is aanmerkelijk toekomstbestendiger dan grijze stroom dat wordt voortgebracht met fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, aardolie of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. Door gebruik te maken van onze groene stroom checker kun je eenvoudig alle groene energieleveranciers in Tuk vergelijken. Streef jij naar een gasloze woning? Bekijk hiervoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Tuk en overweeg de populaire ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en ZZP’ers switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom geholpen door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Als je de keuze maakt voor hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is meestal niet veel duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeer lucratief. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Tuk

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Tuk vergelijken (december 2022)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder check je de relevante groene bedrijven. Is groene energie / stroom prijziger i.v.m. grijze elektra? Dit valt reuze mee! Aan de hand van subsidieregelingen en forse welkomstbonussen is overstappen naar groene energie helemaal niet zo gek. Direct groene stroom in Tuk vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen zijn weer anders per woongebied in Overijssel).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektriciteit).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Ga naar het filter “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonneweides.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je mag er dan op vertrouwen dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Ga voor het aanbod dat in jullie behoeftes voorziet. Bijvoorbeeld een goedkoop energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: energieleverancier Budget Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als aarde, bio, water, bodem, zon zijn niet zo luchtvervuilend en de CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Vergeet niet, alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is een ander verhaal dan kolen, steenkool, aardolie, aardgas (grijze energie). De verbranding van alle fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een schonere wereld? Lees dan over alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Kaard vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op waarbij de lucht niet vervuild wordt. De CO-2 uitstoot kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Ga voor een leverancier met groene windstroom. Of neem een aandeel in een wind-energieproject (collectief) als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Tuk

Onze zon is het type energie die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van zonnestroom, en kies voor zonneboilers of panelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in onze groene energie vergelijker de mogelijkheid “zonne-energie”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa komt tot stand door vergissing en vergassing van organische stoffen als tuinbouwafval. Dit genereert warme lucht. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit is in feite bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor het opwarmen van onze woning. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Steenwijkerland.

groene-stroom-tuk

Een energieneutrale woning in Tuk rond december 2022

Via deze webpagina bekijk je bruikbare info over groene stroom Tuk. Interessant, waarom eigenlijk betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf kan realiseren. Een woning met een nihile of geen energiekosten duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Tuk wordt steeds populairder. Zo’n huis bewerkstellig je op de volgende manier:

 • Je woning redelijk tot goed isoleren.
 • Het verbruik van energie verlagen.
 • De stroom die je verbruikt opwekking middels panelen.

Het gebruik van elektra stabiliseren bereik je door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op jullie gebruik. Dan kun je denken aan “de verwarming omlaag doen” en geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen. Zelfstandig energie-opwekken kan met zonnepanelen, een zonne-boiler of een warmtepompsysteem. In koude periodes koop je stroom in bij het energieleverancier. Evenwel, als je te veel opwekt lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de ouderwetse mono cv-ketel (zoals o.a. Nefit, Intergas, Remeha, Atag of AWB) verbannen. De “gewone” gasgestookte ketel mag je dan alleen inwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van energie uit ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt gestuurd. De energie die dat genereert gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor verwarming (vloer / radiator) en voor het efficiënt opwarmen van water. Dit noemen we ook een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een airco-achtig apparaat) nuttigt warmte uit de omgevingslucht. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp in de woning. De installatie verandert de koude buitenlucht naar warm water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant haalt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem verwerkt dit naar bruikbare warmte voor de centrale verwarming van jullie huis en douchewater. Deze setup heeft 2 functies: een warm huis in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Tuk kan duur uitvallen. Goed om te weten, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. Voordelig, en simpel te plaatsen. Tevens minimaliseer jij de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaart men op de energierekening. De investering varieert tussen €3100 tot €6500. Mede door de interessante ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Dodewaard afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Juist leveranciers zoals Greenchoice, Eneco, Qurrent, Van de Bron, Pure Energie, Engie faciliteren dit. Wanneer je jouw postcode invoert zie jij vlug welke groene stroom aanbieders in Tuk beschikbaar zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is heel makkelijk. Het stappenplan is: jullie bestaande levering annulerenen natuurlijk een groen energie abonnement uitzoeken. Op groene stroom overstappen benodigt geen complexe acties. De toekomstige energieaanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weverleidelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Tuk flink lager als je het afzet tegen enkele jaren geleden. We zien meer en meer woningeigenaren op basis daarvan kiezen voor duurzaam geproduceerde energie. Middels de groene energie checker zie je zelf wat het verschil is.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een indruk te geven van enkele energie-abonnementen vind je onderstaand vaak bestelde pakketten. Commentaar: hiertussen zitten ook een aantal contracten op basis van grijze gas en stroom. Dankzij onze groene energie check zie je ogenblikkelijk welke pakketten “groen” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Tuk vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en deals voor gas en stroom.