Loading...

Groene stroom Sint Jansklooster Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door middel van milieubewuste, onuitputtelijke bronnen zoals bodemwarmte, biomassa, aardwarmte, waterkracht, zon. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is significant duurzamer wanneer je het vergelijkt met grijze elektra dat wordt gecreëerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardgas of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland begint steeds serieuzer te worden. Aan de hand van onze groene energie check kunnen jullie zonder problemen alle groene energieleveranciers in Sint Jansklooster vergelijken. Streef jij naar geen gasververbruik meer? Bekijk direct het stukje over energieneutraal wonen in Sint Jansklooster of doorzoek de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huishoudens en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij een pakket met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Als je kiest voor hernieuwbare energie vergroot je innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is standaard verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze “vuile” stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan interessant zijn. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Sint Jansklooster

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Sint Jansklooster vergelijken (december 2022)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Daarna vergelijk je de meest relevante groene energieleveranciers. Is groene energie / stroom kostbaarder i.v.m. grijze elektriciteit? Dit is niet het geval! Via subsidieregelingen en forse welkomstpremies en acties is het overstappen naar duurzame energie aantrekkelijker dan ooit. Vandaag nog groene stroom in Sint Jansklooster vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van groene stroom schommelen per woonplaats in Overijssel).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Verreken dit dan direct.
 4. Klik op de keuze “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Je kunt denken aan windmolens of zonneweides.
 6. Kies of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het abonnement dat in jullie behoeftes voorziet. Kies meteen voor het voordeligste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: energie via Innova Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als water, bodem, aarde, zon, wind zijn niet zo luchtvervuilend en het effect van CO-2 is nauwelijks aanwezig. Bovendien, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met aardolie, aardgas, steenkool, petroleum (vuile stroom). De verwerking van alle fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een schonere wereld? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Vind alles uit over groene energie Heeswijk-Dinther vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Stap over naar een energieaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of schrijf je in voor een wind-energieproject (collectief) als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Sint Jansklooster

Zonnestroom is een duurzame bron waar we in de toekomst van profiteren. Ervaar de kracht van zonne energie, en investeer in boilers en zonnepanelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in de groene stroom vergelijker de optie “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie levert ruim 55% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie vanuit biomassa kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organische stoffen als tuinbouwafval. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa is ontransparant. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor het verwarmen van woningen. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Steenwijkerland.

groene-stroom-sint-jansklooster

Een energieneutrale woning in Sint Jansklooster rond december 2022

Met deze webpagina detecteer je handige toelichting op groene stroom Sint Jansklooster. De vraag is, waarom elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met een lage of geen energiekosten markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Sint Jansklooster wil natuurlijk iedereen. Een woning als dat verwezenlijk jij op basis van 3 factoren:

 • Jouw appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Het verbruik van energie verlagen.
 • De stroom die je verbruikt opwekking middels panelen.

De elektra consumptie verlagen doe je door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op jullie gebruik. Veel gehoord is “de verwarming omlaag doen” en kies voor een hotfill-wasmachine. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is zul je elektriciteit inkopen bij een aanbieder. Desondanks, als de zon schijnt kan je stroom terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de oude en vertrouwde verwarmingsketel (als Atag, Vaillant, Intergas, Remeha of Nefit) verboden. De “gewone” CV-ketel op gas mag je dan uitsluitend omruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden als opvolgers gezien. Overweeg jij de optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut (warmte) ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte wordt gebruik door de CV-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het aansturen van de verwarming en voor warm tapwater. Eigenlijk een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een speciale buitenventilator) nuttigt warmte uit omgevingslucht. Deze warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie zet de koude lucht om in naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het systeem converteert dit naar geschikte warmte voor de opwarming van jouw huis en douchewater. Het product werkt 2 kanten op: verwarmen in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Sint Jansklooster is prijzig. Goed om te weten, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en eenvoudig te installeren. Trouwens, ook reduceer je de CO-2 uitstoot en bespaart men op energielasten. Het tarief schommelt tussen €2500 en €7400. Mede door de toe te passen ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Boschoord afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle aanbieders. Met name leveranciers als Engie, Van de Bron, Eneco, Qurrent, Greenchoice, Powerpeers focussen hierop. Wanneer je jouw postcode invoert check jij onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Sint Jansklooster actief zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is kinderspel. De bedoeling is: je huidige pakket beëindigen en uiteraard een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom behoeft geen verdere woningaanpassingen. Jouw volgende leverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weaanlokkelijk. Momenteel zijn prijzen van groene energie Sint Jansklooster flink lager dan de beginperiode. Er zijn steeds meer families die om deze reden overstappen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Middels de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een indruk te geven van diverse pakketten vergelijk je hieronder vaak bestelde stroompakketten. Update: hiertussen zitten ook een aantal aanbieders van grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie check zie je ogenblikkelijk welke van deze contracten milieuvriendelijk zijn.

Huidige contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Sint Jansklooster vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en contracten voor elektriciteit en gas.