Loading...

Groene stroom Heeswijk-Dinther Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op op basis van milieubewuste, stabiele bronnen als zon, wind, bodemwarmte, waterkracht, aardwarmte. Lees ook het kopje over top-4 alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is veel beter voor het milieu dan grijze elektra dat wordt gefabriceerd via fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, aardgas of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aantal leveranciers van echte groene energie wordt steeds beter. Door middel van de groene stroom vergelijker kun je gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Heeswijk-Dinther vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Raadpleeg hiervoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Heeswijk-Dinther of bekijk de populaire duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Verrassend veel woningeigenaren en ZZP’ers switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom middels zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Interesse in een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Op het moment dat je switcht naar hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is in de regel net zo goedkoop als grijze stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Heeswijk-Dinther

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Heeswijk-Dinther vergelijken (december 2023)? Start met onze groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan vind je alle beschikbare groene stroomleveranciers. Is groene energie / stroom duurder dan grijze stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Via subsidies vanuit de overheid en hoge welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene stroom zeer aantrekkelijk. Nu groene stroom in Heeswijk-Dinther vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Voer je woonplaats in (tarieven variëren per woongebied in Noord-Brabant).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektriciteit).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Breng dat in mindering.
 4. Check het kopje “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijv. specifiek stroom van windturbines of zonneweides.
 6. Selecteer of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het abonnement dat je wensen dekt. Dat kan zijn het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Oxxio contract december 2023.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. wind, aarde, water, bodem, bio zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de uitstoot van CO2 is minimaal. Daarbij komt, dit type alternatieve energie is niet uitputbaar. Heel anders i.v.m. aardolie, steenkool, petroleum, kolen (vuile elektriciteit). De verwerking van fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Zet jij je in voor een schonere lucht? Ontdek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Vind alles uit over groene energie Wehe-den Hoorn vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Overstappen naar windenergie? Switch naar een energiemaatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of schrijf je in voor een collectieve windmolen zoals De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Heeswijk-Dinther

De zon is een schone energiebron die onuitputtelijk is. Ervaar de kracht van zonnestroom, en investeer in boilers en zonnepanelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in de vergelijkingstool de milieuvriendelijke “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie levert ruim 55% van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organische materialen als tuinbouwafval. Hiermee genereert men warmte. De oorsprong van de biomassa is vaak onduidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit zetten we in voor ons verwarmingssysteem. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Bernheze.

groene-stroom-heeswijk-dinther

Een energieneutrale woning in Heeswijk-Dinther rond december 2023

Via deze webpagina vergelijk je alle informatie over groene stroom Heeswijk-Dinther. Interessant, waarom eigenlijk betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met een verwaarloosbare of geen energienota betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Heeswijk-Dinther is een wens van vele. Een woning als dat verwezenlijk jij door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het afnemen van energie verlagen.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

Het verbruik van elektra verlagen is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en actief te letten op stroom. O.a. “nemen van ledverlichting” en een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden. Energie opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een boiler of uiteraard een warmtepomp installatie. In koude periodes zul je elektriciteit inkopen bij jullie leverancier. Intussen, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “gewone” hr-ketel (Intergas, Remeha, Nefit, AWB of Atag) uitgesloten. De “oude” cv-ketel mag je dan alleen nog maar omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over het lijstje hieronder met de installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de afgevoerde warme ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het aansturen van de verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. In dit geval hebben we het over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) onttrekt de energie uit de lucht buiten. Deze warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet gebruikswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie profiteert van energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp zet dit om naar naar geschikte warmte voor het verwarmen van je appartement en gebruikswater. Het systeem heeft 2 functies: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Heeswijk-Dinther vergt een hele investering. Echter, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en gemakkelijk toe te passen. Tevens beperk je de uitstoot van CO2 en kan jij besparen op de energierekening. De inkoopprijs varieert tussen de €2400 tot €7200. Mede door de ruime ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Raalte afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Juist organisaties zoals Engie, Qurrent, Greenchoice, Van de Bron, Eneco, Pure Energie bieden deze service. Via jullie adresgegevens spot je à la minute welke groene stroom aanbieders in Heeswijk-Dinther beschikbaar zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Wat je moet doen is: je bestaande levering stopzetten en natuurlijk een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vraagt niet om verdere actie van jou kant. Jullie aanstaande leverancier handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer uitnodigend. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Heeswijk-Dinther een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat families die kiezen voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door middel van onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van huidige energie-abonnementen vind je in het overzicht hieronder veel gekozen abonnementen. Let op: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Dankzij de duurzame energie checker vergelijk je eenvoudig welke maatschappijen milieuvriendelijk zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Heeswijk-Dinther vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en welkomstacties voor elektra en gas.