Loading...

Groene stroom Zuid-Beijerland Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we met behulp van schone, onuitputtelijke bronnen zoals wind, waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte, biomassa. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in oktober 2023. Het is aanmerkelijk beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze elektra dat wordt opgewekt met fossiele brandstoffen zoals aardgas, aardolie of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aantal leveranciers van echte groene energie is enorm toegenomen. Door middel van onze groene energie check kunnen jullie vlug alle groene energieleveranciers in Zuid-Beijerland vergelijken. Streven jullie ook naar 0 op de meter? Scroll meteen naar het stappenplan voor energieneutraal wonen in Zuid-Beijerland of doorzoek de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Meer en meer gezinnen en bedrijven stappen over naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Interesse in een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Indien je overstapt naar hernieuwbare energie bevorder je de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel net zo goedkoop als grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeker mogelijk. We noemen dat salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Zuid-Beijerland

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Zuid-Beijerland vergelijken (oktober 2023)? Start met onze groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, voer het geschatte verbruik in en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Verder detecteer je alle beschikbare groene energiemaatschappijen. Is groene energie / stroom duurder i.v.m. grijze energie? Dit valt reuze mee! Door subsidies en forse cash-back acties is het overstappen naar duurzame energie zeer interessant. Gelijk groene stroom in Zuid-Beijerland vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (de actuele tarieven zijn weer anders per woonplaats in Zuid-Holland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (stroom & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Zoek het filter “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijv. specifiek stroom van windturbines of zonnepanelen.
 6. Selecteer of je Nederlandse schone energie wil inkopen (jij mag er van vanuit gaan dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het abonnement wat jullie geschikt vinden. Maak een keuze voor het meest aantrekkelijk geprijsde pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: stroom van Engie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld bodemwarmte, windenergie, zonne-energie, waterkracht, biomassa vervuilen de lucht nauwelijks en de invloed op broeikaseffect zijn heel minimaal. Bovendien, deze alternatieve energie is niet uitputbaar. Totaal niet te vergelijken met aardolie, steenkool, aardgas, petroleum (vuile energie). De verwerking van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Zet jij je in voor een schonere lucht? Check snel de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2023. Ook interessant: groene energie Niekerk vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder de lucht te vervuilen. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Stap jij over op windenergie? Ga voor een aanbieder met groene stroom van de wind. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Zuid-Beijerland

Zonnestroom is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar zonnecellen, en kies voor zonnepanelen en boilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in de groene stroom vergelijker de mogelijkheid “zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle duurzame energie. Energie uit biomassa ontstaat door het verbranden van organische materialen als aardappelschillen. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit is in feite bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor het verwarmen van woningen. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Korendijk.

groene-stroom-zuid-beijerland

Een energieneutrale woning in Zuid-Beijerland rond oktober 2023

D.m.v. Groenestroomaanbieding.nl lees je handige toelichting op groene stroom Zuid-Beijerland. Echter, waarom nog betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een huis met nauwelijks tot geen energielasten heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Zuid-Beijerland is onderwerp van gesprek. Zo’n woning implementeer je via het volgende model:

 • Jullie huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Elektra en gas afname reduceren.
 • De energie die je verbruikt opwekking middels panelen.

Het verbruik van elektra stabiliseren is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met energie. Onder andere bewust met de waterkoker omgaan” en zet de koelkast precies waterpas. Energie opwekken kan met zonnepanelen, een zonneboiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is koop je stroom in bij het maatschappij. Evenwel, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de “gewone” mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, Intergas, AWB, Atag of Nefit) verboden. De welbekende CV-ketel op gas kun je dan enkel omruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden als opvolgers gezien. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor onderstaande installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De energie die dat genereert gaat naar je cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het aansturen van de verwarming en voor warm tapwater. Dit noemen we ook een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) profiteert van warmte uit plaatselijke lucht. De warmte uit de lucht gaat naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie converteert de buitenlucht van 5 graden naar warm water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp nuttigt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem transformeert dit naar praktische warmte voor het opwarmen van je huis en gebruikswater. Het systeem kan twee dingen doen: warmte in de herfst en winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Zuid-Beijerland kan veel geld kosten. Goed nieuws, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op jouw huidige cv-ketel. Niet al te duur, en zonder problemen te installeren. Tevens verminder jij de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaart men op maandelijkse energielasten. De inkoopprijs ligt tussen de €3500 t/m €6900. Geholpen door de interessante ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Hegebeintum afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Hedendaags kan dit niet bij alle bedrijven. In het bijzonder aanbieders als Eneco, Engie, Powerpeers, Van de Bron, Greenchoice, Pure Energie zijn hierin gespecialiseerd. Via jullie adresgegevens tref jij probleemloos welke groene stroom aanbieders in Zuid-Beijerland beschikbaar zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Wat jij moet doen: je huidige levering beëindigen en daarna een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom vereist geen aanpassingen in de meterkast. Jouw volgende energiemaatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer aanlokkelijk. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Zuid-Beijerland aantrekkelijker in verhouding tot de introductieprijs. Er zijn behoorlijk wat mensen die daardoor oversluiten naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Aan de hand van onze groene energie vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van verschillende contracten tref je bijgaand enkele contracten. Belangrijk: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. Door middel van de duurzame energie checker vergelijk je spoedig welke maatschappijen “schoon” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Zuid-Beijerland vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en kortingsacties voor elektriciteit en gas.