Loading...

Groene stroom Barneveld Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt aan de hand van milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals zon, wind, aardwarmte, biomassa, waterkracht. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is aanmerkelijk toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze elektriciteit dat wordt gefabriceerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker kan jij gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Barneveld vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Zie ook de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Barneveld of bekijk de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel families en ondernemers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in verhouding tot grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie stimuleer je verdere uitbreiding van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren is zeker mogelijk. We noemen dat salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Barneveld

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Barneveld vergelijken (mei 2024)? Start met onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Hierna vind je alle beschikbare groene stroom bedrijven. Is groene energie hoger geprijsd dan grijze stroom? Dit is niet het geval! Met behulp van subsidies vanuit de overheid en hoge welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom zeer aantrekkelijk. Zonder problemen groene stroom in Barneveld vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra zijn afhankelijk van postcode in Gelderland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (stroom & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Breng dat in mindering.
 4. Klik op het onderwerp “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijv. specifiek stroom van windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Kies of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het contract dat in jullie behoeftes voorziet. Onder andere het goedkoopste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: voordelig tarief Stedin.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals water, zon, bio, bodem, aarde zijn niet zo luchtvervuilend en het effect van CO-2 is minimaal. Daarnaast, alternatieve energie is onuitputtelijk. Heel anders i.v.m. aardolie, aardgas, petroleum, kolen (vuile stroom). De verbranding van fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Zet jij je in voor een schonere lucht? Ontdek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Ophemert vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het effect van CO-2 blijft zeer beperkt. Gebruik maken van windenergie? Stap over naar een aanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Barneveld

Onze zon is een vorm van hernieuwbare energie waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor energie van de zon, en kies voor zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in de vergelijkingstool de filter “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa kent z’n oorsprong in de verbranding / gassing van organische dingen als tuinbouwafval. Hiermee genereert men warmte. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Barneveld.

groene-stroom-barneveld

Een energieneutrale woning in Barneveld rond mei 2024

Aan de hand van onze website check je praktische details over groene stroom Barneveld. Maar, waarom stroom afnemen, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een bescheiden of geen energiekosten markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Barneveld wil natuurlijk iedereen. Deze woningen verwezenlijk jij door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je huis zo goed mogelijk isoleren.
 • De energieconsumptie verlagen.
 • De energie die je verbruikt zelfstandig producten.

De elektra consumptie stabiliseren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op stroom. O.a. “een goede thermoskan gebruiken” en zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken. De productie van energie is eenvoudig via zonnecellen, een (zonne) boiler of een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jouw energiebedrijf. Daartegenover, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Al met al kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de klassieke mono cv-ketel (zoals o.a. Atag, Vaillant, Intergas, AWB of Remeha) uitgefaseerd. De huidige cv-ketel mag je dan uitsluitend inruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is de opvolger van de CV. Ben jij ook bezig met de kwestie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt geventileerd. De warmte uit de lucht wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het verwarmen van de woning en voor warm tapwater. Eigenlijk een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (met een soort ventilator) haalt warmte uit de buitenlucht. De warmte uit de lucht wordt geleidt naar een warmtepomp in de woning. Het apparaat converteert de buitenlucht van 5 graden naar verwarmingswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem verandert dit naar praktische warmte voor het verwarmen van jouw huis en gebruikswater. De installatie heeft 2 functies: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Barneveld is duur. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de gasgestookte ketel. Goedkoop, en zonder moeite toe te passen. Daarbij minimaliseer jij het negatieve CO2 effect en bespaart men op energienota. De aanschafprijs varieert tussen €4200 en €7000. Met behulp van de ruime ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Kaard afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Unieke organisaties als Qurrent, Powerpeers, Engie, Eneco, Pure Energie, Greenchoice zijn hierin gespecialiseerd. Wanneer je jouw postcode invoert detecteer jij simpelweg welke groene stroom aanbieders in Barneveld actief zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Het stappenplan is: je lopende contract opzeggen en vervolgens een groene leverancier kiezen. Naar groene stroom overstappen behoeft geen aanpassingen aan de woning. Jullie aanstaande leverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg goed. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Barneveld aantrekkelijker in vergelijking met de introductieprijs. We zien meer en meer mensen die om deze reden switchen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. D.m.v. de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een impressie te geven van huidige contracten vind je bijgaand enkele abonnementen. Let op: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Met behulp van de duurzame energie check detecteer je snel welke leveranciers milieuvriendelijk zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Barneveld vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en aanbiedingen voor stroom en gas.