Loading...

Groene stroom Zorgvlied Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd via reine, toekomstbestendige bronnen als bodemwarmte, waterkracht, zon, wind, biomassa. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is aanmerkelijk milieuvriendelijker dan grijze elektriciteit dat wordt gecreëerd met fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aantal aanbieders van 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. Dankzij de duurzame energie check kunnen jullie eenvoudig alle groene energieleveranciers in Zorgvlied vergelijken. Streven jullie ook naar geen gasververbruik meer? Spring dan direct naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Zorgvlied en snuffel tussen de huidige duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Verrassend veel Nederlanders en bedrijven ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in verhouding tot grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je de keuze maakt voor hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaal niet duurder dan grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeker mogelijk. We spreken hier over “salderen”, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Zorgvlied

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Zorgvlied vergelijken (mei 2024)? Begin direct met de energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), voer het geschatte verbruik in en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Daarna check je de beste groene stroom aanbieders. Is groene stroom / energie prijziger dan normale stroom? Dit valt reuze mee! Mede door subsidieregelingen en forse cash-back acties is overstappen naar groene energie zeer interessant. Gemakkelijk groene stroom in Zorgvlied vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen zijn weer anders per postcode in Drenthe).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektriciteit & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Zoek de keuze “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je schone energie wenst van eigen bodem (je weet dan zeker dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Ga voor het contract met de beste voorwaarden. Bijvoorbeeld het meest betaalbare energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: stroom van Eneco.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bodemwarmte, windenergie, biomassa, zonne-energie, waterkracht zijn niet zo luchtvervuilend en de CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Het goede nieuws is, de genoemde alternatieve energie is onuitputtelijk. Dit in tegenstelling tot aardgas, steenkool, kolen, petroleum (grijze stroom). Het toepassen van fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Zet jij je in voor een schonere wereld? Lees dan over de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Zoek ook naar groene energie Nibbixwoud vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. De CO-2 uitstoot kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Switch naar een energiemaatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een winddeel van bijvoorbeeld Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Zorgvlied

De zon is een vorm van hernieuwbare energie die oneindig gebruikt kan worden. Profiteer zelf van de mogelijkheden van onze zon, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene energie checker de duurzame “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa-energie bezorgt ons meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa wordt gemaakt door het verbranden van organische natuur resten zoals tuinbouwafval. Hiermee genereert men warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is doorgaans twijfelachtig. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor ons verwarmingssysteem. Dit kan je doen met een warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Westerveld.

groene-stroom-zorgvlied

Een energieneutrale woning in Zorgvlied rond mei 2024

Via deze webpagina ontdek je handige informatie over groene stroom Zorgvlied. Alleen, hoezo betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een beperkte of geen energielasten markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Zorgvlied wordt steeds populairder. Dit soort huizen verwezenlijk jij op basis van 3 factoren:

 • Je appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • De energiebehoefte verlagen.
 • De vereiste energie lokaal opwekken.

Het energieverbruik minimaliseren doe je door zuinige apparaten te kopen en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. Bijvoorbeeld “korter douchen” en zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet. Zelfstandig energie-opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een (zonne) boiler of een warmtepomp installatie. In de winter zul je elektriciteit inkopen bij je leverancier. Evengoed, in de zomer lever je stroom terug (salderen). Al met al realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de “oude” verwarmingsketel (als Remeha, Intergas, AWB, Nefit of Vaillant) niet meer toegestaan. De klassieke gasgestookte ketel mag je dan slechts inwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden veel toegepast. Zit je eraan te denken: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. Je ketel verwerkt deze warmte voor het opwarmen van je huis en warm water dat je kunt gebruiken. Dit noemen we ook een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) neemt energie uit de lucht. De onttrokken warmte gaat naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem transformeert de koude lucht naar heet gebruikswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem haalt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp vormt dit om naar naar bruikbare warmte voor het opwarmen van jouw huis en douchewater. De warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Zorgvlied vergt een hele investering. Goed nieuws, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. De investering is relatief klein, en gemakkelijk te installeren. Overigens reduceer je het negatieve CO2 effect en bezuinig je op de energiekosten. De investering schommelt tussen €2900 t/m €7400. Dankzij de toepasbare ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Nu ook online: groene stroom in Heeswijk-Dinther afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Vandaag de dag is dat geen optie bij alle leveranciers. Specifieke aanbieders zoals Pure Energie, Eneco, Engie, Greenchoice, Qurrent, Van de Bron zijn hierin gespecialiseerd. Door te adres te gebruiken lees je onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Zorgvlied beschikbaar zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is zeer eenvoudig. De beste manier: het actuele verbintenis beëindigen en hierna een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen behoeft geen aanpassingen in de meterkast. Jullie nieuwe maatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend uitnodigend. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Zorgvlied flink lager wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. We horen van veel gezinnen die mede hierdoor switchen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Dankzij onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van verschillende energiepakketten bekijk je in het overzicht hieronder toonaangevende energiecontracten. Belangrijk: daartussen vind je ook enkele contracten op basis van grijze gas en stroom. Geholpen door de duurzame energie checker vergelijk je eenvoudig welke abonnementen echt “schoon” zijn.

Geldige contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Zorgvlied vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiemaatschappijen en aanbiedingen voor elektra en gas.