Loading...

Groene stroom Frieschepalen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op middels milieubewuste, onuitputbare bronnen als zon, waterkracht, wind, bodemwarmte, biomassa. Lees ook het kopje over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2022. Dit is beduidend beter voor het milieu wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt gegenereerd d.m.v. fossiele brandstoffen als aardolie, aardgas of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aanbod met echte groene energie wordt alsmaar beter. Middels onze groene stroom checker kan jij vandaag nog alle groene energieleveranciers in Frieschepalen vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Check daarvoor het stukje over energieneutraal wonen in Frieschepalen en overweeg de populaire ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer huishoudens en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Op het moment dat je de keuze maakt voor hernieuwbare energie bevorder je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter amper duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeker mogelijk. We noemen dat salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Frieschepalen

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Frieschepalen vergelijken (december 2022)? Begin direct met de groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daaropvolgend detecteer je de beste groene stroom maatschappijen. Is groene energie kostbaarder dan normale stroom? Dit is niet het geval! Met behulp van subsidies vanuit de overheid en hoge welkomstpremies is overstappen naar groene energie aantrekkelijker dan ooit. Direct groene stroom in Frieschepalen vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra schommelen per regio in Friesland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Check de optie “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windturbines of zonne-energie.
 6. Selecteer of je schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Ga voor het voorstel dat bij jou past. Selecteer direct het meest betaalbare pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: opzeggen Stedin.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld aardwarmte, windenergie, biomassa, waterkracht, bodemwarmte zijn niet zo luchtvervuilend en het effect van CO-2 zijn heel minimaal. Bovendien, deze vorm van alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is wel wat anders dan steenkool, aardolie, petroleum, aardgas (grijze elektra). Het huidige verbranden van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een milieuvriendelijk Nederland? Check snel de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Lees nu verder over groene energie Tubbergen vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. De CO-2 uitstoot is 50 keer lager dan grijze stroom. Switchen naar windenergie? Switch naar een energiemaatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of kies voor een gezamenlijk windmolenproject als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Frieschepalen

Zonnestroom is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Ervaar de kracht van de mogelijkheden van onze zon, en neem zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene energie vergelijker de milieuvriendelijke “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organische materialen als mest en maïs. Dit genereert warme lucht. De samenstelling van biomassa is ontransparant. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Opsterland.

groene-stroom-frieschepalen

Een energieneutrale woning in Frieschepalen rond december 2022

Met behulp van deze pagina detecteer je praktische uitleg over groene stroom Frieschepalen. Maar, waarom eigenlijk betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een woning met een beperkte of geen energierekening classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Frieschepalen wint aan interesse. Zo’n huis bewerkstellig je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie woning voorzien van goede isolatie.
 • De energieconsumptie minimaal houden.
 • De energie die je verbruikt lokaal opwekken.

Het verbruik van energie laag houden is mogelijk door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. Veel gehoord is “beperkt elektrisch bijverwarmen” en geen bewegende screensaver gebruiken op je computer. Energie opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (zonne) boiler of een warmtepompsysteem. In het najaar en winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij je energiemaatschappij. Alleen, als de zon schijnt lever jij terug aan het net (salderen). Uiteindelijk spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de ouderwetse CV-ketel op gas (van bijv. Intergas, Vaillant, Remeha, Atag of Nefit) niet langer toegestaan. De “gewone” cv-ketel mag je dan uitsluitend inruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride oplossing is de opvolger van de CV. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de verschillende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van de warmte uit de afvoer-ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt vervoerd. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het verwarmen van de woning en warm water dat je kunt gebruiken. Technisch gezien een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (met een soort ventilator) onttrekt de warmte uit de omgevingslucht. De opgevangen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie converteert de buitenlucht van 5 graden naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp nuttigt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De installatie verwerkt dit naar geschikte warmte voor het verwarmen van je appartement en het tapwater. Het product kent 2 toepassingen: verwarming in de koude maanden, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Frieschepalen kan veel geld kosten. Gelukkig, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de gasgestookte ketel. Het is betaalbaar en simpel te installeren. Tevens reduceer je schadelijke CO2 effecten en bezuinig je op maandelijkse energielasten. De kostprijs ligt zo tussen de €3200 en €7100. Met behulp van de toepasbare ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Oeffelt afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle aanbieders. Juist leveranciers als Pure Energie, Eneco, Van de Bron, Engie, Qurrent, Powerpeers zijn hierin gespecialiseerd. Op basis van je postcode zie jij zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Frieschepalen actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is een eitje. Wat je moet doen is: je actuele contract annulerenen natuurlijk een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom behoeft geen complexe acties. Jouw aanstaande leverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend goed. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Frieschepalen aantrekkelijker in vergelijking met de introductieprijs. We zien meer en meer gezinnen die oversluiten naar deze vorm van schone energie. Dankzij onze “groene” vergelijker reken je ’t zelf uit.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een gevoel te geven van diverse pakketten tref je hieronder de meest populaire energiecontracten. Info: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Door de duurzame energie check vergelijk je onmiddellijk welke leveranciers milieuvriendelijk zijn.

Populaire contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Frieschepalen vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor elektra en gas.