Loading...

Groene stroom Roodeschool Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op middels milieuvriendelijke, onuitputbare bronnen als wind, bodemwarmte, biomassa, aardwarmte, zon. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in september 2022. Vele malen duurzamer wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt gefabriceerd aan de hand van fossiele brandstoffen als steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het assortiment echte groene energie is enorm toegenomen. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker kun jij rap alle groene energieleveranciers in Roodeschool vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Zie ook het stappenplan voor energieneutraal wonen in Roodeschool of doorzoek de populaire duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huishoudens en bedrijven stappen over naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Overweeg jij een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie motiveer je de productie van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is standaard niet duurder dan grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeer lucratief. We hebben het dan over salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Roodeschool

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Roodeschool vergelijken (september 2022)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Aansluitend check je de best matchende groene stroom bedrijven. Is groene energie / stroom duurder dan grijze energie? Gelukkig is dat niet waar! Dankzij subsidies voor groene stroom en royale welkomstpremies en acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer aantrekkelijk. Zonder moeite groene stroom in Roodeschool vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven zijn afhankelijk van woonplaats in Groningen).
 2. Voer je verwachte gebruik in (stroom & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Trek dit daarvan af.
 4. Klik op het menu “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijvoorbeeld windturbines of zonnestroom uit NL.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Klik op het voorstel met de beste voorwaarden. Bijvoorbeeld het voordeligste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: energie vergelijken bij Vattenfall.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. waterkracht, windenergie, aardwarmte, zonne-energie, bodemwarmte zijn niet zo luchtvervuilend en de CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Daarnaast, deze alternatieve energie is niet uitputbaar. Heel anders i.v.m. steenkool, aardolie, petroleum, aardgas (grijze elektriciteit). Het verbranden van alle fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Zet jij je in voor een beter milieu? Check snel de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Vind alles uit over groene energie Gorredijk vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. De CO-2 uitstoot blijft zeer beperkt. Stap jij over op windenergie? Kies voor een stroomaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Roodeschool

De zon is het type energie waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor zonnecellen, en bestel zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene energie checker de mogelijkheid “zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Energie uit biomassa wordt gemaakt door vergissing en vergassing van organische materialen als groente-, fruit- en tuinafval. Het restproduct hiervan is warmte. De oorsprong van de biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, zo ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit passen we toe voor verwarming + warm tapwater. Dit kan je doen met een warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Eemsmond.

groene-stroom-roodeschool

Een energieneutrale woning in Roodeschool rond september 2022

Door middel van deze webpagina ontdek je uitgebreide info over groene stroom Roodeschool. Interessant, hoezo een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een woning met een lage of geen energierekening markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Roodeschool is onderwerp van gesprek. Een huis als dit verwezenlijk jij door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het afnemen van energie onder controle krijgen.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

Het verbruik van energie verlagen bereik je door te kiezen voor producten met A++ label en actief te letten op je verbruik. O.a. “een goede thermoskan gebruiken” en laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet. Het opwekken van energie gaat middels zonnepanelen, een (duurzame) boiler of een warmtepompsysteem. In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij een energieleverancier. Maar, in de zomer kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de “gewone” cv-ketel (van Remeha, Nefit, AWB, Atag of Vaillant) uitgesloten. De “oude” verwarmingsketel mag je dan slechts omruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden als opvolgers gezien. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de warmte uit de afvoer-ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt geleid naar de cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het verwarmen van de woning en warm water dat je kunt gebruiken. Het is dus een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) benut de warmte uit omgevingslucht. De gewonnen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het systeem transformeert de buitenlucht naar verwarmingswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat vormt dit om naar naar bruikbare warmte voor het aansturen van de verwarming van je appartement en gebruikswater. De installatie kan twee dingen doen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Roodeschool kan duur uitvallen. Gelukkig, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met de HR-ketel. De investering is relatief klein, en gemakkelijk te installeren. Daarbij minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en kan jij besparen op energienota. De kostprijs ligt tussen de €3800 en €6200. Geholpen door de huidige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Barneveld afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle leveranciers. Vooral aanbieders zoals Greenchoice, Eneco, Engie, Van de Bron, Powerpeers, Pure Energie zijn hierin gespecialiseerd. Op basis van je postcode check jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Roodeschool beschikbaar zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is heel eenvoudig. De beste manier: het huidige levering beëindigen en nadien een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom behoeft geen aanpassingen in de meterkast. Jouw nieuwe energieaanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg interessant. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Roodeschool flink lager als je het afzet tegen enkele jaren geleden. We horen van veel woningeigenaren die mede hierdoor switchen naar duurzaam geproduceerde energie. Met behulp van de groene energie checker zie je zelf wat het verschil is.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een gevoel te geven van beschikbare energiepakketten ontdek je hieronder enkele energiecontracten. Update: daartussen vind je ook enkele aanbieders van grijze gas en stroom. Dankzij de duurzame energie check achterhaal je vandaag nog welke aanbieders duurzaam zijn.

Populaire contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Roodeschool vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiemaatschappijen en kortingen voor gas en elektriciteit.