Loading...

Groene stroom Nibbixwoud Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op op basis van milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals zon, biomassa, waterkracht, wind, bodemwarmte. Meer daarover vind je via veel gebruikte alternatieve energiebronnen in november 2023. Dit is beduidend beter voor het milieu wanneer je het vergelijkt met grijze elektra dat wordt geproduceerd met behulp van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Door gebruik te maken van onze groene energie check kan je zonder problemen alle groene energieleveranciers in Nibbixwoud vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Bekijk hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Nibbixwoud en check de actuele duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij de keuze maakt voor hernieuwbare energie motiveer je de productie van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel nauwelijks duurder dan grijze stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan interessant zijn. Dit heet salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Nibbixwoud

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Nibbixwoud vergelijken (november 2023)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder ontdek je de meest relevante groene bedrijven. Is groene energie hoger geprijsd i.v.m. grijze stroom? Dit is niet het geval! Middels subsidies vanuit de overheid en aantrekkelijke welkomstpremies en acties is het overstappen naar duurzame energie beslist aan te raden. Snel groene stroom in Nibbixwoud vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van groene stroom verschillen per regio in Noord-Holland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (stroom & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Klik op de optie “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonneparken.
 6. Kies of jij schone energie uit Nederland wilt (jij mag er van vanuit gaan dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het contract dat je wensen dekt. Onder andere het meest betaalbare contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Greenchoice vergelijken.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijv. bio, wind, bodem, aarde, zon zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is minimaal. Vergeet niet, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Dit in tegenstelling tot petroleum, kolen, aardgas, aardolie (grijze elektriciteit). Het gebruik van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kiezen jullie ook voor een schonere lucht? Doorzoek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Zoek ook naar groene energie Cadier en Keer vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder luchtvervuiling effecten. Uitstoot van CO-2 is minimaal. Gebruik maken van windenergie? Kies voor een energieleverancier met groene stroom van de wind. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Nibbixwoud

Zonne-energie is een bron waar we in de toekomst van profiteren. Ontdek zelf de voordelen van zonne energie, en investeer in zonneboilers of panelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in onze groene energie checker de milieuvriendelijke “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa energie kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organische natuur resten zoals groente-, fruit- en tuinafval. Hier komt warmte uit voort. De afkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, we noemen dat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor ons verwarmingssysteem. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Medemblik.

groene-stroom-nibbixwoud

Een energieneutrale woning in Nibbixwoud rond november 2023

D.m.v. deze webpagina lees je nuttige toelichting op groene stroom Nibbixwoud. Maar, hoezo stroom afnemen, als je ook zelf kan realiseren. Een woning met een bescheiden of geen energierekening bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Nibbixwoud is onderwerp van gesprek. Een woning als dat realiseren jullie op basis van 3 factoren:

 • Jouw woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Elektra en gas afname verlagen.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

Het verbruik van energie reduceren is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met energie. Onder andere zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent” en zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat. Zelfstandig energie-opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een zonneboiler of uiteraard een warmtepompsysteem. In het najaar en winter neem je stroom af bij jullie leverancier. Maar, wanneer je overhoud kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de “gewone” mono cv-ketel (zoals o.a. Nefit, Vaillant, Intergas, Atag of Remeha) niet meer toegestaan. De huidige verwarmingsketel mag je dan alleen inruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden als opvolgers gezien. Ben jij ook bezig met de kwestie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de verschillende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van warmte uit de ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt gestuurd. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor de centrale verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Het is dus een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een airco-achtig apparaat) neemt warmte uit lokale luchtstromen. Deze warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem zet de koude lucht om in naar warm water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het vernuftige systeem zet dit om naar naar toepasbare warmte voor het opwarmen van je woning en gebruikswater. De warmtepomp werkt 2 kanten op: een warm huis in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Nibbixwoud kan veel geld kosten. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met de HR-ketel. Voordelig, en zonder moeite te installeren. Verder verlagen jullie schadelijke CO2 effecten en bezuinig je op energielasten. De investering ligt zo tussen de €3400 tot +/- €7900. Via de huidige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Nu ook online: groene stroom in Wehe-den Hoorn afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Unieke aanbieders als Powerpeers, Pure Energie, Greenchoice, Qurrent, Van de Bron, Eneco verzorgen dit voor je. Via jullie adresgegevens spot jij ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Nibbixwoud aanwezig zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is heel eenvoudig. Het stappenplan is: jullie bestaande pakket annulerenen aansluitend een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom behoeft geen verdere actie van jou kant. Jullie volgende energieleverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best uitnodigend. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Nibbixwoud aantrekkelijker dan de introductieprijs. Er zijn behoorlijk wat mensen die hierom voorkeur hebben voor dit milieuvriendelijke alternatief. Met behulp van de groene energievergelijker reken je ’t zelf uit.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van verschillende energie-abonnementen vergelijk je hieronder veel gekozen stroomcontracten. Voetnoot: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Op basis van onze groene energie check detecteer je zonder problemen welke abonnementen echt duurzaam en schoon zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Nibbixwoud vergelijken Vergelijk de beste groene energiemaatschappijen en deals voor stroom en gas.