Loading...

Groene stroom Wehe-den Hoorn Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met reine, onuitputbare bronnen als waterkracht, aardwarmte, biomassa, bodemwarmte, zon. Of lees direct meer over populaire alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is een stuk milieuvriendelijker in vergelijking met grijze elektra dat wordt gefabriceerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? De keuze m.b.t. echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. D.m.v. onze groene stroom checker kun jij moeiteloos alle groene energieleveranciers in Wehe-den Hoorn vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Spring dan direct naar het stukje over energieneutraal wonen in Wehe-den Hoorn of bekijk de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huizeneigenaren en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Denk jij na over een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij gaat voor hernieuwbare energie vergroot je de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk amper duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is een optie. In de volksmond heet dat ‘salderen’, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Wehe-den Hoorn

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Wehe-den Hoorn vergelijken (december 2023)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daarna vind je alle beschikbare groene stroom maatschappijen. Is groene energie duurder i.v.m. grijze elektriciteit? Gelukkig is dat niet waar! Dankzij subsidieregelingen en interessante welkomstbonussen is het overstappen naar duurzame energie beslist aan te raden. Nu groene stroom in Wehe-den Hoorn vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (de actuele tarieven verschillen per regio in Groningen).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektra).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Breng dat in mindering.
 4. Zoek het onderwerp “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Dit kan zijn windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het pakket dat je wensen dekt. Kies meteen voor het meest aantrekkelijk geprijsde energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: maandelijkse kosten Pure Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijv. bodem, wind, water, aarde, bio vervuilen de lucht nauwelijks en de CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Daarnaast, deze vorm van alternatieve energie is niet uitputbaar. Heel anders i.v.m. kolen, petroleum, aardolie, aardgas (grijze elektriciteit). De verbranding van fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een prettig leefklimaat? Doorzoek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Mensen zochten ook naar: groene energie Lippenhuizen vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het CO-2 effect is 50 keer lager dan grijze stroom. Interesse in windenergie? Stap over naar een stroomaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Wehe-den Hoorn

Zonne-energie is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van energie van de zon, en investeer in zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in de vergelijkingstool de variant “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa levert ruim 55% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa-energie komt tot stand door de verbranding / gassing van organisch afval zoals tuinbouwafval. Hiermee genereert men warmte. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), we noemen dat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente De Marne.

groene-stroom-wehe-den-hoorn

Een energieneutrale woning in Wehe-den Hoorn rond december 2023

Aan de hand van deze webpagina ontdek je uitgebreide informatie over groene stroom Wehe-den Hoorn. Interessant, hoezo betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een bescheiden of geen energiekosten kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Wehe-den Hoorn is onderwerp van gesprek. Zo’n huis realiseren jullie op basis van 3 factoren:

 • Je appartement voorzien van goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik verlagen.
 • De stroom die je verbruikt zelf opwekken.

Het energieverbruik beperken is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op stroom. Veel gehoord is “gebruik alleen A++ producten” en repareer je kraan als deze lekt. Zelfstandig energie-opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler of een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jouw energiemaatschappij. Daarentegen, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever jij terug aan het net (salderen). Uiteindelijk bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de klassieke mono cv-ketel (zoals o.a. AWB, Atag, Remeha, Intergas of Vaillant) uitgesloten. De “oude” gasgestookte ketel mag je dan uitsluitend omruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. Deze warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en heet tapwater (douche/bad). Feitelijk is dit een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort van airco-installatie) onttrekt de warmte uit de lucht buiten. De onttrokken warmte gaat naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De installatie converteert de buitenlucht van 5 graden naar opgewarmd water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie vormt dit om naar naar toepasbare warmte voor de opwarming van jullie woning en water om te gebruiken. Deze setup werkt 2 kanten op: verwarmen in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Wehe-den Hoorn vergt een hele investering. Maar, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op jullie gas-ketel. Niet al te duur, en simpel te plaatsen. Daarnaast minimaliseer jij schadelijke CO2 effecten en kan je bezuinigen op energienota. De kostprijs schommelt tussen €3900 t/m €6700. Met behulp van de toepasbare ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Gaast afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Vandaag de dag tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. Juist organisaties zoals Powerpeers, Pure Energie, Qurrent, Greenchoice, Engie, Van de Bron zijn hierin gespecialiseerd. Via jullie adresgegevens zie je gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Wehe-den Hoorn operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is een eitje. De bedoeling is: het huidige pakket beëindigen en daarna een groen energie abonnement uitzoeken. Op groene stroom overstappen vergt geen complexe acties. Jouw aanstaande energieaanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker schappelijk. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Wehe-den Hoorn fors lager in verhouding tot een paar jaar terug. We zien meer en meer huizeneigenaren die overstappen naar deze vorm van schone energie. Met behulp van de groene energie checker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een gevoel te geven van diverse energie-abonnementen tref je in het overzicht hieronder vaak bestelde energiepakketten. Update: daartussen vind je ook enkele aanbieders van grijze gas en stroom. D.m.v. onze groene energie check achterhaal je onmiddellijk welke van deze contracten milieuvriendelijk zijn.

Geldige contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Wehe-den Hoorn vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energie-aanbieders en deals voor gas en elektra.