Loading...

Groene stroom Tubbergen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand met behulp van milieuvriendelijke, stabiele bronnen als aardwarmte, biomassa, wind, waterkracht, bodemwarmte. Of lees direct meer over erkende alternatieve energiebronnen in juli 2021. Het is veel beter voor het milieu wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt geproduceerd op basis van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardolie of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. D.m.v. de duurzame energie checker kan je ogenblikkelijk alle groene energieleveranciers in Tubbergen vergelijken. Streven jullie ook naar 0 op de meter? Zie ook onze toelichting op energieneutraal wonen in Tubbergen en check de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en ZZP’ers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op middels zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Denk jij na over een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie vergroot je verdere uitbreiding van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld niet duurder dan grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeker mogelijk. We spreken hier over “salderen”, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Tubbergen

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Tubbergen vergelijken (juli 2021)? Ga aan de slag met de energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens ontdek je de meest relevante groene leveranciers. Is groene energie prijziger dan grijze energie? Helemaal niet! Dankzij subsidies voor groene stroom en interessante welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer interessant. Direct groene stroom in Tubbergen vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra zijn afhankelijk van regio in Overijssel).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektra).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Check het filter “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld windmolens of zonnestroom uit NL.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het abonnement wat je interessant vindt. Bijvoorbeeld het voordeligste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: vergelijk Coteq Netbeheer.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. windenergie, bodemwarmte, zonne-energie, biomassa, waterkracht vervuilen de lucht nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. En wat je niet mag vergeten, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Totaal niet te vergelijken met kolen, petroleum, aardolie, steenkool (vuile elektriciteit). Het gebruik van fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een schonere lucht? Lees dan over de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2021. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Jutrijp vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het effect van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Stap over naar een leverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of schrijf je in voor een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Tubbergen

Zonnestroom is een schone energiebron die nooit opraakt. Kies ook voor zonne energie, en neem boilers en zonnepanelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in de vergelijkingstool de mogelijkheid “zonne-energie”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Biomassa energie komt tot stand door de verbranding / gassing van organische stoffen als mest en maïs. Dit produceert warmte. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor ons verwarmingssysteem. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Tubbergen.

groene-stroom-tubbergen

Een energieneutrale woning in Tubbergen rond juli 2021

Door middel van deze webpagina bekijk je praktische uitleg over groene stroom Tubbergen. Alleen, waarom betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een woning met een bescheiden of geen energierekening markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Tubbergen wint aan interesse. Zo’n huis verwezenlijk jij aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Elektra en gas afname onder controle krijgen.
 • De energie die je consumeert zelf opwekken.

De energieconsumptie verminderen is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op jullie gebruik. O.a. “haal opladers uit het stopcontact” en je cv-pomp een stuk lager zetten. Het zelf opwekken van stroom doe je met zonnecellen, een boiler of uiteraard een warmtepomp. In koude periodes heb je wel stroom nodig van een maatschappij. Aan de andere kant, als je te veel opwekt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de klassieke gasgestookte ketel (zoals Nefit, Intergas, Remeha, AWB of Vaillant) niet meer toegestaan. De huidige mono cv-ketel mag je dan slechts omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Zit je eraan te denken: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt de afgevoerde warme ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt geventileerd. Deze warmte wordt geleid naar de cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het opwarmen van je huis en warm water dat je kunt gebruiken. Dit noemen we ook een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort airco) benut de energie uit de lucht buiten. De warmte uit de lucht vindt zijn weg naar de warmtepomp binnen in huis. Het apparaat transformeert de koude lucht naar warm water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem haalt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De installatie transformeert dit naar toepasbare warmte voor de vloerverwarming van je woning en water om te gebruiken. Het apparaat kan twee dingen doen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Tubbergen kan duur uitvallen. Maar, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en zonder problemen toe te passen. Trouwens, ook minimaliseer jij de CO-2 uitstoot en bespaar jij op stroomkosten. Het tarief ligt tussen de €4200 t/m €7000. Dankzij de huidige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Start nu ook met groene stroom in Diphoorn afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. In het bijzonder maatschappijen als Van de Bron, Qurrent, Eneco, Powerpeers, Greenchoice, Pure Energie zijn hierin gespecialiseerd. Door je postcode in te vullen tref jij onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Tubbergen voorhanden zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is erg simpel. Wat je moet doen is: je lopende pakket ontbinden en hierna een groen energie abonnement uitzoeken. Op groene stroom overstappen vergt geen aanpassingen in de meterkast. De toekomstige leverancier handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best interessant. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Tubbergen aantrekkelijker dan jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat gezinnen die om deze reden kiezen voor dit milieuvriendelijke alternatief. Op basis van onze “groene” vergelijker check je ‘t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van enkele energie-abonnementen ontdek je onderstaand veel gekozen pakketten. Voetnoot: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Geholpen door de duurzame energie checker vergelijk je à la minute welke maatschappijen “groen” zijn.

Geldige contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Tubbergen vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en kortingsacties voor elektriciteit en gas.