Loading...

Groene stroom Schagerbrug Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we met milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals biomassa, zon, wind, waterkracht, bodemwarmte. Meer daarover vind je via populaire alternatieve energiebronnen in juli 2024. Vele malen duurzamer dan grijze stroom dat wordt gecreëerd aan de hand van fossiele brandstoffen zoals aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. Met behulp van de duurzame energie check kun je moeiteloos alle groene energieleveranciers in Schagerbrug vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Raadpleeg hiervoor het stukje over energieneutraal wonen in Schagerbrug en check de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huishoudens en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom via zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Overweeg jij een pakket met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij gaat voor hernieuwbare energie bevorder je de productie van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaliter nauwelijks duurder dan grijze elektra.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan interessant zijn. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Schagerbrug

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Schagerbrug vergelijken (juli 2024)? Gebruik onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna check je de relevante groene energiemaatschappijen. Is groene stroom / energie duurder i.v.m. grijze elektriciteit? Gelukkig is dat niet waar! Middels subsidies voor groene stroom en forse welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene stroom aantrekkelijker dan ooit. Snel groene stroom in Schagerbrug vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra schommelen per woonplaats in Noord-Holland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en stroom).
 3. Heb je zonnepanelen? Verreken dit dan direct.
 4. Check het kopje “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonne-energie.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het abonnement dat je wensen dekt. Bijvoorbeeld het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: prijzen vergelijken van Vandebron.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als onder andere bodem, zon, aarde, water, bio zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en het effect van CO-2 blijft beperkt. Vergeet niet, dit type alternatieve energie raakt nooit op. Dit in tegenstelling tot aardgas, petroleum, aardolie, kolen (grijze elektra). Het toepassen van alle fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Streef jij naar een beter milieu? Ontdek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Haarlo vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het CO-2 effect blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Switch naar een energieaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of kies voor een collectieve windmolen zoals De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Schagerbrug

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie die oneindig gebruikt kan worden. Ontdek zelf de voordelen van zonnestroom, en bestel zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene energie checker de duurzame “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa energie kent z’n oorsprong in het branden / vergissen van organische dingen als groente-, fruit- en tuinafval. Hier komt warmte uit voort. De oorsprong van de biomassa is doorgaans twijfelachtig. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Schagen.

groene-stroom-schagerbrug

Een energieneutrale woning in Schagerbrug rond juli 2024

Middels Groenestroomaanbieding.nl detecteer je nuttige details over groene stroom Schagerbrug. Alleen, waarom stroom afnemen, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een huis met een lage of geen energiekosten betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Schagerbrug wil natuurlijk iedereen. Dit soort huizen implementeer je op basis van 3 factoren:

 • Jouw appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Elektra en gas afname zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je verbruikt zelfstandig producten.

De consumptie van elektriciteit beperken is te realiseren door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op je verbruik. Voorbeelden zijn “let op het energielabel” en een teil gebruiken voor de afwas. Het genereren van stroom gaat middels zonnepanelen, een (zonne) boiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. In het najaar en winter koop je stroom in bij het energiemaatschappij. Evenwel, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever jij terug aan het net (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de “gewone” gasgestookte ketel (zoals Remeha, AWB, Vaillant, Atag of Intergas) niet langer toegestaan. De klassieke cv-ketel mag je dan slechts omruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron (warmte) ventilatielucht net voor het naar buiten wordt gestuurd. De energie die dat genereert komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en warm water (keuken / badkamer). We spreken dus over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een airco-achtig apparaat) onttrekt de warmte uit de lucht buiten. Deze warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem onttrekt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het vernuftige systeem vormt dit om naar naar geschikte warmte voor de vloerverwarming van jouw appartement en kraanwater. Het apparaat kan twee dingen doen: verwarmen in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Schagerbrug kan veel geld kosten. Echter, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. Niet al te duur, en gemakkelijk te plaatsen. Trouwens, ook verlagen jullie de uitstoot van CO2 en bespaar jij op maandelijkse energielasten. De aanschafprijs varieert tussen de €3500 en €6600. Geholpen door de toe te passen ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Bergharen afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Op dit moment is dat geen optie bij alle maatschappijen. In het bijzonder partijen zoals Engie, Qurrent, Powerpeers, Eneco, Van de Bron, Pure Energie verzorgen dit voor je. Door te adres te gebruiken lees je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Schagerbrug voorhanden zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is erg simpel. Wat jij moet doen: jullie actuele levering ontbinden en daaropvolgend een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen benodigt geen aanpassingen aan de woning. De toekomstige maatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best goed. Op het moment zijn prijzen van groene energie Schagerbrug aantrekkelijker dan de beginperiode. We zien meer en meer families op basis daarvan kiezen voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Dankzij onze groene stroom vergeljker check je ’t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een impressie te geven van verschillende contracten ontdek je hieronder vaak bestelde stroompakketten. Info: daartussen vind je ook enkele aanbieders van grijze gas en stroom. Op basis van de duurzame energie checker achterhaal je simpelweg welke van deze contracten “groen” zijn.

Actuele contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen Schagerbrug vergelijken Vergelijk de beste groene energiemaatschappijen en kortingen voor gas en stroom.