Loading...

Groene stroom Bergharen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op middels schone, duurzame bronnen zoals aardwarmte, waterkracht, wind, bodemwarmte, biomassa. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in september 2022. Dit is beduidend duurzamer als je het afzet tegen grijze elektriciteit dat tot stand komt door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aantal leveranciers van echte groene energie is enorm toegenomen. Op basis van de duurzame energie checker kun je onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Bergharen vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Bekijk direct de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Bergharen of doorzoek de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Verrassend veel gezinnen en ZZP’ers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op geholpen door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Wanneer je overstapt naar hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is doorgaans niet duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren is zeker mogelijk. We spreken hier over “salderen”, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Bergharen

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Bergharen vergelijken (september 2022)? Open dan onze energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. In de volgende stap bekijk je alle groene stroom aanbieders. Is groene stroom prijziger dan grijze elektra? Helemaal niet! Middels subsidieregelingen en aantrekkelijke welkomstpremies en acties is overstappen naar groene energie een goed idee. Snel groene stroom in Bergharen vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Voer je woonplaats in (de actuele tarieven verschillen per regio in Gelderland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (stroom & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Ga naar het onderwerp “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het contract met de beste voorwaarden. Kies meteen voor het voordeligste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: overstapbonus Allure Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals zonne-energie, waterkracht, windenergie, aardwarmte, biomassa vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot blijft beperkt. Bovendien, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Dit in tegenstelling tot kolen, petroleum, aardolie, aardgas (vuile elektriciteit). De verbranding van deze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een milieuvriendelijk Nederland? Lees dan over de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Ook interessant: groene energie Ouderkerk aan den IJssel vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. De CO-2 uitstoot is minimaal. Interesse in windenergie? Selecteer een maatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een winddeel van bijvoorbeeld De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Bergharen

Zonnestroom is een duurzame bron die oneindig gebruikt kan worden. Ontdek zelf de voordelen van zonnekracht, en installeer zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de variant “zonne-energie”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Biomassa energie wordt geproduceerd door het verbranden van organische dingen als groente-, fruit- en tuinafval. Hier komt warmte uit voort. De oorsprong van de biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Wijchen.

groene-stroom-bergharen

Een energieneutrale woning in Bergharen rond september 2022

Via deze webpagina bekijk je uitgebreide info over groene stroom Bergharen. Interessant, waarom nog elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een appartement met een lage of geen energierekening classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Bergharen wil natuurlijk iedereen. Een woning als dat kan jij bereiken aan de hand van drie aspecten:

 • Je woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Elektra en gas afname onder controle krijgen.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

Het gebruik van elektra minimaliseren is te realiseren door te kiezen voor producten met A++ label en actief te letten op stroom. Bijvoorbeeld “meer truien en dekens gebruiken” en niet een te grote pan gebruiken. De productie van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonne-boiler of een warmtepomp installatie. In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij je energie-aanbieder. Desondanks, als het warm is kan je stroom terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de klassieke cv-ketel (van Atag, AWB, Intergas, Nefit of Vaillant) verbannen. De huidige cv-ketel mag je dan slechts inruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Is het een optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de verschillende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van (warmte) ventilatielucht net voor het naar buiten wordt gestuurd. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. Je ketel verwerkt deze warmte voor het verwarmen van de woning en voor het efficiënt opwarmen van water. Dit noemen we ook een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) benut de energie uit de buitenlucht. De warmte uit de lucht vindt zijn weg naar de warmtepomp in de woning. De warmtepomp converteert de buitenlucht van 5 graden naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat zet dit om naar naar bruikbare warmte voor de vloerverwarming van je woning en kraanwater. Het apparaat kan twee dingen doen: verwarming in de koude maanden, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Bergharen kan duur uitvallen. Goed om te weten, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op de HR-ketel. Goedkoop, en probleemloos toe te passen. Tevens verlagen jullie de bijdrage aan het broeikaseffect en kan jij besparen op stroomkosten. De investering varieert tussen de €3400 tot +/- €7500. Via de aantrekkelijk ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Nu ook online: groene stroom in Knegsel afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Tegenwoordig is dat geen optie bij alle leveranciers. Vooral partijen als Van de Bron, Eneco, Pure Energie, Engie, Powerpeers, Greenchoice focussen hierop. Door je postcode in te vullen spot jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Bergharen actief zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is een eitje. Wat jij moet doen: jullie bestaande levering stopzetten en daarna een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom behoeft geen verdere woningaanpassingen. De nieuwe leverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker goed. Momenteel zijn prijzen van groene energie Bergharen fors lager in vergelijking met de introductieprijs. Er zijn behoorlijk wat mensen die mede hierdoor neigen naar deze vorm van schone energie. Door middel van de groene energie checker reken je ’t zelf uit.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een impressie te geven van verschillende energiecontracten tref je bijgaand vaak bestelde stroom abonnementen. Kanttekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Middels de groene stroom vergelijker zie je zonder problemen welke pakketten “schoon” zijn.

Actuele contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar

Energieprijzen Bergharen vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor gas en elektriciteit.