Loading...

Groene stroom Lippenhuizen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand d.m.v. milieuvriendelijke, toekomstbestendige bronnen als zon, bodemwarmte, wind, waterkracht, biomassa. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in november 2023. Het is een stuk toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze elektra dat tot stand komt door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, steenkool of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland begint steeds serieuzer te worden. Door onze groene energie check kan jij ogenblikkelijk alle groene energieleveranciers in Lippenhuizen vergelijken. Kijk je ook uit naar geen gasververbruik meer? Scroll meteen naar het stukje over energieneutraal wonen in Lippenhuizen en check de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en ZZP’ers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten als je het vergelijkt met grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Indien je overstapt naar hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van groene energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel net zo goedkoop als grijze “vuile” stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is een optie. We hebben het dan over salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Lippenhuizen

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Lippenhuizen vergelijken (november 2023)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. In de volgende stap bekijk je alle beschikbare groene energie-aanbieders. Is groene energie / stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze elektriciteit? Dat hoeft niet zo te zijn! Middels subsidies voor groene stroom en interessante welkomstpremies en acties is overstappen naar groene stroom zeer interessant. Probleemloos groene stroom in Lippenhuizen vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (tarieven variëren per woongebied in Friesland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektriciteit & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Trek dit daarvan af.
 4. Klik op de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Dit kan zijn windmolens van eigen bodem of zonne-energie.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het contract dat in jullie behoeftes voorziet. Ga voor het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Liander actietarief.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als water, zon, wind, bio, aarde zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Bovendien, deze vorm van alternatieve energie raakt nooit op. Totaal niet te vergelijken met kolen, steenkool, aardgas, aardolie (vuile energie). Het gebruik van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een beter milieu? Bekijk dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Mensen zochten ook naar: groene energie Barneveld vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het CO-2 effect blijft zeer beperkt. Gebruik maken van windenergie? Selecteer een leverancier met groene stroom van de wind. Of neem een aandeel in een gezamenlijk windmolenproject als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Lippenhuizen

Energie van de zon is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Stap ook over naar zonnekracht, en bestel zonnepanelen en zonneboilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene energie checker de optie “zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organische dingen als aardappelschillen. Dit genereert warme lucht. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit is in feite bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Opsterland.

groene-stroom-lippenhuizen

Een energieneutrale woning in Lippenhuizen rond november 2023

Op basis van deze website vergelijk je bruikbare informatie over groene stroom Lippenhuizen. Interessant, hoezo een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met nauwelijks tot geen energielasten betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Lippenhuizen wordt steeds populairder. Dit soort huizen bereiken jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je woning voorzien van goede isolatie.
 • De energieconsumptie reduceren.
 • De energie die je verbruikt zelfstandig producten.

Het verbruik van elektra laag houden doe je door te kiezen voor producten met A++ label en dagelijks te focussen op stroom. O.a. “apparaten uitschakelen” en haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt. Zelfstandig energie-opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonneboiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is zul je elektriciteit inkopen bij het maatschappij. Intussen, in de warmte maanden kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de oude en vertrouwde verwarmingsketel (als Vaillant, Intergas, AWB, Nefit of Remeha) niet meer toegestaan. De welbekende verwarmingsketel mag je dan enkel inruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de diverse type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut de warmte uit de afvoer-ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt vervoerd. De energie die dat genereert wordt gebruik door de CV-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het aansturen van de verwarming en voor warm tapwater. Installateurs spreken hier over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) onttrekt de warmte uit de omgevingslucht. Deze warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het apparaat zet de koude lucht om in naar heet gebruikswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem haalt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp zet dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor de opwarming van jouw woning en het tapwater. Deze setup kan twee dingen doen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Lippenhuizen is prijzig. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite te plaatsen. Daarnaast verminder jij de uitstoot van CO2 en kan jij besparen op maandelijkse energielasten. De prijs schommelt tussen €2300 – €6000. Met behulp van de interessante ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Tuk afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags is dat geen optie bij alle bedrijven. Juist maatschappijen zoals Pure Energie, Qurrent, Eneco, Engie, Greenchoice, Van de Bron zijn hierin gespecialiseerd. Op basis van je postcode zie jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Lippenhuizen beschikbaar zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is kinderspel. De bedoeling is: je actuele levering opzeggen en aansluitend een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vergt geen aanpassingen aan de woning. De aanstaande leverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer uitnodigend. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Lippenhuizen fors lager wanneer je dit vergelijkt met enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat mensen die daarom oversluiten naar duurzaam geproduceerde energie. D.m.v. onze groene energie vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een impressie te geven van enkele abonnementen bekijk je in het overzicht hieronder vaak bestelde stroom abonnementen. Info: je vind daarbij ook diverse acties met grijze gas en stroom. Aan de hand van onze groene stroom checker check je spoedig welke contracten daadwerkelijk milieuvriendelijk zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar

Energieprijzen Lippenhuizen vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en welkomstpremies voor elektra en gas.