Loading...

Groene stroom Kaard Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met behulp van reine, duurzame bronnen zoals bodemwarmte, aardwarmte, zon, wind, waterkracht. Lees ook het kopje over populaire alternatieve energiebronnen in september 2022. Dit is beduidend duurzamer dan grijze elektriciteit dat wordt gegenereerd met fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardgas of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? De keuze m.b.t. groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. Op basis van de duurzame energie check kun jij zonder problemen alle groene energieleveranciers in Kaard vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Bekijk hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Kaard en snuffel tussen de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie motiveer je de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is meestal niet veel duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeer lucratief. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Kaard

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Kaard vergelijken (september 2022)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. Dan vind je de relevante groene aanbieders. Is groene energie / stroom hoger geprijsd i.v.m. reguliere stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Dankzij subsidies voor groene stroom en hoge welkomstpremies en acties is overstappen naar groene energie aantrekkelijker dan ooit. Gemakkelijk groene stroom in Kaard vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (de actuele tarieven schommelen per woonplaats in Friesland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektra & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Gebruik het filter “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonne-energie.
 6. Denk na of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (je mag er dan op vertrouwen dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het pakket dat je wensen dekt. Ga voor het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Energiedirect.nl aanbieding.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. aarde, water, bodem, wind, bio veroorzaken geen luchtvervuiling en de CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Het goede nieuws is, deze alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot kolen, steenkool, aardolie, aardgas (vuile elektriciteit). Het verbranden van alle fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kies jij bewust voor een groene leefomgeving? Ontdek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Zuid-Beijerland vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het effect van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Switchen naar windenergie? Kies voor een energiemaatschappij met groene windstroom. Of schrijf je in voor een collectieve windmolen zoals De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Kaard

De zon is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Kies ook voor zonne energie, en kies voor zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene energie vergelijker de mogelijkheid “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa-energie wordt geproduceerd door het branden / vergissen van organische dingen als mest en maïs. Dit produceert warmte. De oorsprong van de biomassa kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, we noemen dat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Dit kan je doen met een warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Terschelling.

groene-stroom-kaard

Een energieneutrale woning in Kaard rond september 2022

Middels Groenestroomaanbieding.nl check je handige details over groene stroom Kaard. De vraag is, hoezo elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een appartement met een lage of geen energienota beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Kaard is een wens van vele. Zo’n woning bewerkstellig je op basis van 3 factoren:

 • Jouw huis redelijk tot goed isoleren.
 • Elektra en gas afname minimaal houden.
 • De vereiste energie opwekking middels panelen.

De stroomconsumptie minimaliseren bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op jullie gebruik. O.a. “nemen van ledverlichting” en kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden. Energie opwekken kan met zonnepanelen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). In koude periodes zul je elektriciteit inkopen bij jullie leverancier. Aan de andere kant, als het warm is kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de “gewone” hr-ketel (Remeha, Nefit, AWB, Intergas of Vaillant) niet meer toegestaan. De “gewone” CV-ketel op gas mag je dan enkel inruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp zijn populaire opties. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt de afgevoerde warme ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte uit de lucht gaat naar je cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor de centrale verwarming en heet tapwater (douche/bad). Een typisch voorbeeld van een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) profiteert van warmte uit de omgevingslucht. De onttrokken warmte gaat naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie zet de koude lucht om in naar opgewarmd water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp neemt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat zet dit om naar naar geschikte warmte voor de vloerverwarming van jullie appartement en het tapwater. De installatie heeft 2 functies: verwarming in de koude maanden, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Kaard kan duur uitvallen. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. Voordelig, en zonder moeite te plaatsen. Daarnaast minimaliseer jij de bijdrage aan het broeikaseffect en kan je bezuinigen op maandelijkse energielasten. De inkoopprijs ligt zo tussen de €4100 tot +/- €6300. Geholpen door de ruime ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Sint Kruis afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment is dat geen optie bij alle bedrijven. In het bijzonder partijen zoals Van de Bron, Engie, Powerpeers, Qurrent, Greenchoice, Pure Energie faciliteren dit. Via jullie adresgegevens tref je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Kaard aanwezig zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is zo gepiept. Twee acties zijn belangrijk: jouw lopende abonnement stopzetten en uiteraard een groen energiecontract afsluiten. Op groene stroom overstappen vraagt niet om aanpassingen aan de woning. Jouw toekomstige energieaanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer goed. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Kaard sterk verlaagd dan de beginperiode. We zien meer en meer klanten die daarom neigen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een impressie te geven van verschillende contracten vergelijk je bijgaand toonaangevende abonnementen. Belangrijk: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook acties met grijze gas en stroom. Geholpen door de duurzame energie checker achterhaal je onmiddellijk welke pakketten duurzaam en schoon zijn.

Huidige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast

Energieprijzen Kaard vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en kortingsacties voor elektra en gas.