Loading...

Groene stroom Jutrijp Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand met niet vervuilende, stabiele bronnen als waterkracht, bodemwarmte, zon, biomassa, wind. Meer daarover vind je via populaire alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is significant milieuvriendelijker als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt opgewekt op basis van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, steenkool of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland wordt alsmaar beter. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker kunnen jullie moeiteloos alle groene energieleveranciers in Jutrijp vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Scroll meteen naar onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Jutrijp of doorzoek de populaire duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Verrassend veel families en bedrijven kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Als je de keuze maakt voor hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal amper duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren kan natuurlijk ook. We hebben het dan over salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Jutrijp

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Jutrijp vergelijken (december 2023)? Start met onze energievergelijker! Vul jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien detecteer je de meest relevante groene energieleveranciers. Is groene stroom kostbaarder i.v.m. grijze energie? Helemaal niet! Aan de hand van subsidies voor groene stroom en royale cash-back acties is het overstappen naar duurzame energie een goed idee. Snel groene stroom in Jutrijp vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra verschillen per woonplaats in Friesland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektra).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Gebruik het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan Nederlandse windparken of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je weet dan zeker dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het pakket met de beste voorwaarden. Ga voor een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: DELTA aanbieding.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere wind, aarde, zon, water, bio vervuilen de lucht nauwelijks en de uitstoot van CO2 is minimaal. Het mooiste is, deze vorm van alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is wel wat anders dan petroleum, kolen, aardolie, aardgas (vuile energie). Het gebruik van alle fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een schonere lucht? Doorzoek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Zorgvlied vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op op een hele verantwoorde manier. Het broeikaseffect blijft zeer beperkt. Overstappen naar windenergie? Selecteer een energieleverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Jutrijp

Onze zon is een vorm van hernieuwbare energie die onuitputtelijk is. Stap ook over naar zonnekracht, en bestel boilers en zonnepanelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene stroom checker de filter “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle duurzame energie. Biomassa-energie wordt gemaakt door het verbranden van organisch afval zoals etensresten. Dit produceert warmte. De oorsprong van de biomassa is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit wenden we aan voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Daarnaast kennen we stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Súdwest-Fryslân.

groene-stroom-jutrijp

Een energieneutrale woning in Jutrijp rond december 2023

Door middel van onze website vind je bruikbare uitleg over groene stroom Jutrijp. De vraag is, waarom een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met een bescheiden of geen energienota kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Jutrijp wint aan interesse. Zo’n huis implementeer je via het volgende model:

 • Jullie woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het verbruik van energie verminderen.
 • De stroom die je verbruikt opwekking middels panelen.

De elektra consumptie stabiliseren is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op energie. Bijvoorbeeld “de verwarming omlaag doen” en je eten in de koelkast laten ontdooien. Energie opwekken doe je met zonnecellen, een zonne-boiler plus een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen koop je stroom in bij een energiebedrijf. Daartegenover, wanneer je overhoud kun jij (energie) terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de traditionele hr-ketel (Remeha, Nefit, AWB, Vaillant of Atag) verbannen. De “oude” verwarmingsketel mag je dan slechts vervangen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van de warmte uit de afvoer-ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor de centrale verwarming en warm water (keuken / badkamer). Het is dus een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) onttrekt de energie uit lokale luchtstromen. De onttrokken warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp binnen in huis. De installatie zet de koude lucht om in naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant nuttigt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem vormt dit om naar naar bruikbare warmte voor de centrale verwarming van jullie appartement en gebruikswater. Het apparaat werkt 2 kanten op: verwarmen in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Jutrijp kan duur uitvallen. Gelukkig, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. Het is betaalbaar en probleemloos toe te passen. Overigens verminder jij de uitstoot van CO2 en kan je bezuinigen op kosten van energie. De inkoopprijs ligt zo tussen de €2600 en €7300. Mede door de geldige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Start nu ook met groene stroom in Sint Jansklooster afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle maatschappijen. Met name partijen zoals Engie, Pure Energie, Greenchoice, Powerpeers, Eneco, Qurrent maken dit mogelijk. Op basis van je postcode ontdek jij binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Jutrijp actief zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is heel eenvoudig. Wat jij moet doen: je actuele contract annulerenen daarna een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom benodigt geen verdere actie van jou kant. De volgende energieleverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg aanlokkelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Jutrijp fors lager in verhouding tot de introductieprijs. We horen van veel families op basis daarvan oversluiten naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Met behulp van onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een voorbeeld te geven van enkele energiepakketten ontdek je hierna de meest populaire stroom abonnementen. Let op: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. Met behulp van de duurzame energie checker bekijk je snel welke abonnementen echt milieuvriendelijk zijn.

Actuele contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen Jutrijp vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor gas en elektra.