Loading...

Groene stroom Cadier en Keer Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand d.m.v. milieuvriendelijke, onuitputbare bronnen als biomassa, aardwarmte, bodemwarmte, wind, zon. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is aanmerkelijk duurzamer wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt opgewekt aan de hand van fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. Dankzij de duurzame energie checker kan je vandaag nog alle groene energieleveranciers in Cadier en Keer vergelijken. Is jouw doel ook een gasloze woning? Raadpleeg hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Cadier en Keer en snuffel tussen de populaire duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel consumenten en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom dankzij zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Als je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel niet duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan interessant zijn. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Cadier en Keer

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Cadier en Keer vergelijken (juni 2024)? Start met onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend check je de relevante groene maatschappijen. Is groene stroom / energie prijziger i.v.m. reguliere stroom? Dit is niet het geval! Door subsidies en aantrekkelijke welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie helemaal niet zo gek. Zonder moeite groene stroom in Cadier en Keer vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van elektra variëren per regio in Limburg).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Klik op de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld windmolens van eigen bodem of zonneweides.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het aanbod met de beste voorwaarden. Ga voor het meest betaalbare contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: vergelijk tarieven HVC.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld bio, water, aarde, wind, zon vervuilen de lucht nauwelijks en de invloed op broeikaseffect blijft beperkt. Het leukste is, deze alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is een ander verhaal dan steenkool, petroleum, kolen, aardgas (vuile elektriciteit). Het huidige verbranden van alle fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kies jij bewust voor een schonere lucht? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Vind alles uit over groene energie Roodeschool vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder de lucht te vervuilen. Uitstoot van CO-2 is tot 100 keer lager. Stap jij over op windenergie? Stap over naar een energieaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of kies voor een winddeel van een windmolen als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Cadier en Keer

Onze zon is een bron die nooit opraakt. Profiteer zelf van de mogelijkheden van onze zon, en neem zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in onze groene energie checker de filter “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door de verbranding / gassing van organische dingen als mest en maïs. Dit genereert warme lucht. De oorsprong van de biomassa is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor ons verwarmingssysteem. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Een andere optie is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Eijsden-Margraten.

groene-stroom-cadier-en-keer

Een energieneutrale woning in Cadier en Keer rond juni 2024

Op basis van onze website ontdek je uitgebreide info over groene stroom Cadier en Keer. Echter, waarom betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf kan genereren. Een huis met een beperkte of geen energiekosten bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Cadier en Keer wil natuurlijk iedereen. Zo’n woning realiseren jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik reduceren.
 • De stroom die je verbruikt zelf opwekken.

Het verbruik van elektra verlagen bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op stroom. O.a. “nemen van ledverlichting” en let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt. Het zelf opwekken van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een boiler plus een warmtepomp (ketel). In de winter heb je wel stroom nodig van het energiemaatschappij. Niettemin, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de gebruikelijke CV-ketel op gas (van bijv. Nefit, Intergas, Remeha, Vaillant of Atag) niet meer toegestaan. De klassieke CV-ketel op gas mag je dan slechts omwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing zijn populaire opties. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor onderstaande soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut de warmte uit de afvoer-ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt gestuurd. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor vloerverwarming en warm water (keuken / badkamer). Eigenlijk een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (met een soort ventilator) neemt energie uit de buitenlucht. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De warmtepomp verandert de koude buitenlucht naar verwarmingswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De warmtepomp verwerkt dit naar praktische warmte voor het verwarmen van jouw huis en water om te gebruiken. Het systeem werkt op 2 manieren: verwarming in de koude maanden, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Cadier en Keer is prijzig. Goed om te weten, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jullie gas-ketel. Voordelig, en probleemloos te installeren. Overigens verklein je de uitstoot van CO2 en besparen jullie op stroomkosten. De inkoopprijs ligt tussen de €2700 en €7000. Mede door de toe te passen ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Nu ook online: groene stroom in Lippenhuizen afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Tegenwoordig is dat geen optie bij alle maatschappijen. Specifieke partijen als Qurrent, Pure Energie, Greenchoice, Van de Bron, Engie, Eneco faciliteren dit. Door te adres te gebruiken detecteer je meteen welke groene stroom aanbieders in Cadier en Keer operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is niet ingewikkeld. De bedoeling is: jouw lopende levering ontbinden en daarna een groen energie abonnement uitzoeken. Op groene stroom overstappen vraagt niet om verdere actie van jou kant. De nieuwe energiemaatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weaantrekkelijk. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Cadier en Keer fors lager dan de beginperiode. Er zijn veel gezinnen die mede hierdoor oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. D.m.v. onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van huidige energiepakketten ontdek je onderstaand enkele energiecontracten. Update: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook acties met grijze gas en stroom. Dankzij onze groene stroom checker vind je moeiteloos welke abonnementen echt duurzaam en schoon zijn.

Populaire contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Cadier en Keer vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiemaatschappijen en welkomstpremies voor elektriciteit en gas.